Mam problem z piwem w kegu. nie mogę określić ile mi piwa schodzi na zmianie z beczki potrzebuje licznika lub cos podobnego na kega który wymierzy mi zlane piwo ze zmiany . Prosze o informacje moj adres to pablo_80@interia.pl
pablo_80 napisał(a)...potrzebuje licznika lub cos podobnego na kega który wymierzy mi zlane piwo ze zmiany . [/email] [/B]
chcesz komuś wystawic rachunek sumienia?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Można też samemu coś takiego sobie zmajstrować, są dostępne bez problemu przepływowe mierniki przepływu wody. Wystarczy wmontować coś takiego w przewód łaczący kega z nalewakiem.
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Udzielono mi własnie fachowej porady w tej sprawie
Najprościej i bez kosztów finansowych zważyć beczkę - tak jak proponuje ART.
Firma BECK w Pszczynie ma możliwość sprowadzenia urządzenia - licznika , jednak jest to bardzo drogie .
Jest też sprzęt , który elektonicznie dozuje piwo - odpowiednio 0,5 l lub 0,3 l. Ale to jest już strasznie drogie - powyżej 10 tyś zł.
powyższe urządzenia są legalne jeśli chodzi o stosowanie ich na instalacji w lokalu.
Natomiast jeśli ktoś sobie skonstruuje coś sam - wiadomo - może mieć kłopoty.Jest to ingerencja w sprzęt konkretnego browaru - czyli właściciela instalacji.
ufff , ja tam się na tym nie znam tylko mój doradca
Jest taka firma która montuje na linii urządzenie zwane piwomierzem, są to elektroniczne maszynki które dozują piwo 0,5l i 0,3l nawet liczą zlana pianę. Jednak koszt montażu na jednej linii waha się w granicach 1500 pln albo jakoś tak pewności nie mam. Więc jeśli sprawa dotyczy knajpy gdzie jest duży przelew piwa na pewno się to opłaci, jeżeli nie, waga rozwiązuje ten problem mniej dokładnie ale taniej Mam nawet adres www tejże firmy, ale żeby nie uprawiać krypto reklamy podam go osobom które do mnie napiszą horse@smoku.com. Ktoś proponował montaż licznika na wodę, nie radzę bo jak zobaczy to pracownik sanepidu to na pewno wzbogacicie kasę tej placówki. Nie mówiąc już o serwisancie który z pewnością się ucieszy widząc coś takiego na swojej linii. P.s. Sam osobiście warze beczki od kilku lat i jakoś jestem zadowolony i tobie pablo80 polecam to samo.http://www.smoku.com
Uważam że najlepszą metodą jest ważenie beczki. Pamietaj tylko zeby zbyt często tego nie robić i nie dopuszczać sytuacji w której głowica czerpalna będzie leżała przez dłuższy czas beż podłączonej beczki. Może wtedy dojść do wzrostu pleśni w instalacji
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
smokuhorse napisał(a) --ciach-- ... P.s. Sam osobiście warze beczki od kilku lat i jakoś jestem zadowolony i tobie pablo80 polecam to samo.http://www.smoku.com
Pewnie miałeś na myśli ważenie a nie warzenie...
Ale możesz również sam warzyć, co będzie jeszcze jedną atrakcją w Twoim PUB-ie.
Przy okazji, czemu w dziale linki na Twej stronie nie ma portalu Browar.biz?
slado napisał(a) Pewnie miałeś na myśli ważenie a nie warzenie...
Ale możesz również sam warzyć, co będzie jeszcze jedną atrakcją w Twoim PUB-ie.
Przy okazji, czemu w dziale linki na Twej stronie nie ma portalu Browar.biz?
smokuhorse, nie wstyd Ci? Nadal nie ma linku do Browar.biz...
Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.
Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo...
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
Piszę o nim tylko dlatego, że delikatnie różniliśmy się z piwowarem w kwestii odbioru piwa. Wedle tego co mówił piwo tworzone z bazowego piwa (na untappdt pale ale) poprzez wrzucanie pokrojonych w ćwiatki świeżych ogórków do kega (tak zrozumiałem), choć być może chodzi o tank. Tak czy...
Comment