Nowy browar w Poznaniu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

    #76
    Czas pomyślec o przeprowadzce do zacnego grodu Poznańskiego, skoro i własne szkło można będzie na miejscu zaparkować
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

    Comment

    • Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9087

      #77
      szkoda, że dopiero za miesiąc otwierają się. Ja jeszcze w kwietniu (26-28) bedę w Kiekrzu służbowo.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

      Comment

      • elroy
        Porucznik Browarny Tester
        • 2002.10
        • 359

        #78
        MaciejP napisał(a)
        Wielkie Dzięki . Choć odrobina zrozumienia.

        Otwarcie --> weekend 14-17 Maj 2004.

        Pozdrawiam
        MaciejP
        Ja mam do Ciebie trochę inne pytanko.
        Przeglądając stronę firmy WhiteLabs w dziale Home Brew Stores występuje, ku mojemu zdziwieniu, Brovaria!.
        White Labs is a trusted yeast and fermentation company, fostering collaboration with brewers and winemakers globally. Explore our products now!


        Jak należy to rozumieć? Rzeczywiśćie będzie szansa na dystrybucję tych drożdży w Polsce?.
        www.piwo.org

        Comment

        • CarlBerg
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.09
          • 968

          #79
          Nieźle - Elroy, masz Pan niezłe oko do szperania
          Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
          Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

          Comment

          • Małażonka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 4602

            #80
            Ahumba napisał(a)
            szkoda, że dopiero za miesiąc otwierają się. Ja jeszcze w kwietniu (26-28) bedę w Kiekrzu służbowo.
            A my dla odmiany idealnie wstrzelamy się wizytą w Poznaniu na otwarcie .

            Comment

            • becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

              #81
              MaciejP napisał(a)
              Wielkie Dzięki . Choć odrobina zrozumienia.

              Otwarcie --> weekend 14-17 Maj 2004.

              Pozdrawiam
              MaciejP
              rozumiem,że Poznań i okolice trzymają łapki na pulsie i w weekend będą pierwsze relacje
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

              Comment

              • Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

                #82
                Będę dwa razy przejeżdzał w ten weekend przez Poznań,mogę zrobić sobie przerwę w podróży,ale muszę być pewny na 100%,że nie pocałuję klamki.Na Leszka się nie piszę Chyba,że ewentualnie na Fortunkę i Noteckie,ale podstawa to piwo z resturacyjnego
                Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2004-05-11, 21:26.


                Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

                Comment

                • nikita_banita
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.06
                  • 1363

                  #83
                  Pogoniarz napisał(a)
                  Na Leszka się nie piszę
                  Cóż ja czytam?! Kulega nie pisze się na ciepłego leszka, z puszki, z sokiem iprzez słomkę oczywiście - to wprost niewiarygodne

                  Comment

                  • Mawas
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2002.02
                    • 299

                    #84
                    Odp: Nowy Brovar W Poznaniu - Brovaria

                    MaciejP napisał(a)


                    Naszymi sztandarowymi markami piwa będą:
                    - Brovaria Pils 12,5'Blg. wysokochmielone.
                    - Brovaria Miodowowe 12,5'Blg (piwo typu Maerzen, wzbogacone miodem sezonowym).
                    - Brovaria Specjalne 11,5 - 18,5'Blg (piwo sezonowe -zima -Bock,Dopellbock, Lato - piwo owocowe, wiosna(wielkanoc)- OesterBohmish, jesien/zima - piernikowe, świąteczny piernikowy DunkelBock). - Jeśli chodzi o piwa specjalne - sezonowe, wszystko zależy od gości jakie sobie zażyczą takie będzie.

                    Co myślicie o tych rodzajach piwka, jeszcze jest czas na zmiany...

                    Pozdrawiam
                    MaciejP
                    Zimą byłem w Livigno w restauracji z browarem i serwowali tylko dwa rodzaje piwa.
                    Twoja oferta jest imponująca.
                    Oczywiście porterek powinien być
                    Jutro pojadę skosztować wszystkie piwka jakie masz .
                    Mam nadzieję że jest już otwarte
                    http://Wspieraj swój Browar! Stań si...żytkownikiem!

                    Comment

                    • brew
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2003.12
                      • 159

                      #85
                      Odp: Odp: Nowy Brovar W Poznaniu - Brovaria

                      Mawas napisał(a)
                      Jutro pojadę skosztować...
                      Oj, chyba "pocałujesz klamkę" bo wg najnowszych doniesień (oczywiście MaciejP) otwarcie w środę 19-go maja. No ale to informacje nieoficjalne.
                      Natomiast na e-maila do Brovarii dostałem tylko odpowiedź, że w maju.

                      Comment

                      • iron
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2002.08
                        • 6771

                        #86
                        Byliśmy(no, może ciut przedwcześnie ), zobaczyliśmy, skosztowaliśmy:

                        rewelacja!!!

                        PS. Szczegółowa relacja (ze zdjęciami) już po powrocie do Warszawy
                        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                        Rock, Honor, Ojczyzna

                        Comment

                        • brew
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2003.12
                          • 159

                          #87
                          LUDZIE idźcie tam, bo warto!
                          Ja co prawda na razie nie mogłem (choć mam niedaleko) ale znajomi spędzali wczorajszyą noc aż do rana i są zachwyceni. Zachwyceni piwem i lokalem.
                          Mam nadzieję, że zanim sam dotrę już relacje się -w końcu- pokażą, bo wszystko wskazuje na to, że na prawdę warto!

                          Comment

                          • Center
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2003.03
                            • 133

                            #88
                            I Ja tam wczoraj byłem i browce piłem
                            Faktyczne otwarcie - całość - miało być dopiero dzisiaj, ale już wczoraj można było napić się piwka i nie tylko. Zostaliśmy też ze znajomym oprowadzeni po lokalu oraz uraczono nas pewnymi informacjami o możliwościach przerobowych. Z tego co pamiętam dziennie mogą uważyć 800 litrów piwka. Na razie są dwa rodzaje: Pils i Miodowe (nawet nie takie słodkie). Osobiście piwko mi bardzo smakowało - według mojej opinii lepsze niż pils ze Spiża, też inne niż pils z ŚP. Somy.
                            Generalnie lokal robi wrażenie!!! Duży rozmach! Z tym, że klimat nie będzie typowo piwny, chyba że (i na to liczę) pomieszczenie w piwnicy będzie bardziej "piwne" (wczoraj było jeszcze nieczynne).
                            Podsumowując, polecam wszystkim zainteresowanym - ostatecznie każdy oceni to zjawisko po swojemu
                            P.S. A i cena jest przystępna - 6 zł za 0,5 pilsa.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Center; 2004-05-20, 21:08.

                            Comment

                            • Mawas
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2002.02
                              • 299

                              #89
                              Byłem, widziałem kosztowałem jadła i trunku.
                              Trunki(miodowe i pils) I klasa. Pils był wyśmienity, miodowe także o gęstym smaku, pięknej bursztynowej barwie.
                              Miałem już możliwość zwiedzenia wszystkich sal, łącznie z piwnicą, która wygląda bardziej po PAB-owsku niż reszta ekskluzywnych sal z luksusowym wyposażeniem. Obsługa bardzo miła, choć jeszcze trochę sztywna.
                              Miałem przyjemność być zpoznawany z działaniem instalacji, przez bardzo miłego Słowaka, który akurat doglądał warki.
                              Ogólnie bdb.
                              Zachęcam do odwiedzin i robienia klimatu.
                              Potrzebny jest mu duch, jak nie wiem co!
                              http://Wspieraj swój Browar! Stań si...żytkownikiem!

                              Comment

                              • Małażonka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 4602

                                #90
                                No, to czas na nasze sprawozdanie:
                                Na początek: sam lokal. Znajduje się w sercu Poznania, przy rynku – trafić prosto – metalowe szyldy z logo browaru wskazują każdemu drogę. Wnętrze złożone z pięciu sal:
                                1. sala barowa – z długim lśniącym barem i piętrzącym się firmowym szkłem – doskonałe miejsce by odpocząć po pracy przy jednym – dwóch piwkach;
                                2. sala śniadaniowa – lśniący parkiet, lustra – miło i przyjemnie goście hotelu (a także inni klienci) mogą coś przekąsić (po naprawdę atrakcyjnych cenach);
                                3. sala restauracyjna i serce browaru: największa sala z długim barem, stolikami oraz tym, co tygrysy lubią najbardziej: urządzeniami do produkcji piwa (kotłem zaciernym, warzelnym i tankami pośrednimi przed którymi znajduje się szklana podłoga z widokiem na leżakownię);
                                4. i 5.: dwie salki znajdujące się w piwniczce – stoliki porozstawiane w przytulnym miejscu – w sam raz na romantyczną randkę…
                                i oczywiście … ogródek, który przy pięknej pogodzie będzie na pewno oblegany.

                                Reasumując: wystrój lokalu na dużą piątkę. Czysta klasyka w najlepszym tego słowa znaczeniu. Smaku dodają jeszcze browarniane gadżety: parasole z logo browaru, szklaneczki i kufle, podstawki. Do tego pełna karta dań po atrakcyjnych cenach. Czyli: rewelacja!

                                PS. Zdjęcia przedstawi Iron prawdopodobnie w poniedziałek...

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X