Stary Browar w Poznaniu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Dla mnie to Stary Browar nie jest wart nawet ułamka tego, ile o nim słychać. Pomijając same budynki, to nie ma tam nic ciekawego. Nawet Piotr I Paweł jest tam pod względem piwa taki sobie - dobre polskie piwo łatwiej znaleźć w PiP między blokami na Starym Żegrzu czy na Gronowej.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23984

Faktycznie, ofertą piwek polskich w PiP w Starym Browarze byliśmy raczej zawiedzeni. Samo gmaszysko SB robi niezłe wrażenie, patrząc z zewnątrz jest w nim coś przerażającego. Z oryginalnej zabudowy - przez krótką chwilę jaką tam spędziliśmy - nie dopatrzyłem się zbyt wiele.

Rzut okiem na wnętrze głównego budynku:
      Attached Files
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• arcy
        • 2002.07
        • 7538

To co na zdjęciu jest nowe. Oryginalna zabudowa jest w głębi działki, dobrze widoczna od strony ul. Kościuszki.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23984

tyle się nawet domyśliłem
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• arcy
            • 2002.07
            • 7538

Miałem na myśli cały ten wielki budynek przy Półwiejskiej.

Comment

• jerzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.10
              • 4707

Stary Browar z nowym skrzydłem

Zakończył się drugi etap budowy Starego Browaru w Poznaniu. We wzniesionym od podstaw budynku znajduje się 27 tys. mkw. powierzchni handlowej i 106 nowych najemców. Cały obiekt ma 50 tys. mkw. i 205 najemców. Inwestycję wartą ok. 68 mln euro rozpoczęła w lipcu 2005 roku spółka Fortis. Większość środków wyłożyły instytucje finansowe. Otwarcie placówek handlowych w nowym gmachu nastąpiło w niedzielę. W maju działalność rozpocznie Multikino. Zakończenie drugiego etapu inwestycji planowane jest na koniec bieżącego roku. Wówczas do użytku ma zostać oddany hotel w dawnej prokuraturze wojskowej.

źródło: dzisiejsza Rzeczpospolita
              browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• snorre
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2006.02
                • 655

Jestem ciekaw oferty piwnej "Almy", która ma znajdować się w nowej części Starego Browaru. Może jeszcze w tym tygodniu dokonam inspekcji. Co do PiP tak bym nie narzekał - choć polskich piw jest mało (Fortuna, Amber), to zagraniczna oferta jest zadowalająca, więc cieszmy się i z tego...
                Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• Shlangbaum
                  • 2005.03
                  • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre
                  Jestem ciekaw oferty piwnej "Almy", która ma znajdować się w nowej części Starego Browaru. Może jeszcze w tym tygodniu dokonam inspekcji. Co do PiP tak bym nie narzekał - choć polskich piw jest mało (Fortuna, Amber), to zagraniczna oferta jest zadowalająca, więc cieszmy się i z tego...
                  Zasadniczo do Almy piwa dostarcza John King Polska więc piwa będą takie jak w ofercie tej firmy - jednak myślę, że w niedalekiej przyszłości można spodziwać się ciekawszej ekspozycji piw z Ambera.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• kham
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2006.01
                    • 751

No patrz, cały czas tam projektuje a nie wiedziałem, że jednak nie zrezygnowali. To teraz jeszcze DePtak, wykupiona działka po ewangelickim kościele św Piotra (kurde może Pawła, musze sprawdzić) zgadnijcie przez kogo. No i były przymiarki do Starej Rzeźni.
                    A duszą swą widzę Poznańską Piwostradę Północ-Południe.

Comment

• Jaroslav
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      🍼
                      • 2005.10
                      • 967

Byłem w Almie i nic rewelacyjnego nie zobaczyłem. Trochę
                      ciekawych piw zagranicznych (ale przy Piotrze i Pawle miernie
                      wypada). Z polskich trunków totalna porażka...

Comment

Przetwarzanie...
                      X