Piwo nie tylko z pszenicy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hedin
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.02
    • 370

    #16
    Dlatego te piwa nie są kukurydziane tylko jęczmienne, z dodatkiem kukurydzy w postaci mączki.

    Comment

    • Merv
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.06
      • 24

      #17
      Pozwólcie że podłączę sie do tego tematu.
      Macie może jakieś receptury na piwo z grochem w zasypie?

      Comment

      • Swaroga
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2011.10
        • 115

        #18
        Slod mozna zrobic z wielu ziaren. Piwo sie robi przede wszystkim z jeczmienia ale prawda ze z przenicy albo zyta rowniez.
        Moje przygody piwne w Belgii relacjonuje na stronie FB : Hopester
        https://www.facebook.com/hipester
        Spis i opis piw, które miałem okazje spróbować :
        www.ratebeer.com/user/137460/

        Comment

        • Swaroga
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2011.10
          • 115

          #19
          Jezeli chodzi o piwa kukurydziane albo ryzowe to chyba takie z dodatkiem syropu ryzowego lub kukurydzianego lecz ten syrop rowniez zawiera zfermentowane lub slodowane ziarna jeczmienia.
          Moje przygody piwne w Belgii relacjonuje na stronie FB : Hopester
          https://www.facebook.com/hipester
          Spis i opis piw, które miałem okazje spróbować :
          www.ratebeer.com/user/137460/

          Comment

          Przetwarzanie...