Muszę Cię zmartwić, ale po przepuszczeniu przez odpowiednią stację uzdatniania wody to tak
Ostatnia warka w Browarze Piastowskim
Collapse
X
-
-
neinei2 napisał(a)
Traktuj sobie te wiadomosc jak chcesz, czas pokaze czy to plotka czy nie.
Przypuscmy ze tam pracuje, naprawde myslisz ze bym sie przedstawil z imienia i nazwiska ??
I pozostaje tylko czekać i zobaczyć, co czas pokaże.
Comment
-
-
slavoy napisał(a)
... Wodę można ujednolicić (np. zrobić wszędzie destylowaną), ale nie skopiować.
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
Niestety, można skopiować, dobierając odpowiednio wymieniacze jonowe w stacji uzdatniania. Przykład - browar Tychy, gdzie produkuja Pilznera na prawdziwej pilzeńskiej wodzie z Tych.
dlatego pilsner tyski różni się pilsnera pilzeńskiego, kopia piwa (a także wody) nie równa się jednak oryginałowiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
slavoy napisał(a)
Oj Pjenknisiu. Sam dobrze wiesz, że bzdury gadasz. Wodę można ujednolicić (np. zrobić wszędzie destylowaną), ale nie skopiować.
Ale bedzie miała identyczny skład ! Te same aniony i kationy w tych samych ilościach. Twardość i kwasowość.
Nie wiesz co dobra stacja potrafi.
Comment
-
-
Piwo z miejscowości X to piwo z miescowości X... Nie da się go powtórzyć w miejscowości Y... Nawet przeworząc wszyskie składniki... To według mnie jest ta sama różnica jak w produkcji sałatki warzywnej...Niby te same produkty,niby te same proporcje ,a jednak w każdym domu sałatka warzywna smakuje inaczej Chyba ,ze się przywiezie kucharza!Last edited by Makaron; 2003-12-24, 00:40."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Aktualne plotki z Piasta:
Piwo beczkowe warzą w Szczecinie, butelki i puszki w Brzesku. Raz w tygodniu przyjeżdża parę cystern do Wrocławia i z hukiem zapuszczają butelkownię. Oficjalna wersja jest taka, że browar jest odstawiony tylko na zimę. Znajomy twierdzi, ze to już definitywny koniec. W browarze zostało około 80 pracowników (było ponad 400). Na mieście Okocim wypiera Piasta z lokali (za pomocą Kompanii Piwowarskiej - taki złośliwy komentarz znajomego). Podobno w Rynku nie ma już żadnej knajpy z Piastem (nie wiem, nie sprawdzałem). Firmy dystrybucyjne połączyły siły i działaja wspólnie.
Ale do tego dochodzi kolejna zła wiadomość - w tym roku grupa CO prawdpopodobnie zamknie browar w Sierpcu.
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
Ale do tego dochodzi kolejna zła wiadomość - w tym roku grupa CO prawdpopodobnie zamknie browar w Sierpcu.
mam ochote kogos zabicLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
mam nadzieje że to był czarny humor z tym sierpcem ale jeśli to prawda to.............
Comment
-
-
Mało to prawdopodobne. Browar w Sierpcu to duży zakład, leżący z boku małego sennego miasteczka na trasie Warszawa-Toruń. Jest to więc, jak sądzę, zakład stosunkowo tani w utrzymaniu, mający duży teren (nawet z mozliwością powiększenia), własną słodownię, rampy i bocznice kolejowe, duży plac i nietrudny dojazd. Do tego przeszedł mocną modernizację technologiczną, a budynki są młode, więc się chyba nie sypią.
Wiem ze źródła, któremu mogę zaufać, że warzy się tam zielonego Okocimia do dystrybucji na północ polski.
Wątpię więc w zamknięcie tego browaru.
Chociaż kto ich tam sk... wieDick Laurent is dead.
Comment
-
-
rozmawiałem teraz z koleżanką z sierpca która mocno współpracuje z browarem sierpc i załoga browaru nic o niewie o zamykaniu browaru.
Krzysiu skąd masz tą wiadomość!!
Comment
-
-
slavoy napisał
Mało to prawdopodobne. Browar w Sierpcu to duży zakład...
Skąd mam tę plotkę? - z Wrocławia. To chyba oczywiste, że CO w Sierpcu nie rozgłasza tego za pomocą billboardów i megafonów.
Comment
-
Comment