Czas pomyślec o przeprowadzce do zacnego grodu Poznańskiego, skoro i własne szkło można będzie na miejscu zaparkować
Nowy browar w Poznaniu
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
szkoda, że dopiero za miesiąc otwierają się. Ja jeszcze w kwietniu (26-28) bedę w Kiekrzu służbowo.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
MaciejP napisał(a)
Wielkie Dzięki . Choć odrobina zrozumienia.
Otwarcie --> weekend 14-17 Maj 2004.
Pozdrawiam
MaciejP
Przeglądając stronę firmy WhiteLabs w dziale Home Brew Stores występuje, ku mojemu zdziwieniu, Brovaria!.
White Labs is a trusted yeast and fermentation company, fostering collaboration with brewers and winemakers globally. Explore our products now!
Jak należy to rozumieć? Rzeczywiśćie będzie szansa na dystrybucję tych drożdży w Polsce?.
Comment
-
-
MaciejP napisał(a)
Wielkie Dzięki . Choć odrobina zrozumienia.
Otwarcie --> weekend 14-17 Maj 2004.
Pozdrawiam
MaciejPGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Będę dwa razy przejeżdzał w ten weekend przez Poznań,mogę zrobić sobie przerwę w podróży,ale muszę być pewny na 100%,że nie pocałuję klamki.Na Leszka się nie piszę Chyba,że ewentualnie na Fortunkę i Noteckie,ale podstawa to piwo z resturacyjnegoOstatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2004-05-11, 21:26.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Odp: Nowy Brovar W Poznaniu - Brovaria
MaciejP napisał(a)
Naszymi sztandarowymi markami piwa będą:
- Brovaria Pils 12,5'Blg. wysokochmielone.
- Brovaria Miodowowe 12,5'Blg (piwo typu Maerzen, wzbogacone miodem sezonowym).
- Brovaria Specjalne 11,5 - 18,5'Blg (piwo sezonowe -zima -Bock,Dopellbock, Lato - piwo owocowe, wiosna(wielkanoc)- OesterBohmish, jesien/zima - piernikowe, świąteczny piernikowy DunkelBock). - Jeśli chodzi o piwa specjalne - sezonowe, wszystko zależy od gości jakie sobie zażyczą takie będzie.
Co myślicie o tych rodzajach piwka, jeszcze jest czas na zmiany...
Pozdrawiam
MaciejP
Twoja oferta jest imponująca.
Oczywiście porterek powinien być
Jutro pojadę skosztować wszystkie piwka jakie masz .
Mam nadzieję że jest już otwarte
Comment
-
-
Odp: Odp: Nowy Brovar W Poznaniu - Brovaria
Mawas napisał(a)
Jutro pojadę skosztować...
Natomiast na e-maila do Brovarii dostałem tylko odpowiedź, że w maju.
Comment
-
-
Byliśmy(no, może ciut przedwcześnie ), zobaczyliśmy, skosztowaliśmy:
rewelacja!!!
PS. Szczegółowa relacja (ze zdjęciami) już po powrocie do Warszawybigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
LUDZIE idźcie tam, bo warto!
Ja co prawda na razie nie mogłem (choć mam niedaleko) ale znajomi spędzali wczorajszyą noc aż do rana i są zachwyceni. Zachwyceni piwem i lokalem.
Mam nadzieję, że zanim sam dotrę już relacje się -w końcu- pokażą, bo wszystko wskazuje na to, że na prawdę warto!
Comment
-
-
I Ja tam wczoraj byłem i browce piłem
Faktyczne otwarcie - całość - miało być dopiero dzisiaj, ale już wczoraj można było napić się piwka i nie tylko. Zostaliśmy też ze znajomym oprowadzeni po lokalu oraz uraczono nas pewnymi informacjami o możliwościach przerobowych. Z tego co pamiętam dziennie mogą uważyć 800 litrów piwka. Na razie są dwa rodzaje: Pils i Miodowe (nawet nie takie słodkie). Osobiście piwko mi bardzo smakowało - według mojej opinii lepsze niż pils ze Spiża, też inne niż pils z ŚP. Somy.
Generalnie lokal robi wrażenie!!! Duży rozmach! Z tym, że klimat nie będzie typowo piwny, chyba że (i na to liczę) pomieszczenie w piwnicy będzie bardziej "piwne" (wczoraj było jeszcze nieczynne).
Podsumowując, polecam wszystkim zainteresowanym - ostatecznie każdy oceni to zjawisko po swojemu
P.S. A i cena jest przystępna - 6 zł za 0,5 pilsa.
Ostatnia zmiana dokonana przez Center; 2004-05-20, 21:08.
Comment
-
-
Byłem, widziałem kosztowałem jadła i trunku.
Trunki(miodowe i pils) I klasa. Pils był wyśmienity, miodowe także o gęstym smaku, pięknej bursztynowej barwie.
Miałem już możliwość zwiedzenia wszystkich sal, łącznie z piwnicą, która wygląda bardziej po PAB-owsku niż reszta ekskluzywnych sal z luksusowym wyposażeniem. Obsługa bardzo miła, choć jeszcze trochę sztywna.
Miałem przyjemność być zpoznawany z działaniem instalacji, przez bardzo miłego Słowaka, który akurat doglądał warki.
Ogólnie bdb.
Zachęcam do odwiedzin i robienia klimatu.
Potrzebny jest mu duch, jak nie wiem co!
Comment
-
-
No, to czas na nasze sprawozdanie:
Na początek: sam lokal. Znajduje się w sercu Poznania, przy rynku – trafić prosto – metalowe szyldy z logo browaru wskazują każdemu drogę. Wnętrze złożone z pięciu sal:
1. sala barowa – z długim lśniącym barem i piętrzącym się firmowym szkłem – doskonałe miejsce by odpocząć po pracy przy jednym – dwóch piwkach;
2. sala śniadaniowa – lśniący parkiet, lustra – miło i przyjemnie goście hotelu (a także inni klienci) mogą coś przekąsić (po naprawdę atrakcyjnych cenach);
3. sala restauracyjna i serce browaru: największa sala z długim barem, stolikami oraz tym, co tygrysy lubią najbardziej: urządzeniami do produkcji piwa (kotłem zaciernym, warzelnym i tankami pośrednimi przed którymi znajduje się szklana podłoga z widokiem na leżakownię);
4. i 5.: dwie salki znajdujące się w piwniczce – stoliki porozstawiane w przytulnym miejscu – w sam raz na romantyczną randkę…
i oczywiście … ogródek, który przy pięknej pogodzie będzie na pewno oblegany.
Reasumując: wystrój lokalu na dużą piątkę. Czysta klasyka w najlepszym tego słowa znaczeniu. Smaku dodają jeszcze browarniane gadżety: parasole z logo browaru, szklaneczki i kufle, podstawki. Do tego pełna karta dań po atrakcyjnych cenach. Czyli: rewelacja!
PS. Zdjęcia przedstawi Iron prawdopodobnie w poniedziałek...
Comment
-
Comment