Od paźdxiernika br. browar w Janowie Lubelskim rozlewa swoje piwo do butelek. Taką informacje otrzymałem w browarze. Nadal jest osiągalne tylko lokalnie, najbliżej Warszawy można je nabyć w Dęblinie. Może ktoś z W-wy będzię w tamtej okolicy ?
Janów w butelkach
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Dlaczego nie napisałeś tego przed Giełdą w Radomiu - wtedy pojechałbym na nią nie zastanawiając się ani chwiliTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
A my byliśmy na giełdzie i też nam tej informacji o lanym Janowie zabrakło przed giełdąbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
-
Czy jest na nim jakiś ciekawy kapselek?www.collections.pl
Forum Kolekcjonerów Rzeczy NajróżniejszychComment
-
ciekawsze jest jakie jest samo piwo
z doświadczenia wiadomo , że małe browary potrafia produkować piwo beczkowe i butelkowe , które sie różnią smakiem, mało tegopartie piwa potrafia być rózne ...
beczkowy Janów zawsze mi smakował, a jak to będzie z butelkowym ??Comment
-
Odpowiadam po kolei:
1. smakowało, mam jeszcze jedną butelkę, wypiję, uruchomię nowy temat i szczegółowo podzielę się wrażeniami,
2. kapsel nieciekawy, cały czarny,
3. nie piłem puszkowego ani beczkowego, nie jestem w stanie porównać z butelkowym.Comment
-
Słyszałem plotki czy też pogłoski, że Janów korzysta z butelkowni "usługowo". Piwo butelkowane jest ponoć gdzieś pod Rzeszowem (Rakszawa?). Ma to charakter badania rynku - czy się będzie sprzedawać w takiej formie. Od wyników sprzedaży wersji butelkowej uzależniona ma być inwestycja we własną linię do butelkowania.
Powtarzam - to mogą być informacje nie do końca prawdziwe, bo są nie do końca sprawdzone.Comment
-
Krótkie pytanie:gdzie to terytorialnie wystepuje?.Comment
Comment