Nowa polska strona o piwku

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • breslauer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 2690

Hoobcio - wasze "recenzje" i "opisy" brzmią jakby żywcem wycięte z reklamowych gazetek KP i GŻ; oto przykład:

"Żywiec - chyba najpopularniejszy w Polsce. Eskportowany do wielu krajów Europy co świadczy o dobrej jakości piwa. Można by rzec że Żywczyk posiada wszelkie własnośći piwka idealnego - Złocisty kolorek ,puszysta pianka no i klasyczna goryczkowatośc. Jednym słowem Żywiec "

A może tak jakieś własne przemyślenia? Własne zdanie?

Comment

• breslauer
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.05
      • 2690

No i się niechcący zdublowałem z Dzikiem ...

Comment

• hoobcio
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2003.10
        • 35

dziku napisał(a)
        Pewnie, nic z tego. Jego sprawa.

Akurat nie chodzi mi o samo "Tyskie" tylko o fakt, że wg Hoobcia subiektywizm ocen Forumowiczów www.browar.biz jest naganny (lub jest co najmniej informacją teoretyczną), a subiektywizm jego "recenzji" jest jak najbardziej w porządku.Jak piwo było nagazowane? Jaką miało pianę? Itd.
        Recenzja to coś innego. To jest najwyżej poparta sloganami reklamowymi opinia.
        Pokarz mi prosze cytat który dowodzi tego , co napisałeś o moim zdaniu na temat Forumowiczów z browar.biz.

Czytajcie też inne recenzje niż Żywca i Tyskiego , bo to że nie lubicie tych trunków zauważyłem i odnotowałem
        The Master Of Beer World ;)

Comment

• hoobcio
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2003.10
          • 35

Małażonka napisał(a)
          Opisz je w dziale „Piwa Polskie” – proszę bardzo, przecież tam jest ich miejsce….
          To nie są piwa polskie, ale masz racje , powinno byc odnowtowane ze pilem ich krajowa wersje. zrobie przypisy w recenzjach przy następnej aktualizacji. Myślałem już o tym wcześniej (patrz recenzja Heinekena)

Comment

• dziku
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.12
            • 1992

hoobcio napisał(a)
            Pokarz mi prosze cytat który dowodzi tego , co napisałeś o moim zdaniu na temat Forumowiczów z browar.biz.
            hoobcio napisał(a)
            (...) A co do opisu browar.biz , mówiąc o teorii miałem na myśli wiadomości znajdujące się na stronie. na www.piwo.abc.pl piwa opisane są w praktyce (oczami recenzentów) na browar.biz nie ma oceny smaku piw. Opisywałem stronę , nie Szanownych Smakoszy wypowiadających się na forum. I jeżeli ktoś pomyślał , że chodzi tutaj o to , że autorzy piszą o piwkach nie pijąc ich to są w błędzie, gdyż nie taki sens ma ten opis.

(...) "żyga" pisze się przez rz.
            Przeczysz sobie. Najpierw sztucznie oddzielasz użytkowników serwisu od strony www.browar.biz którą współtworzą. I nazywasz zamieszczane przez nas (na stronie) informacje "teorią" potem piszesz, że to nie o nas. Później informacje te są określane jako "pobieżne". Czyli to co znalazłeś na tej stronie było najpierw teoretyczne, a potem pobieżne...
            Jednocześnie chwalisz swoje "recenzje", jako pisane po spożyciu konkretnego piwa,a jak się wczytać w treść to poza Twoimi zapewnieniami nie znalazłem tam nic świadczącego o tym, że dane piwo piłeś.

FCJP Pokaż pisze się przez ż dokładnie odwrotnie niż słowo "rzyga"
            Last edited by dziku; 2003-10-15, 15:52.
            Dziku

Comment

• Cordel
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.09
              • 1087

FINITO!!!
              "Mam powody
              Powstrzymywać się od wody.
              Od wody mnie w brzuchu kole:
              Pijam tylko alkohole."
              Jan Lemański

Comment

• hoobcio
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2003.10
                • 35

co do cordela - jezeli myslisz ze swoimi wypowiedziami mi dosadzisz o sie mylisz.

Nie zaprzeczam sobie. Podane przez Ciebie wypowiedzi sa wyrwane z kontekstu a takie ich przytaczanie jest nie fair. Co do bledow , ja je popelniam i zdaje sobie z tego sprawe. Pokazalem tylko ze wy tez.

Przykro mi ze o klimacie tego forum stanowi grupa osob ktora nie moze poddac omawiana rzecz spokojnej krytyce, tylko za wszelka cene probuje sie zniszczyc to co nowe. Nie uda wam sie na pewno. Bo nie kazdy jak wy musi pic browary z piwnic albo tanie piwa i wychwalac ich wyzszosc nas Tyskim. Tyskie ma kase na reklame nie od sponsorow tylko dlatego ze jest to piwo dobre , ktore potrafilo sobie wlasnym smakiem ugruntowac pozycje na polskim rynku.

A co do "normalnych" Forumowiczow , dzieki za slowa otuchy i za kulturalna krytyke. Wszystko co zostalo tutaj przez was powiedziaen wezmiemy pod uwage w dalszych aktualizacjach.

Osoby zainteresowane ta dyskusja zapraszam na forum ZSP na www.piwo.abc.pl , bo jak widac tutaj spokojna rozmowa przeszkadza co niektorym.

Hoobcio

Comment

• Cordel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.09
                  • 1087

hoobcio napisał(a)
                  co do cordela - jezeli myslisz ze swoimi wypowiedziami mi dosadzisz o sie mylisz.
                  Nie zaprzeczam sobie. Podane przez Ciebie wypowiedzi sa wyrwane z kontekstu a takie ich przytaczanie jest nie fair.
                  Hoobcio
                  O Jezu! Finito znaczy koniec, koniec pitolenia na ten temat. Źle mnie zrozumiałeś, chyba wystarczy Ci krytyki, więc może warto zakończyć ten temat? Nie przytaczałem żadnej wypowiedzi, więc nie ma co być wyrwane z kontekstu.
                  "Mam powody
                  Pijam tylko alkohole."
                  Jan Lemański

Comment

• hoobcio
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2003.10
                    • 35

Cordel napisał(a)
                    O Jezu! Finito znaczy koniec, koniec pitolenia na ten temat. Źle mnie zrozumiałeś, chyba wystarczy Ci krytyki, więc może warto zakończyć ten temat? Nie przytaczałem żadnej wypowiedzi, więc nie ma co być wyrwane z kontekstu.
                    wiem co znaczy finito i dobrze zrozumialem.

a co do przytaczania wypowiedzi to to bylo do dzika

Comment

• Cordel
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.09
                      • 1087

Więc sprawa zakończona i mam nadzieje, że nie jesteśmy na wojennej ścieżce Powodzenia ze stronką życzę. Trochę zmian i będzie okej.
                      "Mam powody
                      Pijam tylko alkohole."
                      Jan Lemański

Comment

• adam16
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2001.02
                        • 9865

Oj ludziska. Po co ta cała wojna. Są gusta i guściki i o nich się nie dyskutuje. Proponuję - postawcie sobie po piwku. Na zgodę.
                        Nie wszytsko mi się podoba na tej nowej stroniehttp://www.piwo.abc.pl/ . Ale nie mam zamiaru przeprowadzac jej totalnej krytyki. Za jakiś czas sprawdzę jak ona wygląda. I wtedy zdecyduję. Może chociaż będe mógł sie pośmiac z niektórych tamtejszych wypowiedzi.
                        PAX
                        Last edited by adam16; 2003-10-15, 16:53.
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Renegat
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2003.07
                          • 134

hoobcio napisał(a)
                          {CIACH}
                          Przykro mi ze o klimacie tego forum stanowi grupa osob ktora nie moze poddac omawiana rzecz spokojnej krytyce, tylko za wszelka cene probuje sie zniszczyc to co nowe.
                          Mnie z kolei podoba się to, że o klimacie tego forum stanowi grupa osób z którymi można RZECZOWO i SPOKOJNIE podjąć każdy temat. Co więcej, w atmosferze kulturalnej i z uśmiechem. I jak dotąd nie zauważyłem śladu tego "spisku" o którym mówisz.

Nie uda wam sie na pewno.
                          Nie uda się z powodu podstawowego: nikt nie będzie próbował...

Bo nie kazdy jak wy musi pic browary z piwnic albo tanie piwa i wychwalac ich wyzszosc nas Tyskim.
                          Oczywiście, że nie każdy. Szczęście i łaska boska, że nie. Wiesz, jakie to byłoby okropne? Gdzież byłaby wtedy nasza elitarność?
                          A tak nawiasem mówiąc, nie każdy z nas pije browar z piwnicy. Niektórzy warzą na stryszku, albo wręcz w kuchni.

Tyskie ma kase na reklame nie od sponsorow tylko dlatego ze jest to piwo dobre , ktore potrafilo sobie wlasnym smakiem ugruntowac pozycje na polskim rynku.
                          Tyskie (podobnie jak pozostałe ZWB*) ma kasę dlatego, że traktuje piwo jak każdy inny wyrób. Managerom - bo nazwać ich piwowarami naprawdę trudno - z GŻ, CO czy KP, jest wszystko jedno czym handlują. Dziś piwo, jutro szyny kolejowe - wsio rawno, byle akcjonariusze byli zadowoleni. Akcjonariusze w Johannesburgu, Kopenhadze, Nowym Jorku... Będziemy warzyć Tatrę w Goleniowie, Żubra w Leżajsku... W końcu co za różnica, prawda? A jak jakiś browar stanie nam na drodze - prosta sprawa: kupić, zamknąć i skasować. Zjechać z cenami poniżej kosztów, wyciąć niepokornych restauratorów... Tak się gruntuje pozycję na rynku. Niestety nie tylko polskim, ale tu najbardziej boli.
                          Zatrudnimy najlepszych speców od mącenia w głowach reklamami, dorzucimy parę długonogich lasek na billboardy i ludzie to kupią.
                          Bądź sobą, wybierz to, co ci palcem pokażemy

{CIACH} bo jak widac tutaj spokojna rozmowa przeszkadza co niektorym.
                          Czego ja mogę byc przykładem...

*) ZWB - Zunifikowany Wyrób Browarniczy

HALE NINKASI!
                          Rene
                          Ceterum censeo Heinekenam esse delendam.

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23899

coż tu się nagotowało
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Renegat
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2003.07
                              • 134

ART napisał(a)
                              coż tu się nagotowało
                              Na tym forum mówi się: nawarzyło.

Slainté!
                              Rene
                              Ceterum censeo Heinekenam esse delendam.

Comment

• hoobcio
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2003.10
                                • 35

Do Cordela- jak to mowi szanowny premier prawdziwego mezczyzne poznaje sie po tym jak konczy.. hehe. Moze rzeczywiscie kiedys uda nam sie wypic razem Tyskie po czym Spiża .

Tylko wychodzi ze renegat nie jest mezczyzna bo on dalej to samo pisze...

Comment

Przetwarzanie...