Nowa polska strona o piwku

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dziku
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.12
    • 1992

hoobcio napisał(a)
    (...) A co do opisu browar.biz , mówiąc o teorii miałem na myśli wiadomości znajdujące się na stronie. na www.piwo.abc.pl piwa opisane są w praktyce (oczami recenzentów) na browar.biz nie ma oceny smaku piw.[/url]
    Nie ma oceny smaku piw
    To może jeszcze poczytaj dłuuuuuuugo i dokładnie www.browar.biz
    Rozumiem, że oceny forumowiczów zlewasz...
    No to poczytaj i zobacz, że wszędzie jest też "ocena redakcji".
    Dziku

Comment

• zythum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.08
      • 8305

A co do opisu browar.biz , mówiąc o teorii miałem na myśli wiadomości znajdujące się na stronie. na www.piwo.abc.pl piwa opisane są w praktyce (oczami recenzentów) na browar.biz nie ma oceny smaku piw. Opisywałem stronę , nie Szanownych Smakoszy wypowiadających się na forum. I jeżeli ktoś pomyślał , że chodzi tutaj o to , że autorzy piszą o piwkach nie pijąc ich to są w błędzie, gdyż nie taki sens ma ten opis.

Hoobcio a zajrzałeś Ty na Piwo -Konkretnie?

Co do innych akapitów się na razie nie wypowiadam, jak powiedziałem poczekam trochę. A ostatniego akapitu po porstu nie rozumiem o co w nim chodzi. Proszę o przybliżenie i wytłumaczenie.
      To inaczej miało być, przyjaciele,
      To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
      Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
      Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
      Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
      Królowie banków, fabryk, hut
      Tym mocni są, że każdy kradnie
      Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• breslauer
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 2690

hoobcio napisał(a)
        Chciałem więc uniknąć sytuacji , gdzie ludzi czytają wyniki i najwięcej głosów mają inne piwa niż wymienione.
        Wybacz, ale czegoś tu nie rozumiem: czyli ludzie MUSZĄ głosować na te piwa, które mają podane, a inne już są niedozwolone? Słuchaj, to wpisz w sondzie tylko jedno piwo, Tyskie, a wyjdzie Ci, że wszyscy piją Tyskie i jest ono najlepszym piwem w Polsce. Skoro ludzie wskazują na opcję "inne", to powinno dać Ci trochę do myślenia.

]hoobcio napisał(a)I jeszcze jedno - nie rozpoznajemy piwa po cenie. Ale jeżeli ktoś powie mi w oczy , że Tab z litrowej butelce z plastiku jest smaczny, to ja mu życze powodzenia.
        A próbowałeś chociaż?

hoobcio napisał(a)[...] na browar.biz nie ma oceny smaku piw.
        Buahahahaha ...

hoobcio napisał(a)I jeszcze jedno. Przytoczę wypowiedź osoby (na forum ZSP), która dowiedziała się zapewne o stronce z tego forum:
        "Joł men
        A ja bardzo lubiem fula. I wgule jest bardzo muzgojebny i łatwo wychodzi jak siem żyga "
        I ten cytat chyba najpełniej oddaje kllimat panujący na stronie ZSP ... Dziękujemy.

Comment

• dziku
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.12
          • 1992

zythum napisał(a)
          (...)A ostatniego akapitu po porstu nie rozumiem o co w nim chodzi. Proszę o przybliżenie i wytłumaczenie.
          To rzuć okiem jeszcze raz na to prześwietne nowe forum, wejdź w recenzje polskich piw i sam zobacz ten post.
          Wtedy stwierdzisz, że pisanie o tym, że jego autor ma coś wspólnego z Forum www.browar.biz jest zwykłym kłamstwem.
          Last edited by dziku; 2003-10-15, 14:12.
          Dziku

Comment

• Cordel
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.09
            • 1087

Byłem, obejrzałem, wpisałem się i już nigdy w życiu żadnej z tych czynności nie powtórzę
            "Mam powody
            Powstrzymywać się od wody.
            Od wody mnie w brzuchu kole:
            Pijam tylko alkohole."
            Jan Lemański

Comment

• hoobcio
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2003.10
              • 35

Dlatego ,że są pobieżne opisy (nie recenzje) jest napisane w opisie browar.biz - "Prawdziwa skarbnica wiedzy, głównie teoretycznej." a nie "Prawdziwa skarbnica wiedzy teoretycznej".

Chodzi o to , że jeden z czytelników tego forum (może i uczestnik dyskusji , tego nie wiem) wyraził się następująco: "Joł men
              A ja bardzo lubiem fula. I wgule jest bardzo muzgojebny i łatwo wychodzi jak siem żyga ". to świadczy o tym , że na każdym forum zdarzają się osoby niekulturalne. Dlaczego użytkownik z tego forum ? Bo strona tu po raz pierwszy została pokazana publicznie (póki co jedyny) , a adres IP nie wskazuje na to , że jest to osoba z naszego rejonu zamieszkania (tylko te osoby do tej pory odwiedzały stronę).

Taba próbowałem.

Osoby które kliknęły INNE miały na myśli pozostałe 6 marek piw (na 8 głosów) , to więc nie daje do myślenia raczej. udział w sondzie nie jest obowiązkowy , więc jeśli nie utożsamiasz się z żadnym z podanych piw - nie głosuj
              The Master Of Beer World ;)

Comment

• Renegat
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2003.07
                • 134

hoobcio napisał(a)
                {CIACH}
                Do Kolegi który napisał , że nie wstąpi do ZSP - nie przyjmujemy żadnych członków i jeszczeprzez dłuższy czas nie będziemy (do czasu rozbudowania strony).
                {/CIACH}
                O, to prawdopodobnie o mnie. Nie do końca się zrozumieliśmy. Ja nie deklarowałem, że nie wstąpię do ZSP. W pierwszym poście zapraszałeś do odwiedzienia strony, co też zrobiłem. Nie mówię "to zła strona". Mówię "nie czuję się na niej tak dobrze jak na browar.biz". Ot, i wszystko.

{CIACH}
                I jeszcze jedno. Przytoczę wypowiedź osoby (na forum ZSP), która dowiedziała się zapewne o stronce z tego forum:
                "Joł men
                A ja bardzo lubiem fula. I wgule jest bardzo muzgojebny i łatwo wychodzi jak siem żyga "

Kultura najwyższa , tylko że "żyga" pisze się przez rz.

Hoobcio www.piwo.abc.pl [/B]
                Skoro owa osoba ZAPEWNE dowiedziała się o stronce z tego forum, to ty masz ZAPEWNE na to choćby mgławicowy ślad dowodu. Wiesz, takie pomówienia są fuuujjjj...

A poza tym co złego w tym, że ktoś lubi fulla? Ja też lubię fulla, a jeszcze bardziej karetę. No a wyżej, to już wielka miodność...

Slainté!
                Rene
                Ceterum censeo Heinekenam esse delendam.

Comment

• Małażonka
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 4602

Dobrze, że ludzie mają różne gusta, oczywiście…
                  Tobie na przykład smakuje Erdinger, którego ja akurat zupełnie sobie nie poważam, Ty przedkładasz nad Tyskie Książęce – Tyskie Gronie, a ja stanowczo wolę Tyskie Książęce, które przynajmniej ma jakiś smak. Ale jeśli w dziale piw duńskich opisujesz Carlsberga warzonego w Browarze Okocim, to już nie jest w porządku. Piłam Carlsberga „zielonego” w Danii, piłam go również i tu, w Polsce. I uwierz mi, że nie jest to to samo piwo…Podobnie ma się sprawa z „Pilsner Urquel”, który inaczej smakuje warzony w Czechach, a inaczej w Polsce… Jeśli nie masz okazji spróbować oryginałów, to po co je w ogóle opisujesz i to jeszcze przypisując do krajów, z których pochodzą tylko ich oryginały. Opisz je w dziale „Piwa Polskie” – proszę bardzo, przecież tam jest ich miejsce….
                  Dobrze, że chcesz stworzyć nową stronę - gratulacje, ale rób to przynajmniej z głową...

Comment

• dziku
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.12
                    • 1992

hoobcio napisał(a)
                    Dlatego ,że są pobieżne opisy (nie recenzje) jest napisane w opisie browar.biz - "Prawdziwa skarbnica wiedzy, głównie teoretycznej." a nie "Prawdziwa skarbnica wiedzy teoretycznej".
                    No to może na przykładzie.
                    Prawdziwa recenzja piwa "Tyskie Gronie", cytat z www.piwo.abc.pl

(...) Tyskie Gronie – Laureat wielu nagród międzynarodowych , w tym tej najważniejszej – GRAND PRIX THE BREWING INDUSTRY INTERNATIONAL AWARDS LONDON 2002 , gdzie pokonało między innymi znanego na cały świat Guinessa . Smak piwa przekonuje bez wątpienia o tym , że nagroda ta nie została wystawiona bezpodstawnie . Piwo o klarownym złocistym kolorze, z klasyczną pianką. Smak bardzo tradycyjny, a jednocześnie niepowtarzalny. Niepozbawiony tak charakterystycznej dla polskich piw goryczki. Tyskie ma w Polsce rzesze stałych zwolenników i nie można się temu dziwić. Kompania Piwowarska – producent – zamierza w najbliższym czasie wprowadzić Tyskie Gronie na rynek europejski. Pozostaje tylko mieć nadzieję , że polskie piwo będzie co najmniej tak popularne jak chociażby czeski Pilsner Urquel (po skodzie druga najbardziej rozpoznawana marka czeska). Pozostaje życzyć Tyskiemu – Powodzenia !!!

Recenzuj dalej. Powodzenia.

Profilu, jak dla mnie nie musisz wypełnieć. Pewnie tak dokładnie czytałeś www.browar.biz , że nawet nie wiesz co to takiego...
                    Dziku

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

szkoda tylko, ze Hoobcio sam jeden musi sie bronić i odpierać ataki wielu innych forumowiczó, proponuje troche tolerancji i obiektywizmu dodać do dyskusji, to jest nowa strona, która dopiero co sie rodzi, są błędy, mają prawo być, cos się nie podoba, to się mówi (ale czasem sarkazm nie jest potrzebny), poczekajmy jakiś czas, pozwólmy się stronie rozwinąć i dopiero wtedy będziemy mogli zobaczyć w jaką stronę sie rozwija

a jesli ktoś lubi Tyskie i je reklamuje i zachwalka to co z tego?
                      DE DEGUSTIBUS NON DISPUTANDUM
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• adam16
                        • 2001.02
                        • 9865

pjenknik napisał(a)
                        Czepiliście się chłopaków. Są miłośnicy dobrej kuchni, tworzą stowarzyszenia typu "Slow Food" i są miłośnicy McDonalda, w nim organizują przyjęcia dla dzieci, do niego chodzą w niedzielę na obiad.
                        Są miłośnicy dobrego piwa, smacznego, niekoniecznie popularnego i zakładają takie stowarzyszenia jak "CAMRA" i skupiają się w Browar.biz i są tacy co lubią masówkę i dla nich będzie Związek Smakoszy Piwa.
                        Trzy kwestie:
                        - wszelkie związki w Polsce muszą być zarejestrowane, koledzy oczywiście dopełnili formalności?
                        - Erdinger to też okropna masówka bez smaku, tyle, że niemiecka.
                        - Ortografia na stronie internetowej świadczy o dbałości o czytelnika, szybkość nie może być ważniejsza od szacunku. Ale to tak jak z piwami z koncernów szybkość produkcji jest ważniejsza od smaku.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
                        Brawo Pjenkniku. Sam to miałem napisać.
                        Zaglądnałem na stronkę. Nawet coś im tam napisałem. I może zaglądnę tam znowu za miesiąc
                        Last edited by adam16; 2003-10-15, 14:56.
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
                          • 2001.02
                          • 9865

hoobcio napisał(a)
                          ... Erdinger Dunkel to moim zdaniem najlepsze piwo niemieckie (obok Schnoor Brau - pił ktoś z szanowych forumowiczów ?). Każdy ma prawo do własnej opinii. Co masz na myśli mówiąc o ortografii na stronie ? Proszę o konkrety.
                          Można by długo wyliczać duzo lepsze piwa niemieckie. Ale masz rację - każdy ma prawo do własnej opinii.
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• hoobcio
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2003.10
                            • 35

adam16 napisał(a)
                            Ale masz rację - każdy ma prawo do własnej opinii.
                            w koncu ktoś to zauważył. Gdzieś ostatnio zasłyszałem , że cóż to byłby za świat jeżeli wszyscy słuchaliby disco polo... Może to nie za mądre , ale do tej sytuacji pasuje. A jeśli chodzi o piwa niemieckie to proponuje skosztowac niemieckich piw produkowanych w zakonach na południu Niemiec. Warte skosztowania
                            The Master Of Beer World ;)

Comment

• burar
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2003.09
                              • 238

Tak czytam i czytam i wydaje mi się, że trzeba już przestać kopać leżącego Niech sobie piją te swoje Tyskie i inne. Może dojrzeją z wiekiem.
                              Grodziski Browar Domowy

Comment

• dziku
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.12
                                • 1992

becik napisał(a)
                                a jesli ktoś lubi Tyskie i je reklamuje i zachwalka to co z tego?
                                DE DEGUSTIBUS NON DISPUTANDUM
                                Pewnie, nic z tego. Jego sprawa.

Akurat nie chodzi mi o samo "Tyskie" tylko o fakt, że wg Hoobcia subiektywizm ocen Forumowiczów www.browar.biz jest naganny (lub jest co najmniej informacją teoretyczną), a subiektywizm jego "recenzji" jest jak najbardziej w porządku. Recenzji w której poza wklejkami reklamowymi nie ma nic. Z jakiego opakowania było pite piwo? Jak smakowało? Bo określenia typu "niepowtarzalny" nic o smaku nie mówią. Woda z kiszonej kapusty też ma niepowtarzalny smak. Czytamy tylko, że smak jest "niepozbawiony goryczki". Jak piwo było nagazowane? Jaką miało pianę? Itd.
                                Recenzja to coś innego. To jest najwyżej poparta sloganami reklamowymi opinia.
                                Dziku

Comment

Przetwarzanie...