Czy browar Łomża należy do Carlsberg Okocim?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pinio74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 3881

Czy browar Łomża należy do Carlsberg Okocim?

Co browar Łomża ma współnego z Carlsberg Okocim? Powyższe pytanie wzięło się stąd, że kilka dni temu w swoim osiedlowym sklepie znalazłem piwo FOX z browaru Łomża, które zakupiłem, wypiłem i nawet opisałem. Wczoraj w tym samym sklepie znalazłem piwo FOX Strong (taka sama szata graficzna, tylko puszka zamiast czerwonej jest czarna), ale w miejscu gdzie wcześniej był napis "wyprodukowano w Browarze Łomża" jest teraz "wyprodukowane przez Carlsberg - Okocim". Czy oznacza to, że Łomża należy już do grupy CO?
    BIRRARE HUMANUM EST
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23979

to znaczy jednynie tyle że marka FOX jest własnością zapewne jakiejś sieci marketów, któa zleca różnym browarom produkcję. Poszukaj sobie piw pt. Gobin i Gobin Mocne, tam to była zawierucha...
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• sodom
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.12
      • 351

Browar Łomża należy do firmy Pepees, która jest notowana na warszawskiej giełdzie. Okocim nie ma tam udziałów.

Comment

• Pinio74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.10
        • 3881

Dzięki panowie, już wszystko jasne
        BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Imbirek
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.12
          • 3

Browar Łomża ściśle współpracuje z Perłą Lubelską, znaczną część akcji tych zakładów posiada jeden człowiek.

Comment

Przetwarzanie...
          X