Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Jak dla mnie to w tej chwili bezkonkurencyjne jest Tyskie Książęce. Kiedyś tam, parę lat temu raz napiłem się austryjackiego Murauer'a i był naprawdę świetny.
Ostatnio miałem okazję napić się wspaniałego piwa - był to John Bull Premium Ale! Coś cudownego polecam wszystkim!
Doskonały był także Erdinger Weissbier z prywatnego browaru bawarskiego! Ten smak, musujący jak szampan i nieklarowany z osadem drożdżowym! Miodzio!
Najbardziej w tym sondażu podoba mi się odpowiedź ART'a. Wydaje mi się, że nie należy się ograniczać. Są gusta i guściki, które zmieniają się jednak z upływem czasu. Ja dla przykładu powiem, iż nie mam swego ulobionego piwa i to nie dlatego, że świętości we mnie brak, ja po prostu nie zgadzam się ze stwierdzeniem pana z Rejsu "My lubimy tylko te filmy, które już widzieliśmy". Do każdego nowo- poznanego piwa podchodzę z lekką nutką ekscytacji i niepewności.Wierzę, że będzie pyszne.
Post Scriptum Witajcie Bracia i Siostry po długiej rozłące. Mam nadzieję, że Ci, których znam mnie jeszcze pamiętają, a Ci, których poznam mnie zaakceptują
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Co do najlepszego piwa, jakie miałem okazję pić, to całkiem niezłe było Ale w Somie, może nie jakieś ekstra, ale na jakieś dwa tygodnie odcisnęło swe piętno na kubkach smakowych Więc z jednej strony jest piwo, które mi smakowało, a z drugiej nie to ulubione.Zatem i wilk syty i owca cała
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment