albo podrzucił litr piwa, tak że poleciało z kufla w powietrze, po czym odłożył kufel w ciągu sekundy... a to że piwo leciało 10sec to już sie nie liczy. Ale, myślę że ciężko by to piwo złapać w locie
Sposoby picia piwa
Collapse
X
-
Ja raz próbowałem ( w pewnej knajpce piwo rżnięte było w cenniku więc chyba klientów miało) piwa rżniętego , pół porter Boss i pół Boss mocny , i musze przyznać że było to dość ciekawe przeżycie smakoweComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika greeshadomyślam się, że nie chodzi o czas od podniesienia kufla do postawienia pustego - ale o czas wlania piwa do gardzieli... IMO zwykłe medialne przekłamanie. Wlanie w 2 sek. OK, ale manewry z kuflem i wlewanie zajmują więcej czasu, więc nie powielajmy bajek"All the good things for those who wait"Comment
-
Można się sprzeczać nad tym czy udało się mu wypić litr piwa w sekundę czy nie, ale ważniejsze jest to, sam rekord to glupota. I dlaczego piwo? Przecież gdyby wlali mu do kufla wodę, to pewnie nie było by rożnicy, a przynajmniej ta dyskusja nie miała by miejsca.
Wracając do tematu "normalnego" picia - jasne popijam ze szklaneczki lub butelki (nie widzę w tym żadnej profanacji), natomiast piwa ciemne koniecznie w szklankach i kuflach, najlepiej niezbyt wysokich.
No i oczywiście ważne jest też odpowiednie towarzystwo (dziewczyna kazala mi napisać )Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CocobangoCo prawda to nie dotyczy picia...
Włożyłem nowe piwko do zamrażarki, aby szybko się zchłodziło i zapomniałem. Dziś mam lody piwne, zamarzło na kość, dobrze że nie wywaliłoComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CocobangoMoże Cię to zadziwi ale to była butla (bączek z Bawarem, żeby było ciekawiej), a piwko zamarzło na kość i to bez eksplozji
Ja nie miałem nigdy takich przygód, ale siostra chciała kiedyś schłodzić Broka Sambora i zapomniała... Buteleczka wyglądała jak przeciętaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CocobangoWłożyłem nowe piwko do zamrażarki, aby szybko się zchłodziło i zapomniałem.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cocobangobączek był bez zwrotnyLast edited by Twilight_Alehouse; 2005-07-03, 19:22.Comment
-
Odswiezam temat bo przypomnialo mi sie, ze w czasach gdy nie mialem pojecia ile jest na swiecie roznych gatunkow piwa, ale z drugiej strony ta wiedza nie byla mi wtedy potrzebna bo Zywiec zawsze byl pyszny.
Bylem na Sylwestrze w Szklarskiej Porebie, i tam ktos podawal tzw żorżki (ale sie nameczylem by to napisac) czyli piwo nalane w szklance do polowy a na to po chusteczce higienicznej nalewana byla bardzo delikatnie, wodka. W efekcie byly dwa plyny, jeden na drugim.
Pamietam, ze walilo to w mozg strzasznie, ale bylem wtedy mlody i nie takie mieszanki sie wtedy wchlanialo.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Jakaś forma U-bota, tylko inaczej zapodana.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ja do piwa nie dodaję niczego, żadnych soków, cytryn, nie solę ani nie dosładzam. Piwa niezależnie od pory roku pije zimne.
W domu lubię pić piwko z małej szklaneczki 200 ml - piwko raczej szybko wychylam, więc taka mała szklanka tworzy iluzję dłuższego smakowania.Beer is for life not just for christmas !Comment
Comment