Minibrowar w Zielonej Górze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DanielJakubowski
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.12
    • 791

W dniu kobiet będę w Zielonej Górze. Chciałbym w końcu odwiedzić hausta więc postanowiłem upiec dwie pieczenie na jednym ogniu . Tzn. zaprosić na dobry obiad pewną damę ...i przetestować co się da piwnego . Pytanie: Co polecicie z obecnego kulinarnego menu ? Może podczas sobotniego spotkania ktoś coś zamawiał i może polecić ?

PS. Spóźniłem się z wizytą w Zielonej o tydzień..
    Pozdrawiam
    dj

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Ja tam jadłam tylko zupę piwną za 7,99 zł, którą z czystym sumieniem mogę polecić
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• KULI
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 197

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
        Ja tam jadłam tylko zupę piwną za 7,99 zł, którą z czystym sumieniem mogę polecić
        Jesteś czujna, właśnie miałem pisać, że Marusia może zupę piwną polecić

Jadłem tam kilka razy i zawsze mi smakowała, w tej chwili nie pamiętam co konkretnie. Ostatnio spożywałem tylko przystawkę w postaci kawałków kurczaka w cieście, ale tego chyba damie nie zaproponujesz Na pewno coś znajdziesz, zresztą zawsze możesz zerknąć w menu na stronie www.haust.pl. Miłego pobytu

Comment

• jerzy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.10
          • 4707

Ja jadłem tagliatelle ze szpinakiem - pyszne było.
          browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Ja zamówiłem filet z kurczaka na grillu plus pieczone ziemniaki. Do tego buraczki i chyba ogórki. Było smaczne, ale wg mnie porcja troszkę za mała. Byłem wygłodzony po całym dniu jazdy a i pamięć o niedawnej wizycie w Krakowie i okolicach, gdzie za każdym razem dostawałem porcję ogromną, spowodowały że było mi tego ciut za mało i też myślałem o wypełnieniu brzucha zupą piwną, ale osttatecznie zostawiłem sobie miejsce na piwo w normalnej postaci Zastanawiałem się też nad jakąś rybą, ale trzeba czekać 2 razy dłuzej niż na mieso z grilla, więc wybór padł własnie taki a nie inny i ten zestaw mogę polecić.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• DanielJakubowski
              • 2005.12
              • 791

Dzięki wielkie za jedzonkowe podpowiedzi. Mi i kobiecie także tagliatelle ze szpinakiem bardzo smakowało . Piwka przetestowałem wszystkie - ogólnie bardzo mi smakowały. Imbirowe mogłoby być tylko bardziej imbirowe
              Pozdrawiam
              dj

Comment

• Krotoszyniak
                • 2002.08
                • 516

Na stronie Hausta nie widzialem tej informacji wiec sie pytam .... czy sprzedaja butelki piwa (bylo 2 L?) na wynos ? Jesli tak to za ile (jesli ktos wie....).

Pozdrawiam
                Admin z Ratebeera
                Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
                Poromotor piwnej Polski na swiat :)

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23927

sprzedają na wynos, duże butelki były dostępne; niestety nie wiem w jakiej cenie.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Duże toto i nieporęczne, lepiej nalać sobie do własnej butelki, co bez problemu miłe panie uczynią Niestety też nie pamiętam ceny, bo byłem z własnym szkłem.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Krotoszyniak
                      • 2002.08
                      • 516

Niestety nie bede w Zielonej , ktos z rodziny zalatwi mi butelke czy dwie jak bede we Wrocku pod koniec czerwca...
                      Admin z Ratebeera

Comment

• PiwowarekC-K
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2003.07
                        • 21

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                        sprzedają na wynos, duże butelki były dostępne; niestety nie wiem w jakiej cenie.
                        Butelczyna za 20 zyla plus piwko jakie sobie dusza zapragnie........

Comment

• Krotoszyniak
                          • 2002.08
                          • 516

Dzieki za info.
                          Admin z Ratebeera

Comment

• jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

Byłem w tym przybytku w niedziele. Sympatyczny lokal, gustownie urządzony. Pomimo niedzielnego popołudnia gości mało czyli pusto.

Jedzenie smaczne, choć golonka bez kości to tak jakoś jak nie golonka. Porcje akurat, ani za duże ani za małe.

Piwo smaczne, ale te opisze w odpowiednim wątku i gdy otworze wieczorem dużą butle pszenicy.

W drodze powrotnej z żużla chcieliśmy zajechać na Koźlaka, jednak o godz. 22.00 lokal był już zamknięty.
                            Last edited by jacer; 2008-07-07, 08:51.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                            X