Nowy browar w Poznaniu

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

    #76
    Czas pomyślec o przeprowadzce do zacnego grodu Poznańskiego, skoro i własne szkło można będzie na miejscu zaparkować
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

    Comment

    • Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9043

      #77
      szkoda, że dopiero za miesiąc otwierają się. Ja jeszcze w kwietniu (26-28) bedę w Kiekrzu służbowo.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

      Comment

      • elroy
        Porucznik Browarny Tester
        • 2002.10
        • 359

        #78
        MaciejP napisał(a)
        Wielkie Dzięki . Choć odrobina zrozumienia.

        Otwarcie --> weekend 14-17 Maj 2004.

        Pozdrawiam
        MaciejP
        Ja mam do Ciebie trochę inne pytanko.
        Przeglądając stronę firmy WhiteLabs w dziale Home Brew Stores występuje, ku mojemu zdziwieniu, Brovaria!.
        White Labs is an independent and certified laboratory. We advance fermentation and cultivate community. Learn more about our Yeast and fermentation products today!


        Jak należy to rozumieć? Rzeczywiśćie będzie szansa na dystrybucję tych drożdży w Polsce?.
        www.piwo.org

        Comment

        • CarlBerg
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.09
          • 968

          #79
          Nieźle - Elroy, masz Pan niezłe oko do szperania
          Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
          Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

          Comment

          • Małażonka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 4602

            #80
            Ahumba napisał(a)
            szkoda, że dopiero za miesiąc otwierają się. Ja jeszcze w kwietniu (26-28) bedę w Kiekrzu służbowo.
            A my dla odmiany idealnie wstrzelamy się wizytą w Poznaniu na otwarcie .

            Comment

            • becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

              #81
              MaciejP napisał(a)
              Wielkie Dzięki . Choć odrobina zrozumienia.

              Otwarcie --> weekend 14-17 Maj 2004.

              Pozdrawiam
              MaciejP
              rozumiem,że Poznań i okolice trzymają łapki na pulsie i w weekend będą pierwsze relacje
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

              Comment

              • Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

                #82
                Będę dwa razy przejeżdzał w ten weekend przez Poznań,mogę zrobić sobie przerwę w podróży,ale muszę być pewny na 100%,że nie pocałuję klamki.Na Leszka się nie piszę Chyba,że ewentualnie na Fortunkę i Noteckie,ale podstawa to piwo z resturacyjnego
                Last edited by Pogoniarz; 2004-05-11, 21:26.


                Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

                Comment

                • nikita_banita
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.06
                  • 1363

                  #83
                  Pogoniarz napisał(a)
                  Na Leszka się nie piszę
                  Cóż ja czytam?! Kulega nie pisze się na ciepłego leszka, z puszki, z sokiem iprzez słomkę oczywiście - to wprost niewiarygodne

                  Comment

                  • Mawas
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2002.02
                    • 299

                    #84
                    Odp: Nowy Brovar W Poznaniu - Brovaria

                    MaciejP napisał(a)


                    Naszymi sztandarowymi markami piwa będą:
                    - Brovaria Pils 12,5'Blg. wysokochmielone.
                    - Brovaria Miodowowe 12,5'Blg (piwo typu Maerzen, wzbogacone miodem sezonowym).
                    - Brovaria Specjalne 11,5 - 18,5'Blg (piwo sezonowe -zima -Bock,Dopellbock, Lato - piwo owocowe, wiosna(wielkanoc)- OesterBohmish, jesien/zima - piernikowe, świąteczny piernikowy DunkelBock). - Jeśli chodzi o piwa specjalne - sezonowe, wszystko zależy od gości jakie sobie zażyczą takie będzie.

                    Co myślicie o tych rodzajach piwka, jeszcze jest czas na zmiany...

                    Pozdrawiam
                    MaciejP
                    Zimą byłem w Livigno w restauracji z browarem i serwowali tylko dwa rodzaje piwa.
                    Twoja oferta jest imponująca.
                    Oczywiście porterek powinien być
                    Jutro pojadę skosztować wszystkie piwka jakie masz .
                    Mam nadzieję że jest już otwarte
                    http://Wspieraj swój Browar! Stań si...żytkownikiem!

                    Comment

                    • brew
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2003.12
                      • 159

                      #85
                      Odp: Odp: Nowy Brovar W Poznaniu - Brovaria

                      Mawas napisał(a)
                      Jutro pojadę skosztować...
                      Oj, chyba "pocałujesz klamkę" bo wg najnowszych doniesień (oczywiście MaciejP) otwarcie w środę 19-go maja. No ale to informacje nieoficjalne.
                      Natomiast na e-maila do Brovarii dostałem tylko odpowiedź, że w maju.

                      Comment

                      • iron
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.08
                        • 6717

                        #86
                        Byliśmy(no, może ciut przedwcześnie ), zobaczyliśmy, skosztowaliśmy:

                        rewelacja!!!

                        PS. Szczegółowa relacja (ze zdjęciami) już po powrocie do Warszawy
                        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                        Rock, Honor, Ojczyzna

                        Comment

                        • brew
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2003.12
                          • 159

                          #87
                          LUDZIE idźcie tam, bo warto!
                          Ja co prawda na razie nie mogłem (choć mam niedaleko) ale znajomi spędzali wczorajszyą noc aż do rana i są zachwyceni. Zachwyceni piwem i lokalem.
                          Mam nadzieję, że zanim sam dotrę już relacje się -w końcu- pokażą, bo wszystko wskazuje na to, że na prawdę warto!

                          Comment

                          • Center
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2003.03
                            • 133

                            #88
                            I Ja tam wczoraj byłem i browce piłem
                            Faktyczne otwarcie - całość - miało być dopiero dzisiaj, ale już wczoraj można było napić się piwka i nie tylko. Zostaliśmy też ze znajomym oprowadzeni po lokalu oraz uraczono nas pewnymi informacjami o możliwościach przerobowych. Z tego co pamiętam dziennie mogą uważyć 800 litrów piwka. Na razie są dwa rodzaje: Pils i Miodowe (nawet nie takie słodkie). Osobiście piwko mi bardzo smakowało - według mojej opinii lepsze niż pils ze Spiża, też inne niż pils z ŚP. Somy.
                            Generalnie lokal robi wrażenie!!! Duży rozmach! Z tym, że klimat nie będzie typowo piwny, chyba że (i na to liczę) pomieszczenie w piwnicy będzie bardziej "piwne" (wczoraj było jeszcze nieczynne).
                            Podsumowując, polecam wszystkim zainteresowanym - ostatecznie każdy oceni to zjawisko po swojemu
                            P.S. A i cena jest przystępna - 6 zł za 0,5 pilsa.
                            Last edited by Center; 2004-05-20, 21:08.

                            Comment

                            • Mawas
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2002.02
                              • 299

                              #89
                              Byłem, widziałem kosztowałem jadła i trunku.
                              Trunki(miodowe i pils) I klasa. Pils był wyśmienity, miodowe także o gęstym smaku, pięknej bursztynowej barwie.
                              Miałem już możliwość zwiedzenia wszystkich sal, łącznie z piwnicą, która wygląda bardziej po PAB-owsku niż reszta ekskluzywnych sal z luksusowym wyposażeniem. Obsługa bardzo miła, choć jeszcze trochę sztywna.
                              Miałem przyjemność być zpoznawany z działaniem instalacji, przez bardzo miłego Słowaka, który akurat doglądał warki.
                              Ogólnie bdb.
                              Zachęcam do odwiedzin i robienia klimatu.
                              Potrzebny jest mu duch, jak nie wiem co!
                              http://Wspieraj swój Browar! Stań si...żytkownikiem!

                              Comment

                              • Małażonka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 4602

                                #90
                                No, to czas na nasze sprawozdanie:
                                Na początek: sam lokal. Znajduje się w sercu Poznania, przy rynku – trafić prosto – metalowe szyldy z logo browaru wskazują każdemu drogę. Wnętrze złożone z pięciu sal:
                                1. sala barowa – z długim lśniącym barem i piętrzącym się firmowym szkłem – doskonałe miejsce by odpocząć po pracy przy jednym – dwóch piwkach;
                                2. sala śniadaniowa – lśniący parkiet, lustra – miło i przyjemnie goście hotelu (a także inni klienci) mogą coś przekąsić (po naprawdę atrakcyjnych cenach);
                                3. sala restauracyjna i serce browaru: największa sala z długim barem, stolikami oraz tym, co tygrysy lubią najbardziej: urządzeniami do produkcji piwa (kotłem zaciernym, warzelnym i tankami pośrednimi przed którymi znajduje się szklana podłoga z widokiem na leżakownię);
                                4. i 5.: dwie salki znajdujące się w piwniczce – stoliki porozstawiane w przytulnym miejscu – w sam raz na romantyczną randkę…
                                i oczywiście … ogródek, który przy pięknej pogodzie będzie na pewno oblegany.

                                Reasumując: wystrój lokalu na dużą piątkę. Czysta klasyka w najlepszym tego słowa znaczeniu. Smaku dodają jeszcze browarniane gadżety: parasole z logo browaru, szklaneczki i kufle, podstawki. Do tego pełna karta dań po atrakcyjnych cenach. Czyli: rewelacja!

                                PS. Zdjęcia przedstawi Iron prawdopodobnie w poniedziałek...

                                Comment

                                Przetwarzanie...