Minibrowar w Zielonej Górze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bulkowski
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.03
    • 76

Byłem tam dziś Ale zajść niestety nie mogłem. Nie omieszkam jednak zrobić tego w najbliższym czasie. Lokal prezentuje się zaprawdę ciekawie. Podoba mi się pomysł z naklejeniem podkładek nad barem i kolekcja kufli. Ode mnie duży + , za piwo narazie nie mogę wystawić oceny, z tego, co zobaczylem w tv i na internecie, to piwko mi intenswyną, złotą barwę
    „Piwo to dowód, że Bóg nas kocha i chce, byśmy byli szczęśliwi" – Benjamin Franklin

Comment

• robox
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.11
      • 8188

No to czas chyba odwiedzić Zielonkę i Hausta

Comment

• Piotras
        Porucznik Browarny Tester
        • 2003.08
        • 307

Ja ten artykuł dam do prasowki bo pewnie zniknie niedługo i link bez sensu bedzie.

Comment

• crizz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.02
          • 1255

Nareszcie! Bardzo się cieszę i gratuluję, odwiedzę Was za tydzień, coby pokosztować świeżego piwa. Życzę powodzenia w interesie!

Comment

• Cooper
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

Widze że nastąpiła wręcz istna inwazja nowych browarów w Polsce Katowicki Spiż , Łask a teraz Zielona Góra.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• gregbeerek
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.02
              • 65

Piłem już piwko z Hausta Bardzo dobre!!!!!! Polecam wszytskim. Wpadajcie do Zielonki na łyk niepowtarzalnego piwka

Comment

• cororo
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2003.04
                • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
                Widze że nastąpiła wręcz istna inwazja nowych browarów w Polsce Katowicki Spiż , Łask a teraz Zielona Góra.
                Jaki Łask przecież Łask jeszcze nie produkuje i długo jeszcze chyba nie będzie !!Obym się mylił

Comment

• zythum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2001.08
                  • 8305

No Warszawsko-Podwarszawska sekcjo - rychtować bilety kolejowe. Jedziemy zwiedzać Zieloną Górę.
                  To inaczej miało być, przyjaciele,
                  To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                  Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                  Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                  Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                  Królowie banków, fabryk, hut
                  Tym mocni są, że każdy kradnie
                  Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23927

ja mam jeszcze takie pytanko do miejscowych - czy piwo oferowane w Hauście jest już z ich własnego wypustu?
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• KULI
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.10
                      • 197

Dobre pytanie Art zadał, a odpowiedź postaram się uzyskać jutro na miejscu, z artykułu w wyborczej wynika, że tak.... Tak czy inaczej zachęcam do odwiedzin
                      Zielonej Góry i Hausta, ja chętnie, jeśli będe w Zielonej a w wakacje nie jest to takie pewne, potowarzysze forumowiczą przyjezdnym i nie tylko, a przy okazji można zawsze zoorganizować jakąś wymianke piw domowych, coby nie tylko Haustem się raczyć)
                      Ja osobiście z odwiedzinami bym zaczekał do poszerzenia asortymentu... pszeniczne, ciemne,...- tak zapowiadają i napewno tego dokonają, bo sprzęt jest zacny i pojemny
                      no to Hausta

Comment

• Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kereskes
                        spieszę donieść, iż powoli zaczynamy mysleć o odkurzaniu kotłow. Jeszcze trochę cierpliwości, światełko w tunelu zaczyna sie świecić. Latem wypijecie u nas piwo !!!!!!!!
                        Jest to post z 22 maja, po za tym coś chyba wczesniej było pisane, że na początku będą piwo sprowadzać....
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• mohylek
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2005.02
                          • 37

veni vidi i tak dalej

Jeśli jednak w istocie jest to ich piwo (a tak mi powiedziano na miejscu) to w mojej opinii mogą się równać z najlepszymi . Trunek, który mi wczoraj podano ujmował smakiem i aromatem. Piwo esencjonalne, wspaniale zharmonizowane, z niepowtarzalną goryczką. Pół litra tej dobroci podają tu za 6 zł i nie jest to cena szokująca w porównaniu ze standardem 5 zł za byle jakiego żywca w knajpie obok.
                          W karcie dań ceny znacznie mniej zachęcające lecz wybór potraw solidny i nieprzypadkowy. Zwraca uwagę zupa piwna lub wybór serów pod piwo. Odnalazłem nawet moje ulubione "czeskie" krokieciki.
                          Wystrój wnętrza poprawny choć mnie, jako prostego człowieka, irytuje przesadna elegancja. Część ław w głebi sali to wyściełane prawie-kanapy i dla mnie to raczej element humorystyczny. Widać jednak że to dopiero początki i może się zmienić na lepsze. Już teraz nad wyszynkiem umieszczono nieśmiałą kolekcję podkładek a z boku na ścianie mały element sztuki współczesnej z kapsli wszelakich.
                          Piwo leje się do klasycznych szklanic jednak obsługa natychmiast informuje, że to opakowanie zastępcze - docelowo pojawią się oryginalne kufle i takież podkładki. Czekam z utęsknieniem bo logo mają odważne i estetyczne.
                          Zajrzałem tu po południu, atmosfera cudownie leniwa, niewielu gości, przyjazna obsługa. W tle trochę za głośne umpa-umpa. Nie wiem jeszcze, jak bywa wieczorami ale przy TAKIEJ jakości piwa na pewno wpadnę tu na dłuższą biesiadę
                          Attached Files
                          Piwna strona Pragi:
                          http://www.praskie-gospody.siec.com.pl

Comment

• mohylek
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2005.02
                            • 37

I jeszcze jeden załącznik. oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko ;-)

jeśli odpowiednio usiądziecie, to czekają was i takie widoki:
                            Attached Files
                            Piwna strona Pragi:
                            http://www.praskie-gospody.siec.com.pl

Comment

• naczelnik
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.08
                              • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mohylek
                              Piwo esencjonalne, wspaniale zharmonizowane, z niepowtarzalną goryczką. Pół litra tej dobroci podają tu za 6 zł i nie jest to cena szokująca w porównaniu ze standardem 5 zł za byle jakiego żywca w knajpie obok.
                              Wydaje mi się , że punktem odenisienia nie powinien być tu "byle jaki żywiec w knajpie obok". Jeśli rzeczywiście piwo ma się sprzedawać, po rzeczonych 6 zł, to powinni tu naprawdę przybywać "goście" z gruba kiesą. Ich - właścicileli - głowa w tym , by takich przciągnąć. Jak będzie, to wyjdzie w praniu.
                              Ja po cichu liczyłem , że zaproponują bardziej przyziemne ceny.
                              Po cichu też liczyłem na jakąś miejscówkę u kolegi - niestety, zwiał z zielonej. A taką miałem ochotę zobaczyć ruiny browaru, do zdjęć których link pojawił się kilka dni temu na forum.
                              Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                              Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• KULI
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.10
                                • 197

Byłem, zobaczyłem, piłem....
                                Piwko póki co jest warzone w Czechach, przez zielonogórskiego piwowara, a browar dopełnia reszty niezbędnych formalności. Obsługa bardzo miła, a jednocześnie gotowa do współpracy z naszym forum, wręcz chętna. Wszyscy liczymy na jakieś większe spotkanie miłośników piwa jak tylko Haust ruszy z warzeniem oby im się

Comment

Przetwarzanie...
                                X