W dniu 28 listopada 2003 w Browarze Piastowskim ugotowano ostatnią warkę Nr 974. Na dzień dzisiejszy browar zszedl juz ze stanow i rozlal cala swoja dotychczasowa produkcje. Piwo Piast Jasne Pełne, Mocne, Książ produkowane i rozlewane jest do puszek, butelek i kegow w Browarach Okocim, Bosman, Sierpc. I chyba jest to ostateczny koniec produkcji piwa w Browarze Piastowskim jak i jego samego, zostaly tylko nazwy piw. Amen
Ostatnia warka w Browarze Piastowskim
Collapse
X
-
Baaaaardzo to smutne... Wrocław ma już tylko jeden browar - taki mini (za to jaki dobry!). Pozostaje nadzieja na kolejny minibrowar w... Piaście Mieszczańskim.
p.s. Wczoraj kupiłem Fulla. Chyba po raz ostatni.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :] -
Jak tak dalej pójdzie to pozostanie nam kilka browarów warzących piwa a reszta będzie je tylko rozlewała. I jak tu mówić o smaku piwa, jeżeli odkleić etykiety to nie będzie różnicy. To jest takie przykre, że duży przejmuje mniejszego tylko po to żeby go dobić. A jakie to nie humanitarne"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Za browar Piastowski i inne zamknięte browary
[']['][']Last edited by kiszot; 2003-12-20, 22:12.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Spokojnie, bez paniki. Plotka głosi, ze wersje puszkowe Piasta, KSiąża i Fulla już od wiosny (od zamknięcia puszkowni w Świebodzicach) są warzone w Okocimiu. Wydaje mi się, że pierwszy zniknie Full, oba Piasty i Książ jak marki regionalne zostaną utrzymane conajmniej przez rok. A gdzie będą produkowane, to nie ma znaczenia.Comment
-
Krzysiu napisał(a)
Spokojnie, bez paniki. Plotka głosi, ze wersje puszkowe Piasta, KSiąża i Fulla już od wiosny (od zamknięcia puszkowni w Świebodzicach) są warzone w Okocimiu. Wydaje mi się, że pierwszy zniknie Full, oba Piasty i Książ jak marki regionalne zostaną utrzymane conajmniej przez rok. A gdzie będą produkowane, to nie ma znaczenia.Last edited by Pogoniarz; 2003-12-21, 13:29.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Krzysiu napisał(a)
A gdzie będą produkowane, to nie ma znaczenia.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Krzysiu napisał(a)
Spokojnie, bez paniki (...) gdzie będą produkowane, to nie ma znaczenia.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************Comment
-
Cooper napisał(a)
No wiesz co Krzysiu , z całym szacunkiem ale mnie dobiłeś tym tekstemLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Krzysiu napisał(a)
Plotka głosi, ze wersje puszkowe Piasta, KSiąża i Fulla już od wiosny (od zamknięcia puszkowni w Świebodzicach) są warzone w Okocimiu.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
Comment