tyskie w c.k. browarze?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

    #16
    Sam byłem w paru takich miejscach.
    Jednak właśnie właściciel lokalu powinien udowodnić, że jego piwo jest najsmaczniejsze i najlepsze, by właśnie klien wiedział gdzie wrócić. A Żywca i Tyskiego można się nachlać w byle jakiej knajpie z orzeszkami, a nie w browarze restauracyjnym.
    Tak właśnie powiniena być dusza browarów restauracyjnych- i to jest moje zdanie.
    Pozdrawiam Cię !!!!

    Comment

    • Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

      #17
      Według mnie niestety widać,że Browar CK nie ma zbyt wielu zysków i chwyta się brzytwy wpuszczając pod swoje dachy przedstawiciela z KP.Nie wiem jakie są układy,ale czy Tyskie będzie tańsze od piwka z CK?Pewnie tak!Nawet taka sama cena przyciągnie KP-pijców.Cieńko to widzę dla krakowskiego browaru .Niestety prawa na rynku polskim są z dnia na dzień coraz to gorsze dla prawdziwych piwoszy.Czarne chmury nadciągają.


      Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

      Comment

      • arzy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.06
        • 2814

        #18
        Jeszcze musi sporo piwa upłynąć, aby do browarów resteuracyjnych przychodzili ludzie tylko po to żeby napić się dobrego piwa. Browary te to jeszcze takie miejsca, w których należy bywać.
        "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        Bractwo Piwne
        Skład Piwa
        Piszę poprawnie po polsku!

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19274

          #19
          z tego co pamiętam małe Tyskie było za 3.70 czyli tyle samo co wiedeńskie i dopuki był Kaiser to mi to nie przeszkadzało, gdyż konkurencja jakby nie ta, no i Kiser jakby bardziej C.K. niż Tyskie.

          Comment

          • perłyfan
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.02
            • 1244

            #20
            ... dopÓki...FCJP
            JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19274

              #21
              perłyfan napisał(a)
              ... dopÓki...FCJP
              lócka, żecz bladzidź!

              Comment

              • zythum
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.08
                • 8305

                #22
                Piłem piwo w około 12 czeskich i około 15 browarorestauracji, (oglądałem w internecie oferty, conajmniej 30 następnych), wiedeńskich i po raz pierwszy spotykam się z tym, że obok swojego piwa podawane jest piwo wielkoncernowe. Czasem zdarzają się tak zwane piwa miesiąca, wtedy podaje się w danym tygodniu czy miesiącu,piwo z innego ale MAŁEGO browaru. Dlamnie sytuacja ta świadczy, że za kilka miesięcy, CK, zostanie już tylko zwykłym lokalem piwnym i tyle
                To inaczej miało być, przyjaciele,
                To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

                Rządzący światem samowładnie
                Królowie banków, fabryk, hut
                Tym mocni są, że każdy kradnie
                Bogactwa, które stwarza lud.

                Comment

                • mwa
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2003.01
                  • 5071

                  #23
                  I tak właśnie może być.
                  Wpuszczając pod swój dach konkurecję, która odbiera nam klientów,spowoduje, że nagle trzeba będzie zamknąć browar by mieć tylko knajpę. A klieci piją tylko piwo z konkurencji, gdyż uważają za sprawdzone, więc po co mają pić coś nowego? (ciekawość pierwszy stopień do piekła).
                  Pozdrawiam Cię !!!!

                  Comment

                  • slavoy
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛
                    • 2001.10
                    • 5055

                    #24
                    Kurna, ludziska!
                    Napiszę to jeszcze raz: Odkąd pierwszy raz byłem CK kilka lat temu, było tam obecne koncernowe piwo pt. Kaiser. Możliwe nawet że było ono tam obecne od otwarcia CK - tego nie wiem.
                    I co? Spowodowało ono że browar przestał warzyć?? Że "swojskie" piwo sie popsuło, lub jest mniej gatunków? Nie! Tak samo bedzie teraz z Tyskim, bo Kaisera już chyba u nas nie ma.
                    Zythumie, czy przypadkiem w Somie ostanio nie podawano Heinekena?
                    Widocznie tak już w naszych pop... polskich realiach być musi.

                    Wasze niczym nie poparte czarnowidztwo jest irytujące
                    Dick Laurent is dead.

                    Comment

                    • zythum
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2001.08
                      • 8305

                      #25
                      No właśnie i do czasu podawania przez Somę Heinekena, zaczeły zanikać piwa własne. Praktycznie był tylko PILS,a i kilka razy zdarzyło mi się, że by tylko Heineken (sic). A następnie Soma, zamknęła swoje podwoje. Uważasz, że po takich doświadczeniach , nie ma powodu do obaw?
                      Co do Kaisera i CK, i Tyskiego i CK to są pewne różnice:
                      po pierwsze Kaiser jest piwem znacznie mniej popularnym i reklamowanym w Polsce, po drugie jak stwierdziłeś był podawany na początku istnienia, czyli conajmniej kilka lat temu, gdy jeszcze reklama nie wyjawiła tak mózgów a ludzie jeszcze pili piwa inne niż Tyskie czy Żywiec (a piwo warzone na miejscu bvyło ciekawostką).
                      To inaczej miało być, przyjaciele,
                      To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                      Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                      Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                      Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

                      Rządzący światem samowładnie
                      Królowie banków, fabryk, hut
                      Tym mocni są, że każdy kradnie
                      Bogactwa, które stwarza lud.

                      Comment

                      • becik
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2002.07
                        • 14999

                        #26
                        zythum napisał(a)i kilka razy zdarzyło mi się, że by tylko Heineken (sic). A następnie Soma, zamknęła swoje podwoje. Uważasz, że po takich doświadczeniach , nie ma powodu do obaw?. [/B]
                        nie ma, dosłownie tydzień przed zamknięciem Somy delektowałem się tam porterem i pale ale, pils był również

                        nie wiem jak to jest w CK czy Spizu gdyż w jednym jeszcze nie byłem w drugim dwa razy ale z tego co zaobserwowałem w SOMIE piwa "markowe" kupowali najczęsciej goście zagraniczni, których wieczorową porą przychodziło sporo, skoro chcą pic takie piwo i to jeszcze za niemałe pieniądze to czemu lokal ma nich nie zarabiac? Oczywiscie "nasi" też piją (pijali) butelkowe ale jaki to jest procent? Przecież wiadomo, że olbrzymia część gości pija wyroby własne lokalu, mimo, ze mam do tego stosunek jaki mam ale nie bądźmy, aż tak zaślepieni i bądźmy bardziej obiektywni. Same ideały nikogo ne utrzymają, znów porównywanie tego co jest w Polsce do zwyczajów browarów restauracyjnych w C
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                        Comment

                        • zythum
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2001.08
                          • 8305

                          #27
                          NIe chodzi mi o to, że Soma warzyła tylko Pils-a, jednak po wprowadzeniu heinekena, znacznie rzadziej warzyła piwa inne niż Pils, a szokiem było conajmniej kilkukrotny brak własnego piwa. A Heineken był beczkowy a nie butelkowy i tańszy od piwa z Somy.
                          To inaczej miało być, przyjaciele,
                          To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                          Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                          Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                          Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

                          Rządzący światem samowładnie
                          Królowie banków, fabryk, hut
                          Tym mocni są, że każdy kradnie
                          Bogactwa, które stwarza lud.

                          Comment

                          • becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2002.07
                            • 14999

                            #28
                            kurde,,,,, cos mi urwało....

                            w Czechach bądź Austrii jest też nie na miejscu, nasz kraj i te które wymieniłeś dzieli zbyt wielka przepaść w kulturze samego spozycia piwa.
                            Niech każdy z tych browarów utrzymuje sie jak tylko może byle istniał dalej i serwował dalej swoje własne produkty, jesli tylko będzie w sprzedaży Porter, stout, pale ale czy inne to obok nawet mogą sprzedawać i Leszka z ziemniakami pietruszką
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                            Comment

                            • zythum
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2001.08
                              • 8305

                              #29
                              Gdyby tak było, że obok np.: Tyskiego będą warzone własne gatunki to ja nie widzę problemu, ale osobiście nie wierzę, że gdy w knajpie będzie Tyskie to ludzie będą kupować coś innego. A to w prosty sposób prowadzi do zlikwidowania własnego warzenia. Takie jest moje zdanie choć chiałbym się mylić.
                              To inaczej miało być, przyjaciele,
                              To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                              Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                              Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                              Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

                              Rządzący światem samowładnie
                              Królowie banków, fabryk, hut
                              Tym mocni są, że każdy kradnie
                              Bogactwa, które stwarza lud.

                              Comment

                              • mwa
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2003.01
                                • 5071

                                #30
                                To ja bardzo dziękuję.
                                Jeśli bym przebył droge ok. 200 km, by sobie usiąść wygodnie po zwiedzaniu miasta i napić się piwa browaru, a zaproponowano mi Tyskie czy Heńka to byłby skandal na skalę utrzymania browaru (którego browaru ).
                                Pozdrawiam Cię !!!!

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X