Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rude_Boy
Minibrowar w Zielonej Górze
Collapse
X
-
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rude_BoyPowtórze jeszcze raz : wiadomość jest od barmanki.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Ciekawe czy barmanka jest na tyle zorientowana?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pewni bylibyśmy gdyby obsługa zabrała Cię na wycieczkę pokazując piwo w kadziach fermentacyjnych i leżakowych. A tak pozostają tylko domysły.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rude_BoyWłaśnie wróciłem z "Hausta". Ponownie pytałem o miejsce warzenia i nic się nie zmieniło - personel twierdzi, że jest od niecałego miesiąca warzone na miejscu.
Mimo wszystko czekam z niecierpliwością i nadzieją , choć nie rozumiem celu tego taniego i mijającego się z prawdą marketingu bezpośredniego w wykonaniu barmanów?
A odnośnie sprzedawanego piwka, jest całkiem przyjemne w spożyciu, a ponoć od 12.09 miało być ciemne w ofercie (też czeskie), ale czy jest nie wiem.
Comment
-
-
Byłem w "Hauście" w ostatni weekend.
Rzeczywiście obsługa twierdzi, że piwo już warzą sami. Jednak trudno mi w to uwierzyć. Tanki i instalacja wyglądają na "dziewicze".
Niezależnie od tego gdzie jest warzone, to piwo jednak jest zacne i warto było jechać 500 km., by napić się tego trunku.
Comment
-
-
Wieści bez zmian, instalacja zakurzona, a barmanki twierdzą, że piwo jest ich, choć warzone w Czechach. Rozmowa mej żony z barmanką (ja już odpuściłem z pytaniami i patrzę tylko na kurz na sprzęcie) wyglądała w skrócie tak (11.11.2005):
Ż: Piwo przez Was warzone?
B: Nasze!
Ż: Ale z Czech?
B: (przytaknięcie) Ale nasze!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonCiekawa strategia browaru
Tak więc browar Haust na razie dla mnie nie istnieje.
I dopuki nie upora sie z papierami to tak zostanie....Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter_1000Dopuki, dopuki i się nie dopuki... bo chyba miało być dopóki
masz rację. Sens wiadomosci i tak pozostaje bez zmian.... niestetyJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
Comment