Ostatnia warka w Browarze Piastowskim

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pjenknik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.08
    • 3388

Muszę Cię zmartwić, ale po przepuszczeniu przez odpowiednią stację uzdatniania wody to tak
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• slavoy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛
      • 2001.10
      • 5055

Oj Pjenknisiu. Sam dobrze wiesz, że bzdury gadasz. Wodę można ujednolicić (np. zrobić wszędzie destylowaną), ale nie skopiować.
      Dick Laurent is dead.

Comment

• breslauer
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 2690

neinei2 napisał(a)
        Traktuj sobie te wiadomosc jak chcesz, czas pokaze czy to plotka czy nie.

Przypuscmy ze tam pracuje, naprawde myslisz ze bym sie przedstawil z imienia i nazwiska ??
        Skoro tam pracujesz to jest dla mnie zrozumiałe, że nie podasz swojego imienia i nazwiska - i wcale tego nie oczekuję. Ale widzisz, informacja, że pracujesz w browarze Piastowskim jest o tyle istotna, że bardzo wiele wyjaśnia i pozwala traktować podawane przez Ciebie informacje z należytą im uwagą.

I pozostaje tylko czekać i zobaczyć, co czas pokaże.

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

slavoy napisał(a)
          ... Wodę można ujednolicić (np. zrobić wszędzie destylowaną), ale nie skopiować.
          Niestety, można skopiować, dobierając odpowiednio wymieniacze jonowe w stacji uzdatniania. Przykład - browar Tychy, gdzie produkuja Pilznera na prawdziwej pilzeńskiej wodzie z Tych.

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Krzysiu napisał(a)
            Niestety, można skopiować, dobierając odpowiednio wymieniacze jonowe w stacji uzdatniania. Przykład - browar Tychy, gdzie produkuja Pilznera na prawdziwej pilzeńskiej wodzie z Tych.

dlatego pilsner tyski różni się pilsnera pilzeńskiego, kopia piwa (a także wody) nie równa się jednak oryginałowi
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• pjenknik
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.08
              • 3388

slavoy napisał(a)
              Oj Pjenknisiu. Sam dobrze wiesz, że bzdury gadasz. Wodę można ujednolicić (np. zrobić wszędzie destylowaną), ale nie skopiować.
              Nie bzdury, tylko smutna prawdę, ale zawsze kopia bedzie się różniła w smaku od orginału.
              Ale bedzie miała identyczny skład ! Te same aniony i kationy w tych samych ilościach. Twardość i kwasowość.
              Nie wiesz co dobra stacja potrafi.
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Makaron
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.08
                • 2107

Piwo z miejscowości X to piwo z miescowości X... Nie da się go powtórzyć w miejscowości Y... Nawet przeworząc wszyskie składniki... To według mnie jest ta sama różnica jak w produkcji sałatki warzywnej...Niby te same produkty,niby te same proporcje ,a jednak w każdym domu sałatka warzywna smakuje inaczej Chyba ,ze się przywiezie kucharza!
                Last edited by Makaron; 2003-12-24, 00:40.
                "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• breslauer
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 2690

Pod tym linkiem zamieściłem (w prasówce styczniowej) artykuł na temat końca działalności Browaru Piastowskiego.
                  Bez komentarza .
                  Last edited by breslauer; 2004-01-07, 11:12.

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

Aktualne plotki z Piasta:

Piwo beczkowe warzą w Szczecinie, butelki i puszki w Brzesku. Raz w tygodniu przyjeżdża parę cystern do Wrocławia i z hukiem zapuszczają butelkownię. Oficjalna wersja jest taka, że browar jest odstawiony tylko na zimę. Znajomy twierdzi, ze to już definitywny koniec. W browarze zostało około 80 pracowników (było ponad 400). Na mieście Okocim wypiera Piasta z lokali (za pomocą Kompanii Piwowarskiej - taki złośliwy komentarz znajomego). Podobno w Rynku nie ma już żadnej knajpy z Piastem (nie wiem, nie sprawdzałem). Firmy dystrybucyjne połączyły siły i działaja wspólnie.

Ale do tego dochodzi kolejna zła wiadomość - w tym roku grupa CO prawdpopodobnie zamknie browar w Sierpcu.

Comment

• lzkamil
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 3611

Krzysiu napisał(a)

Ale do tego dochodzi kolejna zła wiadomość - w tym roku grupa CO prawdpopodobnie zamknie browar w Sierpcu.
                      *%#@$ ~$&
                      mam ochote kogos zabic
                      Lepszy jabol pod okapem
                      niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

mam nadzieje że to był czarny humor z tym sierpcem ale jeśli to prawda to.............
                        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• slavoy
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛
                          • 2001.10
                          • 5055

Mało to prawdopodobne. Browar w Sierpcu to duży zakład, leżący z boku małego sennego miasteczka na trasie Warszawa-Toruń. Jest to więc, jak sądzę, zakład stosunkowo tani w utrzymaniu, mający duży teren (nawet z mozliwością powiększenia), własną słodownię, rampy i bocznice kolejowe, duży plac i nietrudny dojazd. Do tego przeszedł mocną modernizację technologiczną, a budynki są młode, więc się chyba nie sypią.
                          Wiem ze źródła, któremu mogę zaufać, że warzy się tam zielonego Okocimia do dystrybucji na północ polski.
                          Wątpię więc w zamknięcie tego browaru.

Chociaż kto ich tam sk... wie
                          Dick Laurent is dead.

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

rozmawiałem teraz z koleżanką z sierpca która mocno współpracuje z browarem sierpc i załoga browaru nic o niewie o zamykaniu browaru.
                            Krzysiu skąd masz tą wiadomość!!
                            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pogoniarz
                              † 1971-2015 Piwosz w Raju
                              • 2003.02
                              • 7971

Nie wiem czy warzą,ale obydwa Kasztelany rozlewają w Bosmanie(puszkowe) i Okocim Mocne też(puszkowy).Idzie zwariować.

Prawie jak Piwo
                              SZCZECIN

Comment

• Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

slavoy napisał
                                Mało to prawdopodobne. Browar w Sierpcu to duży zakład...
                                Braniewo to też był duży, nowoczesny zakład leżący z boku małego miasteczka.

Skąd mam tę plotkę? - z Wrocławia. To chyba oczywiste, że CO w Sierpcu nie rozgłasza tego za pomocą billboardów i megafonów.

Comment

Przetwarzanie...
                                X