Najlepsze piwo jakie piłem...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wnyku
    Wiem, butelki po tym co pije zbieram dopiero od 2 tygodni, także i tak nieźle.
    Ale do tematu: narazie z tych wszystkich najlepsze jest Bavaria 86.
    Wiesz, choć piłem większość piw z tych stojących na Twojej szafce, to jednak nie byłbym w stanie określić, które z tych piw jest najlepsze. Bo nie da się porównać stouta z weizenem. Można powiedzieć, że wolę stouty niż weizeny. W związku z tym wolę Kelta niż Franziskanera. No ale nigdy nie powiem, że Kelt jest najlepszy na świecie. Poza tym może się okazać, że Franziskaner jest lepszym weizenem, niż Kelt stoutem.
    No ale wiadomo, że temat jest rozrywkowy i nie ma co dzielić włosa na czworo. Sądzę jednak, że niedługo znajdziesz wiele piw lepszych niż Bavaria.
    blog.kopyra.com

Comment

• Seta
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.10
      • 6964

Daj spokój Kopyr. Ten temat jest bez sensu. Jeśli już to można spytać jaki gatunek piwa lubicie najbardziej, a potem - jakie piwo z tego gatunku uważacie za najlepsze. Był kiedyś temat np. o pszeniczniakach...
      Ja na przykład bardzo lubię belgijskie klasztorki i diabełki, ale nie potrafię wskazać najlepszego z nich. Może Orval, może Duvel, może złoty Chimay... Za rzadko je pijam, nie potrafię wybrać.
      Po za tym w lecie i tak wolę pszenicę lub dobrego pilsa.

BTW: ...Bavaria 86 jest (moim zdaniem) naprawdę ciekawym piwem...

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
        BTW: ...Bavaria 86 jest (moim zdaniem) naprawdę ciekawym piwem...
        Sorki. W sumie to nie trafiłem. "Zwykłej" 8,6 nie znam; chodziło mi o Bavaria 8:6 Red

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
          dadek
          W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
          2024-09-03, 02:08
        • darekd
          Gekko, Empress of the Knight
          darekd
          Browarek z Tourrettes w Prowansji, który oficjalnie działa od 2020 r.

https://www.gekkobeers.com/

Märzen. Chmiele: niemiecki Hallertau Perle oraz francuski Strisselsplatz
          Słody - monachijski, wiedeński i pilzneński

alk. 6%, a goryczka na minimalnym poziomie...
          2023-06-06, 21:46
        • heckler
          Czechy, Sedlnice, Sedlnice 217, Pivovar Olbrew
          heckler
          Pivovar Olbrew powstał w 2020 roku. Na jego potrzeby właściciel zakupił stary i zdewastowany dom w Sedlnicach, który pochodzi z XVII wieku.
          Dawniej w budynku mieściła się m.in poczta, szkoła, warsztat ślusarski. Ponieważ remont przeprowadzany jest systemem ,rodzinnym, to trwa on do
          ...
          2023-05-08, 16:09
        • dadek
          Belgia, Leuven, Borstelsstraat 20, Brouwerij De Coureur
          dadek
          Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
          2024-10-17, 00:22
        • dadek
          Belgia, Antwerpen, Indiëstraat 21, Antwerpse Brouw Campagnie
          dadek
          Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
          2024-10-04, 23:49
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...