Nowa polska strona o piwku

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Renegat
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.07
    • 134

hoobcio napisał(a)
    Do Cordela- jak to mowi szanowny premier prawdziwego mezczyzne poznaje sie po tym jak konczy.. hehe. Moze rzeczywiscie kiedys uda nam sie wypic razem Tyskie po czym Spiża .

Tylko wychodzi ze renegat nie jest mezczyzna bo on dalej to samo pisze...
    No i rozpracował mnie... Trudno. Skoro już wyszło szydło z worka, to mogę nadal pisać to samo: mój pogląd na politykę międzynarodowych korporacji nie ulegnie zmianie, dopóki oni nie zmienią tej polityki.
    Zdaję sobie sprawę, że najlepiej gdyby wszyscy, mający jakiekolwiek krytyczne uwagi co do ciebie i twoich poczynań, posypali sobie głowy popiołem i złożyli samokrytykę. Niestety, nie żyjesz na idealnym ze światów i nie wszystko wygląda tak, jakbyś chciał. Nie każdy będzie ci przyklaskiwał, a już na pewno nie ja. Dalej tłumaczyć tego, co chciałem przekazać nie ma sensu, bo ty nie chcesz przyjąć do siebie argumentów innych niż te, które sam aprobujesz.

Co do tego czy jestem mężczyzną - to nie tobie to, kolego, oceniać. Według ciebie zapewne prawdziwy "men" to facet, który zmienia poglądy co pięć minut, zależnie od tego, kto mu piwo postawił, prawda?
    Łatwo się usiłuje obrazić kogoś schowanym za anonimowość Internetu.
    Piszę "usiłuje", bo dziecinne gierki słowami przestały mnie zwilżać już dawno, więc jeśli to miało mnie zaboleć - pudło, kolego. Nie ty pierwszy, nie ty ostatni...

Baw się dobrze. Pa!
    Last edited by Renegat; 2003-10-15, 18:26.
    Ceterum censeo Heinekenam esse delendam.

Comment

• hoobcio
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2003.10
      • 35

naucz sie rozrozniac kulturalna krytyke od sarkazmu ojcze. to tyle
      The Master Of Beer World ;)

Comment

• dziku
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.12
        • 1992

hoobcio napisał(a)
        Nie zaprzeczam sobie. Podane przez Ciebie wypowiedzi sa wyrwane z kontekstu a takie ich przytaczanie jest nie fair. Co do bledow , ja je popelniam i zdaje sobie z tego sprawe. Pokazalem tylko ze wy tez.

Przykro mi ze o klimacie tego forum stanowi grupa osob ktora nie moze poddac omawiana rzecz spokojnej krytyce, tylko za wszelka cene probuje sie zniszczyc to co nowe. Nie uda wam sie na pewno. Bo nie kazdy jak wy musi pic browary z piwnic albo tanie piwa i wychwalac ich wyzszosc nas Tyskim.
        Daj sobie luzu chłopie. Prosiłeś o krytykę to jej posłuchaj, przyjmij lub nie i zrób z nią co chcesz. Jeśli prosiłeś o krytyczne uwagi to (tak myślałem) chyba nie po to, by je mniej czy bardziej udolnie odbjiać w drugą stronę. A Ty prawie słowem nie odniosłeś się do żadnej z uwag, tylko odbijasz piłeczkę.
        Życzę Ci z całego serca, aby poprowadzenie takiego serwisu Ci się udało. Tak więc na koniec mojego udziału w tej dyskusji wtrące ostatnie dwie uwagi. Pierwsza - zacytowanie całego przedmiotowego akapitu nie jest wyrwaniem zdania z dyskusji. Wręcz przeciwnie. Nikt nie cytuje w sieci całości listów czy postów - szanuje się modemowców.
        Druga uwaga. Życzę Ci też abyś zorientował się czym jest redagowanie serwisu. Wiąże się to na przykład z niepublikowaniem pomówień... W "prawdziwych" redakcjach można za to stracić pracę...
        Powodzenia.
        Twoje zdrowie
        Last edited by dziku; 2003-10-15, 18:32.
        Dziku

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Uśmiałam się zdrowo już czytając ten temat.
          Wizyta na opisywanej stronce upewniła mnie, że po prostu hoobcio niespecjalnie wiele wie o piwie i jego rodzajach - przykładem choćby stwierdzenie, że piwa jęczmienno-pszeniczne produkuje się tylko w Niemczech, a i tam nie wszędzie można je dostać.

Życzę kolegom doedukowania się, trochę głupio wpisywać takie bzdurki.

Ale podziwiam zatwardziałość, że po tylu glanach jeszcze kolega jeszcze pisze
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• hoobcio
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2003.10
            • 35

sarkazm nie rowna sie krytyce
            The Master Of Beer World ;)

Comment

• Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

Mam propozycję wyjścia z tej niemiłej sytuacji.
              Może kolega zająć się usprawnianiem własnej strony?Sam kolega stwierdził,ze jest w trakcie budowy.Niepotrzebnie się kłócimy,a przecież łączy nas jedna pasja piwo,choć mamy zupełnie inne podejście w stosunku do tego co uważamy za piwo...
              Powodzenia
              Last edited by Pogoniarz; 2003-10-15, 19:12.

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• slado
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.07
                • 1072

Wszystkie aspekty chyba już zostały poruszone.
                Nie będę się wypowiadał ale zaproponuję tak jak Pogoniarz.
                Hoobcio, zrób z tą swoją stroną coś by dało się ją oglądać, sprawnie poruszać i czegoś nowego o piwie dowiedzieć.
                Wszystkim na zdrowie!

Comment

• kiszot
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2001.08
                  • 8107

Stronka jest świetna A jaki przegląd piw.Tylko tak dalej
                  Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                  1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                  Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                  So von Natur, Natur in alter Weise,
                  Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                  Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• asr
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.05
                    • 19

Związek Smakoszy Piwa - to brzmi dumnie, ale nie za wiele tam ciekawych informacji Nie chcałbym zniechęcać autorów stronki,ale w porównaniu z innymi stronami o tematyce piwnej, ich prezentuje się mizernie. Wasze zdrowie że wam się chciało

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

A po co te nerwy, po co antagonizować? Teraz oni na złość będą łoili Tyskie przez całe życie.

Hoobcio, naprawdę przejrzyj na oczy, uświadom sobie, że twój gust kształtuje reklama. Bo jak można protestować przeciwko nieznanemu, przecież dokładnie o to chodzi reklamodawcom. Nie mówiąc o tym, że płacąc za TyskieLechaŻywca, płacisz w większości za reklamę, a nie za samo piwo. Piwo masowe sprzedaje się dobrze, bo jest neutralne - innymi słowy, do wypicia, ale przecież nie do zachwycania się...

Dopóki będziesz reagował negatywnie na niską cenę i nieznaną etykietę, dopóty twoje oceny piwa nie będą miały solidnych podstaw. Żeby wiedzieć, co człowiekowi smakuje, trzeba mieć skalę porównawczą, czyli pić ile się da z różnych źródeł. Jest to zadanie na całe życie, z czego chyba wypada się cieszyć, wszak tak?

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23899

żąleną napisał(a)
                        (...) czyli pić ile się da (...)
                        ależ Żą!
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

A co!

Comment

• BROWARIEC
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2002.10
                            • 429

Siedzę tak sobie, patrzę i oczom nie wierzę. Cóż za cudowna nowa stronka nam się trafiła Praktycznie wszystko już zostało powiedziane, więc nie będę się powtarzał...
                            No cóż. Chłopaki muszą trochę popracować to może będą z tego dzieci
                            Do założyciela owej stronki: nie przejmuj się zbytnio bo wpadniesz w melancholię jesienną Staraj się dalej - jakoś to będzie
                            A, jeszcze jedno - jak byś mógł - uzupełnij swój profil i daj się choć trochę poznać...
                            Żadna płaca nie hańbi...
                            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23899

ale trzeba docenić, że w niecałe 30 godzin, temat zyskał ponad 1000 wyświetleń
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• robox
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.11
                                • 8188

To chyba będzie temat miesiąca .

Comment

Przetwarzanie...