tyskie w c.k. browarze?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • albeertos
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 2313

zythum napisał(a)
    Co do Kaisera i CK, i Tyskiego i CK to są pewne różnice:
    po pierwsze Kaiser jest piwem znacznie mniej popularnym i reklamowanym w Polsce, po drugie jak stwierdziłeś był podawany na początku istnienia, czyli conajmniej kilka lat temu, gdy jeszcze reklama nie wyjawiła tak mózgów a ludzie jeszcze pili piwa inne niż Tyskie czy Żywiec (a piwo warzone na miejscu bvyło ciekawostką).
    Pierwssy raz byłem w CK w roku 2002 i był Kiaser. Ale pierwsze moje skojarzenie było takie że to nawiązanie do nazwy - Cesarsko-Królewski Browar. I nie widziałem w tym nic dziwnego i niestosownego w tym, że w lokalu o TAKIEJ nazwie jest piwo o TAKIEJ nazwie. Tak to rozumiem - nie wiem czy działanie właścicieli było również podyktowane takim myśleniem.
    (_)>
    Nigdy się nie poddawaj!!!
    Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
    Lech jest tam gdzie jego wiara
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19274

swoją drogą jedyna informacja o tym, że podają kasera w C.K. była obecność parasolek firmowych w ogródku na zewnątrz. ja nawet na tablicy nie widziałem kaisera a jeśli go piłem to tylko w ogródku i kelnerka nie schodziła na dół tylko podawała z małej klitki obok ogródka.

niechcący wywołałem poważną dyskusję i sam obawiam się co będzie dalej z C.K.. fakt istotny to to, że po wprowadzeniu do oferty Tyskiego z pewnością zaważy na ilości warzonego Jasnego Pełnego z C.K.. i nad tym mozna raczej ubolewać, a nie dywagować czy tak jest czy nie.

Comment

• becik
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 14999

zreszta obecnośc Kaisera w CK browarze moze być symboliczna przez wzgląd dla miłosciwie nam panującego
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Standarte
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.08
          • 467

becik napisał(a)
          (...) przez wzgląd dla miłosciwie nam panującego
          Chyba NAM panującego... wszak granica przebiega tuż za północnymi rogatkami Krakowa !

Comment

• xxx9
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.09
            • 33

Sprawa jest prosta. Większość Polaków jest otumaniona przez głupie reklamy Żywca i tym podobnych. Oni nie przyjmują do wiadomości, że może być jakieś lepsze piwo od Żywca czy Tyskiego. Po co mają pić jakieś "wynalazki". Przecież chodzi tylko o to żeby się nachlać najlepiej mocnym piwem bo szybciej. Stąd też popularne piwcie U-bootów. Np. reklama Mocnego Dębowego - piekny filmik o tym jak to warzą piwo w beczkach dębowych jeszcze na dodatek długo leżakowane. A po tem taki jeden z drugim pije takie piwo z gwinta i mówią"
            -Ty a wiesz , że to piwio warzą w takich dembowych beczkach? Nieźle co?
            Smutne.
            Jak tak dalej pójdzie to będziemy w Polsce piś piwa o dziwnych nazwach warzone w jednym miejscu - wiadomo gdzie.
            Może rozwiązaniem na to byłoby organizowanie się małych niezależnych browarów w organizacje producenckie i stawienie czoła megabrowarom.
            Właściciel CK Browaru powinien prowadzić lepszy marketing, reklamę swoich wyrobów. A Tyskie wprowadził bo może mu nie schodziło dobrze piwo wsłasne.
            Pozdrawiam

Comment

• becik
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

Standarte napisał(a)
              Chyba NAM panującego... wszak granica przebiega tuż za północnymi rogatkami Krakowa !
              no tak Wam Wam, napisałem tak z Waszego punktu widzenia
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• pIvo
                Porucznik Browarny Tester
                • 2002.10
                • 290

C.K Browar - jak długo?

Byłem dziś w C.K. Browar i ku mojemu ździwieniu ich piwo jest teraz NIEDOSTĘPNE!!! Barmanka powiedziała mi, że powinno pojawić się dopiero za 2 tygodnie! To, niestety, nie rokuje najlepiej na przyszłość... Miejmy nadzieje, że to kwestia nadmiernego popytu, a nie chwilowego zaprzestania produkcjii... Niemniej jednak wybierający się do Krakowa, do C.K. Browar, powinni sie upewić, czy na pewno piwo będzie dostępne!
                http://kapsle.w.interia.pl

Comment

• Hannibal
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 1426

Choć nie pochwalam picia masówki, gdy pod ręką jest prawdziwe piwo z minibrowaru, to uważam, że dostępność Tyskiego w CK ma swoje psychologiczne uzasadnienie. Wielu ludzi może przecież zajrzeć do CK, aby sprawdzić co tam jest ciekawego. Zamówią sobie, tradycyjnie, wpierw Tyskie, a potem, jak się trochę porozglądają, to stwierdzą, że można tam dostać niepasteryzowane i niefiltrowane piwka.
                  Nie wiem jednak, czy szefowie tego minibrowaru mieli taką intencję. Jeśli tak, to chwała im za to.
                  "All the good things for those who wait"

Comment

• e-prezes
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19274

Hannibal napisał(a)
                    ...Zamówią sobie, tradycyjnie, wpierw Tyskie, a potem, jak się trochę porozglądają, to stwierdzą, że można tam dostać niepasteryzowane i niefiltrowane piwka...
                    szczerze w to wątpię! moi znajomi to potwierdzają - piwo z CK im śmierdzi drożdżami i za nic w świecie go nie wypiją. a swoją drogą ciekawe, że wypili moje

Comment

• Hannibal
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.03
                      • 1426

Nie uważam wcale, że piwka w CK są nadzwyczaj dobre. Jednak Tyskie, czy inne tego typu wypadają przy nich blado. A twoi znoajomi mogą po prostu nie gustować w niepasteryzowanych i niefiltrowanych piwach. Jednak biorąc pod uwagę ogół klientów, to uważam że ta koncepcja miałaby rację bytu. Trzeba by ją tylko umiejętnie wprowadzić.
                      Nie sądzę wszek, żeby CK się o to specjalnie starał. Cóż, coraz bardziej się do tego przekonuję, że Polacy nie za bardzo nadają się do handlu, a przy tym do sprzedawania czegokolwiek.
                      Powinien wziąć to w swoje ręce jakiś Żyd, albo przynajmniej Polak, który terminował u niego. Wówczas mielibyśmy szansę na jakieś powodzenie.
                      "All the good things for those who wait"

Comment

• pIvo
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2002.10
                        • 290

Piwa w C.K. Browar

Po przerwie, "spowodowanej awarią" (słowa barmanki) piwa: Jasne, Ingwar i Dunkel sa ponownie dostępne.
                        http://kapsle.w.interia.pl

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19274

to dziś tam pedzę obadać!

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19274

Z pewnych dobrze poinformowanych źródeł wiem, że umowa z KP niedługo wygasa i bardzo poważnie zainteresowana jest inna firma z branży wejściem w jej miejsce. Jak ktoś ma ochotę to niech zgaduje, która. Sprawa wygląda poważnie i jak dla mnie byłoby to lepsze rozwiązanie niż obecne.

Comment

• peter007
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.06
                              • 2820

No to zgaduje
                              Faxe?
                              Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• mwa
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2003.01
                                • 5071

Jak dla mnie GŻ
                                Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X