Kto z was próbował nowego portera Broka. Mi osobiście naprawde smakuje, coprawda piłem tylko kilka porterów, ale ten mimo 9.5% mocy i 22% ekstraktu wchodzi nadzwyczaj łagodnie. Czekam na oceny.
BROK PORTER - twoje opinie o nowym piwie.
Collapse
X
-
Odp: BROK PORTER - twoje opinie o nowym piwie.
zibiolot napisał(a)
Kto z was próbował nowego portera Broka. Mi osobiście naprawde smakuje, coprawda piłem tylko kilka porterów, ale ten mimo 9.5% mocy i 22% ekstraktu wchodzi nadzwyczaj łagodnie. Czekam na oceny.Last edited by Pogoniarz; 2004-01-06, 23:10.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN -
temat zostaje w dziale ogólnym do czasu gdy uzyskam potwierdzenie że jest to piwo faktycznie uwarzone w Koszalinie przez Broka- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Odp: Odp: BROK PORTER - twoje opinie o nowym piwie.
Pogoniarz napisał(a)
Jesteś pewien ,że jest warzony w Koszalinie?Jakoś to raczej wygląda niestety na browar Strzelec z JędrzejowaComment
-
-
Odp: Odp: Odp: BROK PORTER - twoje opinie o nowym piwie.
Małażonka napisał(a)
Dlaczego niestety, strzelecki porterek jest przepyszniutki
Dzwoniłem w tej sprawie zarówno do Broka, do Strzelca i do biura na Pachońskiego, dziwna zmowa milczenia, odsylanie do innych osób, jakby któś się bał powiedzieć co i jak, w Krakowie jedyna osoba z jaką udało mi sie porozmawiać na pytanie gdzie jest warzony ten porter odpowiada, że w Koszalinie, na moje kolejne pytanie to dlaczego na kontrze jest info, ze tylko napełniane to chwila ciszy i odpowiedź, bo jest tylko napełniane
W Jędrzejowie na to samo moje pytanie, słyszę odpowiedź: a jakie to ma znaczenie gdzie piwo jest warzone bez komentarza.
Wyciagając wnioski, jest to tylko porter jędrzejowski rozlewany w Broku, gdyby było inaczej nikt by nie robił z tego aż tak wielkiej tajemnicyGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Oczywiście masz rację, że byłoby zgrabniej napisać: warzony w Jędrzejowie, rozlewany w Koszalinie i na pewno szkoda, że na naszym rynku nie może pojawić się nowy porterek. Jednak z mojego (nie powiem - snobistycznego) punktu widzenia, dzięki temu, że strzelecki porter znajdzie się pod "patronatem" Broka, ma szansę trafić na warszawskie półki i dzięki temu będę miała do niego jakiś dostęp. Do tej pory porter ten był sprzedawany jedynie w Krakowie i jego okolicach...Last edited by Małażonka; 2004-01-08, 08:59.
Comment
-
Czyli nasze przypuszczenia się potwierdziły.Kolejne robienie klientów w wała Na szczęście Forumowicze są czujni i pomni różnych już kombinacji.
Wniosek jest taki,że jak wypije tego portera ,to w dzienniku będzie widniał jako Strzelec,a nie Brok.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Małażonka napisał(a)
dzięki temu, że strzelecki porter znajdzie się pod "patronatem" Broka, ma szansę trafić na warszawskie półki i dzięki temu będę miała do niego jakiś dostęp. Do tej pory porter ten był sprzedawany jedynie w Krakowie i jego okolicach...Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pogoniarz napisał(a)
Czyli nasze przypuszczenia się potwierdziły.Kolejne robienie klientów w wałaComment
-
jerzy napisał(a)
Jeśli ten porter "koszaliński" trafi do Wrocławia - to im wybaczę bo na portera z Jędrzejowa jakoś trafić nie mogę.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
Comment