Od znajomego dostałem informacje ze Browar Krajan przestał działać lub został sprzedany. Czy forumowicze wiedzą cos na ten temat??
Browar Krajan czy to koniec?
Collapse
X
-
przestał działać ?? chyba raczej nie, w sumie jest to młody browar wybudowany od podstaw, ma jakieś 10 lat i likwidacja jest raczej małoprawdopodobna, kredyty na sprzęt nie są jeszcze spłacone. Jak już co, to zapewne zmienił właściciela. Piwo na szczęscie nadal jest w sklepach.
-
-
UWAGA! Temat nie jest juz aktualny - Dzwoniłem do browaru i wszystko jest niby OK. Po 6-tym stycznia ma byc dostepna cala gama produktów ... w hurtowni w Nakle. Moze do grodu Smoka i Poznania dotrze nowa dostawa. W Poznaniu choć to niedaleko od Nakła trudno znaleść coś z tego browaru.
Comment
-
-
Powiedziałbym nawet że od dłuższego czasu jest to niemal niemożliwe. Już prawie pogodziłem się z myślą że Irlandzkie do nas nie wróci. Mam nadzieje że rzeczywiście na początku roku coś drgnie w tej sprawie , szkoda że nie przed sylwestrem
Comment
-
-
Czyżby browar prowadził nową akcję handlową?
W dwóch miejscach w Krakowie w jednym czasie pojawiły się Krajany. W jednym miejscu Porter i Irlandzkie Mocne, w innym miejscu Irlandzkie Mocne, Ciemne, Złoty Strong i Porter.
Ponieważ wiem, że jaskółka wiosny nie czyni więc jestem ciekaw czy to jednorazowa akcja jakiejś hurtowni czy jakaś zakrojna na szerszą skalę ofensywa KrajanaWobec tego rzucam pytanie:
Czy w innych regionach Polski też się nagle Krajan pojawił?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumW dwóch miejscach w Krakowie w jednym czasie pojawiły się Krajany...
...czy to jednorazowa akcja jakiejś hurtowni czy jakaś zakrojna na szerszą skalę ofensywa Krajana...zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
W Katowicach także znów można kupić Krajana: Portera i Irlandzkie Mocne.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
W Nakle o Krajana ciężko. Gdyby chodzić po sklepach spożywczych, które mają w ofercie piwa, to znalazłoby się go raptem w kilku. Znajomy, który prowadzi sklep nocny opowiadał, że dopóki Krajan był w promocyjnych cenach (rzędu 1,2-1,4 zł) schodził jak ciepłe bułki. Jak promocja się skończyła popyt przeszedł na Kujawiaki i inne piwka (fakt, że było to ze 3-4 lata temu). Tak czy owak Nakło jest ciężkim rynkiem dla lokalnego producenta, co bardzo mnie dziwi gdy czytając recenzje.
(a Irlandzkie Mocne polecam z kega. W porównaniu do rozlewanego z beczek butelkowe jest tragiczne)
Comment
-
-
Może nie jest to dokońca prawda , ale jakieś szczątkowe resztki prawdy może i tak > Browar Krajan wyciszył produkcje swoich produktów na przełomie 2003/2004 ,ale od czerwca 2004 po narodzinach jako Krajan Browary Kujawsko-Pomorskie i odnawia swoją pozycje na rynku z kilkoma starmi i nowymi produktami .Pozdrawiwm
Comment
-
-
Jest to tragiczna prawda,ale zmienia się ona z miesiąca na miesiąć. Patriotyzm lokalny w Nakle jest na poziomie zerowym, ale świadomość mam nadzieje rośnie i na przełomie wiosny mam nadzieje, zę Piwo z tego małego Browaru będzie bardziej dostępne. Jednocześnie zapraszam do sklepu firmowego w Nalke ,ul.Kazimierza Wielkiego - są tam wszystkie piwa tego browaru po niskich cenach .
Comment
-
Comment