Czas pomyślec o przeprowadzce do zacnego grodu Poznańskiego, skoro i własne szkło można będzie na miejscu zaparkować
Nowy browar w Poznaniu
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
szkoda, że dopiero za miesiąc otwierają się. Ja jeszcze w kwietniu (26-28) bedę w Kiekrzu służbowo.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
MaciejP napisał(a)
Wielkie Dzięki . Choć odrobina zrozumienia.
Otwarcie --> weekend 14-17 Maj 2004.
Pozdrawiam
MaciejP
Przeglądając stronę firmy WhiteLabs w dziale Home Brew Stores występuje, ku mojemu zdziwieniu, Brovaria!.
White Labs is an independent and certified laboratory. We advance fermentation and cultivate community. Learn more about our Yeast and fermentation products today!
Jak należy to rozumieć? Rzeczywiśćie będzie szansa na dystrybucję tych drożdży w Polsce?.
Comment
-
-
MaciejP napisał(a)
Wielkie Dzięki . Choć odrobina zrozumienia.
Otwarcie --> weekend 14-17 Maj 2004.
Pozdrawiam
MaciejPGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Będę dwa razy przejeżdzał w ten weekend przez Poznań,mogę zrobić sobie przerwę w podróży,ale muszę być pewny na 100%,że nie pocałuję klamki.Na Leszka się nie piszę Chyba,że ewentualnie na Fortunkę i Noteckie,ale podstawa to piwo z resturacyjnegoLast edited by Pogoniarz; 2004-05-11, 21:26.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Odp: Nowy Brovar W Poznaniu - Brovaria
MaciejP napisał(a)
Naszymi sztandarowymi markami piwa będą:
- Brovaria Pils 12,5'Blg. wysokochmielone.
- Brovaria Miodowowe 12,5'Blg (piwo typu Maerzen, wzbogacone miodem sezonowym).
- Brovaria Specjalne 11,5 - 18,5'Blg (piwo sezonowe -zima -Bock,Dopellbock, Lato - piwo owocowe, wiosna(wielkanoc)- OesterBohmish, jesien/zima - piernikowe, świąteczny piernikowy DunkelBock). - Jeśli chodzi o piwa specjalne - sezonowe, wszystko zależy od gości jakie sobie zażyczą takie będzie.
Co myślicie o tych rodzajach piwka, jeszcze jest czas na zmiany...
Pozdrawiam
MaciejP
Twoja oferta jest imponująca.
Oczywiście porterek powinien być
Jutro pojadę skosztować wszystkie piwka jakie masz .
Mam nadzieję że jest już otwarte
Comment
-
-
Odp: Odp: Nowy Brovar W Poznaniu - Brovaria
Mawas napisał(a)
Jutro pojadę skosztować...
Natomiast na e-maila do Brovarii dostałem tylko odpowiedź, że w maju.
Comment
-
-
Byliśmy(no, może ciut przedwcześnie ), zobaczyliśmy, skosztowaliśmy:
rewelacja!!!
PS. Szczegółowa relacja (ze zdjęciami) już po powrocie do Warszawybigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
LUDZIE idźcie tam, bo warto!
Ja co prawda na razie nie mogłem (choć mam niedaleko) ale znajomi spędzali wczorajszyą noc aż do rana i są zachwyceni. Zachwyceni piwem i lokalem.
Mam nadzieję, że zanim sam dotrę już relacje się -w końcu- pokażą, bo wszystko wskazuje na to, że na prawdę warto!
Comment
-
-
I Ja tam wczoraj byłem i browce piłem
Faktyczne otwarcie - całość - miało być dopiero dzisiaj, ale już wczoraj można było napić się piwka i nie tylko. Zostaliśmy też ze znajomym oprowadzeni po lokalu oraz uraczono nas pewnymi informacjami o możliwościach przerobowych. Z tego co pamiętam dziennie mogą uważyć 800 litrów piwka. Na razie są dwa rodzaje: Pils i Miodowe (nawet nie takie słodkie). Osobiście piwko mi bardzo smakowało - według mojej opinii lepsze niż pils ze Spiża, też inne niż pils z ŚP. Somy.
Generalnie lokal robi wrażenie!!! Duży rozmach! Z tym, że klimat nie będzie typowo piwny, chyba że (i na to liczę) pomieszczenie w piwnicy będzie bardziej "piwne" (wczoraj było jeszcze nieczynne).
Podsumowując, polecam wszystkim zainteresowanym - ostatecznie każdy oceni to zjawisko po swojemu
P.S. A i cena jest przystępna - 6 zł za 0,5 pilsa.
Last edited by Center; 2004-05-20, 21:08.
Comment
-
-
Byłem, widziałem kosztowałem jadła i trunku.
Trunki(miodowe i pils) I klasa. Pils był wyśmienity, miodowe także o gęstym smaku, pięknej bursztynowej barwie.
Miałem już możliwość zwiedzenia wszystkich sal, łącznie z piwnicą, która wygląda bardziej po PAB-owsku niż reszta ekskluzywnych sal z luksusowym wyposażeniem. Obsługa bardzo miła, choć jeszcze trochę sztywna.
Miałem przyjemność być zpoznawany z działaniem instalacji, przez bardzo miłego Słowaka, który akurat doglądał warki.
Ogólnie bdb.
Zachęcam do odwiedzin i robienia klimatu.
Potrzebny jest mu duch, jak nie wiem co!
Comment
-
-
No, to czas na nasze sprawozdanie:
Na początek: sam lokal. Znajduje się w sercu Poznania, przy rynku – trafić prosto – metalowe szyldy z logo browaru wskazują każdemu drogę. Wnętrze złożone z pięciu sal:
1. sala barowa – z długim lśniącym barem i piętrzącym się firmowym szkłem – doskonałe miejsce by odpocząć po pracy przy jednym – dwóch piwkach;
2. sala śniadaniowa – lśniący parkiet, lustra – miło i przyjemnie goście hotelu (a także inni klienci) mogą coś przekąsić (po naprawdę atrakcyjnych cenach);
3. sala restauracyjna i serce browaru: największa sala z długim barem, stolikami oraz tym, co tygrysy lubią najbardziej: urządzeniami do produkcji piwa (kotłem zaciernym, warzelnym i tankami pośrednimi przed którymi znajduje się szklana podłoga z widokiem na leżakownię);
4. i 5.: dwie salki znajdujące się w piwniczce – stoliki porozstawiane w przytulnym miejscu – w sam raz na romantyczną randkę…
i oczywiście … ogródek, który przy pięknej pogodzie będzie na pewno oblegany.
Reasumując: wystrój lokalu na dużą piątkę. Czysta klasyka w najlepszym tego słowa znaczeniu. Smaku dodają jeszcze browarniane gadżety: parasole z logo browaru, szklaneczki i kufle, podstawki. Do tego pełna karta dań po atrakcyjnych cenach. Czyli: rewelacja!
PS. Zdjęcia przedstawi Iron prawdopodobnie w poniedziałek...
Comment
-
Comment