Nigdy nie piłem piwa z tego browaru, w żadnej wersji, ale wątpie żeby dotarł do Wrocławia, chociaż kto wie. Postaram się jednak zachaczyć o pare sklepów, może gdzieś jednak znajde. W ogóle rewelacyjny napis na etykietce: "Strong light Beer"
Janów w butelkach
Collapse
X
-
www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD -
Odp: Janów w butelkach
tomekszyman napisał(a)
Od paźdxiernika br. browar w Janowie Lubelskim rozlewa swoje piwo do butelek. Taką informacje otrzymałem w browarze. Nadal jest osiągalne tylko lokalnie, najbliżej Warszawy można je nabyć w Dęblinie. Może ktoś z W-wy będzię w tamtej okolicy ?
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Piwofil napisał(a)
Nigdy nie piłem piwa z tego browaru, w żadnej wersji, ale wątpie żeby dotarł do Wrocławia, chociaż kto wie.Comment
-
A my (ja i Iron) dzięki uprzejmości Perłyfana, który to przywiózł nam to piwko z Lublina, mieliśmy już okazję go spróbować. Ogólnie jak na mocne piwo, w moim mniemaniu jest zbyt wyraźnie słodowe, a zbyt mało goryczkowe, ale alkoholu się nie wyczuwa i w miarę picia ma się ochotę na więcej... Zapach jest przyjemny słodowo-chmielowy, piana piękna, gęsta, długo utrzymująca się na powierzchni piwa, barwa trunku wyraźnie złocista. Ogólnie nie jest to złe piwko, ale jak to już bywa - wyobrażałam sobie coś więcej. No, a teraz pozostał nam już tylko wypad do Radomia w celach porównawczych .
Comment
-
Oczywiście, że to piwo nie jest goryczkowe. To po prostu taki typ piwa mocnego, które idzie w kierunku słodu (delikatnej słodkości), a nie w kierunku goryczki. Takie miało być, więc nie należało się w nim goryczki spodziewać.Last edited by zythum; 2003-12-16, 09:32.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Ja to w ogóle spodziewałem się niewiadomo czego. Naczytałem się rewelacyjnych recenzji Janowa z kija...no i zawiodłem się troszkę. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że odwiedzę jeszcze w tym roku Lublin, a że jestem z natury raczej uprzejmy to mogę komuś podrzucić flaszeczkę ( o Tobie Ahumba pamiętam, więc nie musisz przypominać)JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁYComment
-
Cezar napisał(a)
A co niby w tym napisie śmiesznego? "Light" także znaczy - jasny.
A co do piwa we Wrocławiu to smutna wiadomość, ale dziś przypadkiem pojechałem do Leszna, po drodze kupiłem w Bojanowie jadnego ( jedną??) Szwejkę, to kto wie, może przypadkiem przjade kiedyś przez Janówwww.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DDComment
-
perłyfan napisał(a)
Ja to w ogóle spodziewałem się niewiadomo czego. Naczytałem się rewelacyjnych recenzji Janowa z kija...no i zawiodłem się troszkę. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że odwiedzę jeszcze w tym roku Lublin, a że jestem z natury raczej uprzejmy to mogę komuś podrzucić flaszeczkę ( o Tobie Ahumba pamiętam, więc nie musisz przypominać)To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
Comment