U mnie jak na złość tylko porter warszawski, a po rakszawskim ni śladu nawet ...
Jak to jest z "Królewskim" porterem?
Collapse
X
-
-
-
Pogoniarz napisał(a)
Ja natomiast z datą 16.03.2004 Właśnie atakujęŻadna płaca nie hańbi...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
ART napisał(a)
warszawski czy rakszawski?
Kontra wskazuje, że jest on z......... Rakszawy."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
rzecznik prasowy Brau Union Polska...
cyt.
w odpowiedzi na (...) pragnę Pana uspokoić, że Królewskie Porter produkowane jest obecnie wyłącznie w Warszawie
cóz można teraz powiedzieć? czy to, że w Rakszawie w ogóle nie było produkcji czy, ze obecnie produkcja wróciła tylko i wyłącznie do Warszawy?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
otrzyamłem kolejną informację z Brau Union - porter w Rakszawie był warzony tylko raz i produkcja tam juz nie wróci, więc jeśli ktokolwiek chce spróbować rakszawskiego portera to niech się śpieszy, bo tylko teraz jeszcze jest okazja do konsumpcji jedynego portera warzonego w RakszawieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Wszystko co pisaliście w tym temacie zgadzałoby się z moimi informacjami. W ursynowskim Tesco od 2 tygodni brak Królewskiego Portera, ostatnio rozmawiałem z kierownikiem działu -alkohole- tego sklepu, dowiedziałem się, że porter pojawi się za jakis tydzień a przerwa w dostawach spowodowana jest właśnie przeniesieniem warzenia z Rakszawy do Warszawy ( co by to nie miało oznaczać ). Po powrocie do domu obczaiłem butelki po porterku kupowanym w tym Tesco - wszystkie miały datę koloru czarnego, dziubaną kropeczkami. Czyli porter z Warszawy już wkrótce w Tesco na UrsynowieJUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁYComment
Comment