Dla mnie to Stary Browar nie jest wart nawet ułamka tego, ile o nim słychać. Pomijając same budynki, to nie ma tam nic ciekawego. Nawet Piotr I Paweł jest tam pod względem piwa taki sobie - dobre polskie piwo łatwiej znaleźć w PiP między blokami na Starym Żegrzu czy na Gronowej.
Stary Browar w Poznaniu
Collapse
X
-
Faktycznie, ofertą piwek polskich w PiP w Starym Browarze byliśmy raczej zawiedzeni. Samo gmaszysko SB robi niezłe wrażenie, patrząc z zewnątrz jest w nim coś przerażającego. Z oryginalnej zabudowy - przez krótką chwilę jaką tam spędziliśmy - nie dopatrzyłem się zbyt wiele.
Rzut okiem na wnętrze głównego budynku:- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
tyle się nawet domyśliłem- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Stary Browar z nowym skrzydłem
Zakończył się drugi etap budowy Starego Browaru w Poznaniu. We wzniesionym od podstaw budynku znajduje się 27 tys. mkw. powierzchni handlowej i 106 nowych najemców. Cały obiekt ma 50 tys. mkw. i 205 najemców. Inwestycję wartą ok. 68 mln euro rozpoczęła w lipcu 2005 roku spółka Fortis. Większość środków wyłożyły instytucje finansowe. Otwarcie placówek handlowych w nowym gmachu nastąpiło w niedzielę. W maju działalność rozpocznie Multikino. Zakończenie drugiego etapu inwestycji planowane jest na koniec bieżącego roku. Wówczas do użytku ma zostać oddany hotel w dawnej prokuraturze wojskowej.
źródło: dzisiejsza Rzeczpospolitabrowerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Jestem ciekaw oferty piwnej "Almy", która ma znajdować się w nowej części Starego Browaru. Może jeszcze w tym tygodniu dokonam inspekcji. Co do PiP tak bym nie narzekał - choć polskich piw jest mało (Fortuna, Amber), to zagraniczna oferta jest zadowalająca, więc cieszmy się i z tego...Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorreJestem ciekaw oferty piwnej "Almy", która ma znajdować się w nowej części Starego Browaru. Może jeszcze w tym tygodniu dokonam inspekcji. Co do PiP tak bym nie narzekał - choć polskich piw jest mało (Fortuna, Amber), to zagraniczna oferta jest zadowalająca, więc cieszmy się i z tego...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorreJestem ciekaw oferty piwnej "Almy", która ma znajdować się w nowej części Starego Browaru. Może jeszcze w tym tygodniu dokonam inspekcji. Co do PiP tak bym nie narzekał - choć polskich piw jest mało (Fortuna, Amber), to zagraniczna oferta jest zadowalająca, więc cieszmy się i z tego...
A duszą swą widzę Poznańską Piwostradę Północ-Południe.
Comment
-
-
ciekawych piw zagranicznych (ale przy Piotrze i Pawle miernie
wypada). Z polskich trunków totalna porażka...
Comment
-
Comment