Na jesieni zaczynam w miarę regularne zażywanie porterków. Kulminacja następuje zimową porą. Latem raczej unikam, no chyba że wpadnie coś ciekawego.
kto z Was pija portera regularnie
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
Matko jedyna , nawet nie przyuważyłem , że Art przeniósł posta jako osobny temat. I tak sobie siedzę.
Oczywiście , że pisząc lagery miałem na myśli słabe piwka. Powinienem napisać pilsy? Ok , sorry.
Ale jak widzę zebrała się spora grupka miłośników portera , wystarczająca być może do szturmu na Żywca...?
Chętnie bym łyknął tego łódzkiego , u nas na wyspie niedostępny.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/Comment
-
biermann napisał(a)
Jednak poruszane tu wzniosłe nuty, jak i pamięć całkiem dobrego Portera z beczki wypitego na giełdzie w Żywcu skłoniły mnie do zakupu takiegoż - niestety butelkowego i tym razem smak mnie nie zachwycił.
proponuję abyś ponownie zakupił kilka butelek. Po zabezpieczeniu wrzucił do piwnicy i zapomniał
Po dłuższym czasie dojdziesz do wniosku że jednak przepadasz za porteramibez brody...Comment
-
Portery pijam regularnie i uważam, że porter bałtycki to najlepszy typ piwa i basta Uwielbiam portery za ich charakter, barwę, pianę i smak. Jest to od lat odwzajemniona miłośćTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
wczoraj walnelismy lodzkiego porterka z moim kumplem Chinczykiem (balem sie ze porter zzolknie a kumpel zbrazowieje ) i naprawde mu smakowal! bede musial na drugi raz zabrac wiecej.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
Comment