neinei2 napisał(a) Traktuj sobie te wiadomosc jak chcesz, czas pokaze czy to plotka czy nie.
Przypuscmy ze tam pracuje, naprawde myslisz ze bym sie przedstawil z imienia i nazwiska ??
Skoro tam pracujesz to jest dla mnie zrozumiałe, że nie podasz swojego imienia i nazwiska - i wcale tego nie oczekuję. Ale widzisz, informacja, że pracujesz w browarze Piastowskim jest o tyle istotna, że bardzo wiele wyjaśnia i pozwala traktować podawane przez Ciebie informacje z należytą im uwagą.
I pozostaje tylko czekać i zobaczyć, co czas pokaże.
slavoy napisał(a) ... Wodę można ujednolicić (np. zrobić wszędzie destylowaną), ale nie skopiować.
Niestety, można skopiować, dobierając odpowiednio wymieniacze jonowe w stacji uzdatniania. Przykład - browar Tychy, gdzie produkuja Pilznera na prawdziwej pilzeńskiej wodzie z Tych.
Krzysiu napisał(a) Niestety, można skopiować, dobierając odpowiednio wymieniacze jonowe w stacji uzdatniania. Przykład - browar Tychy, gdzie produkuja Pilznera na prawdziwej pilzeńskiej wodzie z Tych.
dlatego pilsner tyski różni się pilsnera pilzeńskiego, kopia piwa (a także wody) nie równa się jednak oryginałowi
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
slavoy napisał(a) Oj Pjenknisiu. Sam dobrze wiesz, że bzdury gadasz. Wodę można ujednolicić (np. zrobić wszędzie destylowaną), ale nie skopiować.
Nie bzdury, tylko smutna prawdę, ale zawsze kopia bedzie się różniła w smaku od orginału.
Ale bedzie miała identyczny skład ! Te same aniony i kationy w tych samych ilościach. Twardość i kwasowość.
Nie wiesz co dobra stacja potrafi.
Piwo z miejscowości X to piwo z miescowości X... Nie da się go powtórzyć w miejscowości Y... Nawet przeworząc wszyskie składniki... To według mnie jest ta sama różnica jak w produkcji sałatki warzywnej...Niby te same produkty,niby te same proporcje ,a jednak w każdym domu sałatka warzywna smakuje inaczej Chyba ,ze się przywiezie kucharza!
Ostatnia zmiana dokonana przez Makaron; 2003-12-24, 00:40.
"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Piwo beczkowe warzą w Szczecinie, butelki i puszki w Brzesku. Raz w tygodniu przyjeżdża parę cystern do Wrocławia i z hukiem zapuszczają butelkownię. Oficjalna wersja jest taka, że browar jest odstawiony tylko na zimę. Znajomy twierdzi, ze to już definitywny koniec. W browarze zostało około 80 pracowników (było ponad 400). Na mieście Okocim wypiera Piasta z lokali (za pomocą Kompanii Piwowarskiej - taki złośliwy komentarz znajomego). Podobno w Rynku nie ma już żadnej knajpy z Piastem (nie wiem, nie sprawdzałem). Firmy dystrybucyjne połączyły siły i działaja wspólnie.
Ale do tego dochodzi kolejna zła wiadomość - w tym roku grupa CO prawdpopodobnie zamknie browar w Sierpcu.
Mało to prawdopodobne. Browar w Sierpcu to duży zakład, leżący z boku małego sennego miasteczka na trasie Warszawa-Toruń. Jest to więc, jak sądzę, zakład stosunkowo tani w utrzymaniu, mający duży teren (nawet z mozliwością powiększenia), własną słodownię, rampy i bocznice kolejowe, duży plac i nietrudny dojazd. Do tego przeszedł mocną modernizację technologiczną, a budynki są młode, więc się chyba nie sypią.
Wiem ze źródła, któremu mogę zaufać, że warzy się tam zielonego Okocimia do dystrybucji na północ polski.
Wątpię więc w zamknięcie tego browaru.
rozmawiałem teraz z koleżanką z sierpca która mocno współpracuje z browarem sierpc i załoga browaru nic o niewie o zamykaniu browaru.
Krzysiu skąd masz tą wiadomość!!
Comment