takie info otrzymałem z GŻ, być może to co ktoś widział było elbląskim puszkowanym porterem
Porter Żywiecki, a właściwie jego brak.
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
becik napisał(a)
w Żywcu nie warzą i nigdy nie warzyli portera EB, nie sugerujcie sie opisami, że jest na nich: Wyprodukowano Browary Żywiec, to samo jest na Tatrze, a wiadomo, ze jest z Leżajska. Zresztą ostatnio miałem przyjemnośc testowania portera EB i jest to zupełnie inne piwo niz porter zywiecki, jaki browar warzy dwie różne warki portera? Zreszta to już gdzieś było
Nieniejszym zostałeś Grzesiu wywołany do odpowiedzi!Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
adam16 napisał(a)
No nie wiem. Sam kupiłem ostatnio dwie Tatry mocne, w odstępie kilku dni. Na jednej jest jak byk napisane, że robiona w Leżajsku, na drugiej, że w Żywcu. Po co by mieli produkowac dwie "różniebrzmiące" kontry? Może jednak robią to piwo i tu i tu. Czyli i porter EB może byc z Żywca. A najlepiej to może nam wytłumaczy nasz Żywiec Forumowy.
Nieniejszym zostałeś Grzesiu wywołany do odpowiedzi!Last edited by adam16; 2004-01-09, 07:27.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
W zasadzie uznałbym to za całkowita plotke , gdyby nie niepokojąca obserwacja w okolicznej Hypernovie gdzie porter stał na półce i nikt sie prawie na niego nie oglądał , nagle kupując dzisiaj piwo zauważyłem ze zanim zdecydowałem sie jakiś trunek kilka osób kupiło po 5 - 6 flaszek czarnego napitku , zbieg okoliczności?? a moze do nich także dotarły niepokojące informacje??
Comment
-
-
Zrobiłem mini-patrol po brzeskich marketach i mam dobre wieści dla Pjenknika.
W Albercie (ul. Długa) na półce leżało co najmniej półtora wypakowanego kartonu buteleczek porterka za 3,29 PLN.
W Kauflandzie (zbieg ul. Władysława Łokietka i Szkolnej) stały 4 nietknięte kartony tegoż piwka za 2,79 PLN.
Tylko przyjechać i kupować!!!
Comment
-
-
W ostatnią sobotę w czasie trwania giełdy warszawskeij zajrzałem do wrocławskiego Kauflandu i stwierdziłem zaleganie co najmniej 5 nietkniętych kartonów tegoż portera.
Comment
-
-
Pepek napisał(a)
W ostatnią sobotę w czasie trwania giełdy warszawskeij zajrzałem do wrocławskiego Kauflandu i stwierdziłem zaleganie co najmniej 5 nietkniętych kartonów tegoż portera.Last edited by jerzy; 2004-01-27, 12:59.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Widocznie wrócił na półki, bo ja wczoraj też zakupiłam w osiedlowym sklepiku. Po degustacji potwierdzam definitywnie, że smakuje zupełni einaczej niż porter pseudo-EB.
Comment
-
-
Grupa Żywiec wycofuje sie z portera żywca, eb, heveliusa, leżajska z tego co jakiś czas temu słyszałem.
Porter w puszcze to nie porter (moim skromnym).
A tak wogóle (wiem że o gustach się nie dyskutuje) jeśli chodzi o porter to najlepszy jest (był) lech.
pozdrawiam.
Comment
-
-
RasKuba napisał(a)
jeśli chodzi o porter to najlepszy jest (był) lech.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
albeertos napisał(a)
W Poznaniu wczoraj widziałem w butelkach 0,33 w markecie Albert przy ul. Głogowskiej (sieć Ahold) w cenie 3,29 Jak dla mnie to rozbój.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment
-
Comment