Bardzo trudno jednoznacznie określić najlepsze piwo jakie piłem,ze względu na mnogość spijanych wszelakich piwek.Znaczenie ma pora roku,nastrój,towarzystwo i dlatego równie dobrze może smakować zwykły pils,jak i najbardziej wyrafinowany belgijski klasztorniak
Najlepsze piwo jakie piłem...
Collapse
X
-
EKU28, Staropramen Cerne z beczki w Pradze kilka lat temuLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Trochę tego w gardło wlałem ale jakbym miał wybrać to Porter Łódzki. Dla mnie wytrzymuje konkurencję nawet ze wszystkimi trapistami. Starego okocimskiego pamiętam bardzo mgliście, nowego nie znam, jak będzie mi dane spróbować to porównam
A poza tym to tyle piw lubię że trudno o tym pisać. Nie mam też swojego ulubionego gatunku, w każdym się trafiają perełki, od lekkiego pilsa do siekierzastego belgijskiego klasztorniaka.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
OOOOOOOO!!!!!!!!!! i tu przypomnialem sobie o najlepszym piwie.BELFAST zaje..biście dobre piwo.Uwielbiam je . Ma superowy posmak kawy....Ale pyszne jest tylko lane......polecam...mozna takie znalezc Wawie w PARAGRAFIE..maly bar na przeciwko sądów na Jana PawlaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika erwin01mozna takie znalezc Wawie w PARAGRAFIE..maly bar na przeciwko sądów na Jana PawlaComment
-
Szukam tego najlepszego od 15 lat, ale na początku poszukiwań najlepsze były Porter Piastowski i Magnat (Ś.P Piast). Ach to były wrażenia, co piątek chłodny porter z nie ginocą brąz pianką, a w sobotę Magnacik na popitkę po paru nowo zdobytych niemieckich piwkach. Po wyjeżdzie z Wrocławia był Heveliusz, a od tamtej pory nabrałem dystansu do piwa i żadnego nie mógłbym chyba nazwać najlepszym. No cóż będe szukał dalej.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4Moim zdanie kujawiak z jasnych jest fenomenalny Pyszny, jeszzce lechy mi smakuja( Premium i Pils) oraz Krolewskie jasne. A z mocnych to Okocim Mocne
Co do Kujawiaka dawno nie piłem ,ale mnie jakoś nie ciągnie...
Ostatnio zapijam się Koźlakiem z Bossa choć to tylko rozwodniony porter,ale i tak w/g mnie miodzio
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Kujawiak mi smakuje bo to piwo z mojego miasta
Znam tylko z opowiesci jaki fenomen robilo to piwo w latach 80-tych. Woda sprowadzana z gor i brak pasteryzacji to byly przyczyny jego sukcesu. Pasteryzacja i zmiany jakim zostalo poddane piwo przez kolejnych włascicieli nie wyszly mu na dobre(GŻ dodała procentow, ale zapach i pienistośc juz nie ta...Mimo wszystko w moim mniemaniu jest to dośc dobra pozycja i mi smakuje(czego juz nie moge powiedziec o słodkim Mocnym Kujawiaku) Królewskie piłem z warszawy jeszcze i bylo super, ale ostatnio piłem z Bydgoszczy(bo teraz u mnie go produkuja) i wiem ze wielu moze mnie skarcić za moja opinie, bo piwo na forum było dośc krytykowane, ale wciąż uwazam je za dobry produkt(goryczka wciaz wyczuwalna, pozostaje posmak) Przenosiny na dobre nie wyszly, ale i nie zepsuły go doszczętnie...W cenie 1,82 w butelce jest to produkt godny mego polecenia i na pewno jeszzce po nie siegne, czego nie moge powiedziec o Żywcu i Tyskim, piwach ktore oprocz reklamy nie moga zaoferowac nic mojemu podniebieniuComment
Comment