Na stronie Krakowskiego Klubu Piwoszy znalazłem krótki zapisek o browarze,o którego istnieniu nie miałem pojęcia.Mianowicie:Browar Tymianek koło Kożminka-piwo Mieszko.Umiejscowienie tej informacji sugeruje,że browar istnieje.Czy ktoś wie coś na ten temat?
Browar Tymianek?
Collapse
X
-
i wszytsko jasne, zreszta ten temat juz gdzies był wcześniej
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
W "Piwo: konkretnie" szukać pod: Victoria. Jesli to nie ten sam, to chyba jakiś wyjątkowy zbieg okoliczności.Comment
-
kloss napisał(a)
Miałem nadzieję na nowy browar ale niestety., więcej słychać o zamykaniu. Pozostaje nadzieja we wskrzeszaniu juz zamkniętych, jak Krotoszyn, Siemianowice, Szczydrzyc
.
Comment
-
robox napisał(a)
SzczydrzycLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
-
Channel: Belgia
-
-
Narva ze względu na pięknie położony nad rzeką o tej samej nazwie zamek, jest jednym z nielicznych turystycznych celów w Estonii. Samo miasto bardzo przeciętne, ale kiedy pozna się jego dzieje podczas ostatniej wojny, można zrozumieć dlaczego tak jest. Do tego dochodzi fakt, że języka estońskiego...
-
Channel: Estonia
-
-
Piwo białe z tymiankiem cytrynowym.
Ekstrakt 12*, alko 4.6%
Chmiel: Hallertau Blanc
W składzie między innymi: tymianek cytrynowy, kolendra, skórka gorzkiej pomarańczowy Curacao.
Piana - więcej na początku potem pełna grubsza warstewka.
Lacing - nie za dużo....-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-07-12, 18:17 -
-
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
-
Channel: Austria
-
-
Browar na terenach... browaru Plzeňský Prazdroj należącego do Asahi i jest projektem należącym do tegoż browaru.
Znajduje się w historycznym budynku dawnej elektrowni dostarczającej prąd do Prazdroja, która została wyłączona z użytkowania w l. 90 XX w.
Czyli taki kraft postawiony...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment