Czy to prawda, że Soma się przeprowadza z Foksal?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darek99
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.04
    • 2147

No i błąd, oczywiście oszczędzisz sobie bólu, ale treść jest ta sama
    Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
    Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
    skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
    Epikur z Samos.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23979

wystraczy Darku, jak będziesz pisał jedynie za siebie, a innym ludziom dasz się wypowiedzieć we własnym imieniu.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• darek99
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.04
        • 2147

zythum napisał(a)
        (w innych miastach też nie jest najlepiej ale Warszawa to jeden wielki śmietnik).
        Z szaconkiem Panie Zythuś trza, niech fason Zythuś zna....

...Jak oni mogą w tej Warszawie żyć, i ciut mnie zalała nagła krew, więc go na perłowo w tenże śpiew, nie bąć za cwany....

Możesz mnie chamem zwać, możesz mnie w mordę dać ,lecz od stolicy won bo krew się będzie lać, więc znakiem tego , nie bądz lebiegą, przyhamuj buzię i nie gadaj więcej nic.....
        Epikur z Samos.

Comment

• darek99
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.04
          • 2147

ART napisał(a)
          wystraczy Darku, jak będziesz pisał jedynie za siebie, a innym ludziom dasz się wypowiedzieć we własnym imieniu.
          Chcę tylko pomóc, ten człowiek strasznie cierpi.
          Epikur z Samos.

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 14999

zythum napisał(a)
            NIech Wam będzie,nie będę się upierał, że Warszawa jest najgorszą stolicą w Europie, choć naprawdę szczerze nie znoszę tego miasta i większości jego mieszkańców.
            Zythum, bez obrazy - to po co się tak męczyć? Jest tyle innych miast.

Żeby nie rozmydlać tematu problemami egzystencjonalnymi mam nadzieję, że Soma szybko sie zaadoptuje w nowym miejscu gdziekolwiek by ono nie było i w takim charakterze i stylu jak dotychczas.Wnętrze i klimat może sie podobać czy nie, jest kontrowersyjny dla innych dla drugich fantastyczny ale to jest właśnie ten specyficzny klimat, ktory mi się podoba. Podkreślę jeszcze jedna rzecz, bardzo często bywałem w Somie i nigdy nie zdarzyło mi się spotkać z chamstwem bądź nawet z lekkim przejawem nieuprzejmości ze strony obsługi lokalu. Było zawsze odwrotnie, wszyscy mili i uprzejmi.
            Co do tych nieszczęsnych 10% opłaty za obsługę, to jest zwyczaj praktykowany w bardzo wielu miejscach szczególnie reprezantycyjnych, a do takich Soma się zalicza.
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

becik napisał(a)
              Co do tych nieszczęsnych 10% opłaty za obsługę, to jest zwyczaj praktykowany w bardzo wielu miejscach szczególnie reprezantycyjnych, a do takich Soma się zalicza.
              Ale informacja powinna być podana jasno i przejrzyście, a nie jak w umowie sporządzonej przez naciągacza.

Może dla większości klientów Somy 10% narzutu nie sprawia problemu, ale mnie to osobiście średnio interesuje. Poza tym chodzi raczej o zasady niż kasę.

Comment

• Małażonka
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 4602

becik napisał(a)
                (...)Co do tych nieszczęsnych 10% opłaty za obsługę, to jest zwyczaj praktykowany w bardzo wielu miejscach szczególnie reprezantycyjnych, a do takich Soma się zalicza.
                Z 10% dodatkiem rzeczywiście można się spotkać w niektórych restauracjach, jako ogólnie przyjęty napiwek (swoją drogą, jest to tak samo, jak z płatną ubikacją w knajpach, gdzie podawane jest piwo - chcesz nie chcesz, podoba Ci się obsługa czy też nie: płacisz i już). Jednak dopłata 10% do grupy powyżej dziesięciu osób jest ewenementem i z tego typu dopłatą spotkałam się po raz pierwszy...

Comment

• kereskes
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2003.09
                  • 59

napiwki

ale dodajac te kwote wspieracie jakże miłą obsługę kelnerów a jako że są to napiwki nie powinno to stworzyć większego problemu zwłaszcza dla piwoszy

Comment

• Małażonka
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 4602

Pod warunkiem, że ta obsługa jest naprawdę miła

Comment

• zythum
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2001.08
                      • 8305

I pod warunkiem, że to My z własnej i nieprzymuszonej woli chcemy ten napiwek uiścić. Zresztą jak wspomniała Małażonka, duże grupy mają raczej zniżki ze względu na ogólną dużą wartość zamówienia. W takim wypadku zapłacilibyśmy napiwek i cześć ale wpisywanie 10 procent dla grup dużuch (przy pojedyńczych osobach nie ma tego obowiązku)jest nieporozumieniem.
                      To inaczej miało być, przyjaciele,
                      To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                      Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                      Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                      Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                      Królowie banków, fabryk, hut
                      Tym mocni są, że każdy kradnie
                      Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• becik
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2002.07
                        • 14999

tak w temacie poznańskiego browaru otarła się z lekka dyskusja o Somie, czy ktoś ma jakies info co i jak z tą przeprowadzką?
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Cooper
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛
                          • 2002.11
                          • 6058

Zgodnie z moimi podejrzeniami sytuacja nie wygląda zbyt czekoladowo. Przedwoczoraj byłem zweryfikować naocznie najbardziej obstawianą miejscówkę czyli pl. Trzech Krzyży ale nigdzie nie uświadczyłem żadnych zwiastunów przyszłego browaru choć knajp znalazłem tam kilka A może ktoś wrzuci tu jakieś świeże info - tylko najlepiej pozytywne.
                          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Wujcio_Shaggy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.01
                            • 4628

Z tym (pozytywnym), to będzie raczej trudno - gdzieś w lutym chyba czytałem w "Stołecznej", że ma być to pl. Trzech Krzyży i - podobno - start w okolicach kwietnia. Ale wiadomość ta była i zniknęła, potem zaś nikt już nic na ten temat nie artykułował. Czyli wiemy, że nic nie wiemy .
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

Przetwarzanie...
                            X