Sierpień tuż tuż .
Minibrowar w Zielonej Górze
Collapse
X
-
Wychodzi na to, że jeszcze musimy się wykazać odrobiną cierpliwości.
Choć z drugiej strony jakieś przecieki dotyczace szczegółów przydałyby się.
Comment
-
-
Pod koniec ubiegłego tygodnia rozmawiałem z kierownikiem robót na terenie budowy. Okazało się, że termin zakończenia robót na dzień dzisiejszy to wrzesień. Jak to w budownictwie bywa, a wiem coś o tym z własnego doświadczenia, inne fronty okazały się ważniejsze i większość sił roboczych została przerzucona. Z takimi sytuacjami trzeba się liczyć w przypadku gdy inwestor jest jednocześnie wykonawcą
Comment
-
-
Sprzęt do uzbrojenia mikrobrowarku jeszcze nie przyjechał z Czech, a tu upatrywałbym się kolejnej dozy niepewności ponieważ współpraca z tym norodem (skądinąd bardzo sympatycznym) jest trochę jak w czeskim filmie. Pełen luz... "termin?.... zdążymy!!!"
Bądźmy dobrej myśli....
Comment
-
-
Wrzesień powoli, acz nieuchronnie zbliża się do końca. Czy ma ktoś bieżące informacje odnośnie browaru?
Comment
-
-
No właśnie, Robox uprzedził moje pytanie o niecałą dobę
Zatem co w temacie zielonogórskiego minibrowaru? Może na początek choć jego nazwa?
Comment
-
-
prace podobnoż powolutku idą naprzód- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ART napisał(a)
prace podobnoż powolutku idą naprzódJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Mała dawka nowych informacji
Odwiedziłem dzisiaj teren budowy. Ponieważ prace prowadzone w trakcie moich odwiedzin były dość mocno rozkręcone nie mogłem za bardzo zawracać głowy majstrowi (w dodatku był jego szef )
Sprzęt ze Słowacji dotarł i stoi już zamontowany. Nie mogłem go dokładnie obejrzeć ale umówiłem się na początek stycznia na małe oględziny.
Termin otwarcia aktualnie to marzec 2005 (ale możliwe jest skrócenie terminu).
pozdrawiam wszystkich niecierpliwych
Comment
-
-
sulfur napisał(a)
Mała dawka nowych informacji
Odwiedziłem dzisiaj teren budowy. Ponieważ prace prowadzone w trakcie moich odwiedzin były dość mocno rozkręcone nie mogłem za bardzo zawracać głowy majstrowi (w dodatku był jego szef )
Sprzęt ze Słowacji dotarł i stoi już zamontowany. Nie mogłem go dokładnie obejrzeć ale umówiłem się na początek stycznia na małe oględziny.
Termin otwarcia aktualnie to marzec 2005 (ale możliwe jest skrócenie terminu).
pozdrawiam wszystkich niecierpliwych
Znając sposób pracy urzędów w Polsce, chciałbym w to uwierzyć....Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Jeżeli właściciele są rozsądni to chyba NAJPIERW zdobyli wszelkie papeiry zanim zaczeli budowę.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
Jeżeli właściciele są rozsądni to chyba NAJPIERW zdobyli wszelkie papeiry zanim zaczeli budowę.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
No nie - bierzecie mnie za kogoś innego Oczywiście wiem, że pewne rzeczy typu odbiór jest po a nie przed, chyba jednak nie wierzycie w mój rozum Zastosowałem pewien skrót myślowy - w przypadku mikrobrowaru najdłużej trwa procedura otrzymania zgody na warzenie piwa a to wolałbym mieć przed, a nie po remoncie budynku dowiedzieć się, że w zasadzie to takiej zgody nie dostanę, a w wyremontowanym budynku mogę otworzyć jedynie przytułek dla urzędnikówTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment