Dokładnie napisz więcej. A Gambrynusowi najszczersze GRATULACJE.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
przepraszam, ale bez poznania takich informacji jak ilość piw zgłoszonych do tej kategorii jak i o tym kto był organizatorem konkursu, powyższa wiadomość jest co najmniej mało wiarygodna.
to teraz śmiało można pogratulować Gambrynusowi, czekamy na kolejne medale
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
ART napisał(a) przepraszam, ale bez poznania takich informacji jak ilość piw zgłoszonych do tej kategorii jak i o tym kto był organizatorem konkursu, powyższa wiadomość jest co najmniej mało wiarygodna.
Sorry, ze takie niescislosci w mojej wypowiedzi byly Dostalam swieza wiadomosc i szybko tutaj napisalam, niemyslac za bardzo nad sensem bo sie cieszylam z medalu Gambrynusa
Przepraszam was bardzo.
warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!
Należy pamiętać, że piwo mocne z Ciechanowa było nagradzane kilka lat temu na Jesiennych Spotkaniach Browarników:
rok 1997 - Tychy - I miejsce
rok 1999 - Szczyrk - II miejsce.
O ile pamietam to piwo mocne w Ciechanowie było udane od pierwszej warki w roku 1997 i przez następne....
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Browar Motruk który działa w Mikuliczynie już dłuższy czas, osiągnął spory sukces. Na własne oczy widziałem jak całe autobusy wycieczkowe zwalają się do niego, wynosząc w petkach chyba setki litrów piwa i kwasu.
Ciężko było się wstrzelić w czas gdy będzie bardziej pusto. Droga...
Powoli, słowo po słowie powstaje książka mojego autorstwa o porterze bałtyckim. Jednym z rozdziałów będzie oczywiście historia, zahaczająca o genezę porteru jako takiego w Londynie, jego sukces eksportowy i dalsze losy w krajach basenu Morza Bałtyckiego. Od pierwszych porterów warzonych...
Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...
Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
Akurat miałem to szczęście...
Najmłodszy Znojemski browar nosi nazwę Old Cock. Powstał w miejscu starych garaży, a za sąsiadów ma ładnie odnowione budynki biblioteki, oraz muzeum.
Plecami graniczy z murami Klasztoru Minorytów, który z drugiej strony za sąsiada ma Browar Znojmo.
Browar pracuje pełną...
Comment