Zrób to sam, czyli piszemy własną knigę :D

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cyrkonia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 1936

Skład w MsWord nie jest najlepszym pomysłem, ale chodziło mi o zaznaczenie że można NAWET w tym programie coś zdziałać.
    www.stat-gra.pl

Comment

• Cyrkonia
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 1936

Co do treści, rozdziałów....
      Może zacznijmy od podziału najpierw na regiony Polski, a później w ramach regionów należałoby wypiać na początek browary nieczynne i czynne.
      Od czegoś w końcu trzeba zacząć. Pod wybrane browary (tematy) będzie się pisać teksty, wybierać materiały.

Ja pisząc swoje bzdury jakoś zawsze zaczynam od środka.
      Wstęp i zakończenie na samym końcu wymyślam, bo jak już wiem co w środku to resztę się już podciąga pod to
      www.stat-gra.pl

Comment

• Cyrkonia
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 1936

Cyrkonia napisał(a)
        należałoby wypiać
        miało być wypisać
        www.stat-gra.pl

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2002.07
          • 14999

Cyrkonia napisał(a)
          Co do treści, rozdziałów....
          Może zacznijmy od podziału najpierw na regiony Polski, a później w ramach regionów należałoby wypiać na początek browary nieczynne i czynne.
          Od czegoś w końcu trzeba zacząć. Pod wybrane browary (tematy) będzie się pisać teksty, wybierać materiały.
          i będziesz chciala to wszyto zmieścić w jednej książce?
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Cyrkonia
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 1936

A myślisz że tak łatwo i szybko znajdziesz aż tyle materiałów żeby opisać każdy browar?
            Chodzi mi o to ze od czegoś trzeba zacząć.
            Czyli zrobić jakiś spis, a póżniej zdecydować, czy opisywać dany browar (czy mamy tyle materiałów) czy nie.
            Drogą eliminacji dojdziemy do czegoś.
            Albo wszystko wyeliminujemy
            www.stat-gra.pl

Comment

• becik
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

Cyrkonia napisał(a)
              A myślisz że tak łatwo i szybko znajdziesz aż tyle materiałów żeby opisać każdy browar?
              Chodzi mi o to ze od czegoś trzeba zacząć.
              Czyli zrobić jakiś spis, a póżniej zdecydować, czy opisywać dany browar (czy mamy tyle materiałów) czy nie.
              co nagle to po diable, jak cos wydawać to spokojnie i bez pośpiechu, opisac każdy browar? czyli zaczelibyśmy w sumie bez zadnego uporządkowania na chybił trafił, np Żywiec Bielkówko i Okocim, a potem zobaczymy jakie jeszcze materiały mamy?
              Nie, najpierw okresla sie jakiś konkretny temat (przykłady wyżej były) i dalej się go realizuje, opisywanie browarów na chybił trafił tylko pod względem dostępności materiałów mija się z celem, a jak nie ma materiałów to należy je zdobyć ale niech będzie w tym jakiś porządek czyli najpierw od jakich browarów zacząć?
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Ja mogę zająć się korektą.

Jeśli chodzi o pracę twórczą, fajnie byłoby ująć jakiś wycinek historii browarnictwa w Polsce (np. ekspansja korporacji) w formie beletrystycznej: na faktach, ale w formie powieści z fabułą, bohaterami.

Comment

• sponsor
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2003.10
                  • 132

żąleną napisał(a)
                  Ja mogę zająć się korektą.

Jeśli chodzi o pracę twórczą, fajnie byłoby ująć jakiś wycinek historii browarnictwa w Polsce (np. ekspansja korporacji) w formie beletrystycznej: na faktach, ale w formie powieści z fabułą, bohaterami.
                  I poprosić Wołoszańskiego żeby to napisał
                  Tres Piwowares

Comment

• pjenknik
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.08
                    • 3388

Ja mogę zająć się ogólnie pojęta krytyką. Ostatnio dobrze mi wychodzi
                    A serio mogę coś niecoś napisać o szkle do piwa, ew. to co sugerowałem wyżej.
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Cocobango
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.04
                      • 818

POPIERAM!
                      Jak moge to pomoge! Tylko co ja mogę?
                      Myślę że w knidze można by umiścić też przepisy z piwkiem
                      Moge pomóc w wyszukiwaniu sponsorów, tylko trzeba by określić już dokładnie jaka to będzie książka, co w niej będzie, i jakie będą koszty reklamodawców i sponsorów.

Comment

• becik
                        🥛🥛🥛
                        • 2002.07
                        • 14999

Cocobango napisał(a)
                        POPIERAM! Moge pomóc w wyszukiwaniu sponsorów, tylko trzeba by określić już dokładnie jaka to będzie książka, co w niej będzie
                        a chyba to nie zostało jeszcze określone, a z tego co widzę wszytsko zmierza do tego, ze bedzie to pozycja traktująca o wszytskim po trochu czyli kolejny tytuł tak naprawdę nic nie wnoszący

Comment

• pjenknik
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.08
                          • 3388

Becik krytykujesz i krytykujesz.
                          Napisz więc jak ma to wyglądać aby zadowolić Twoje gusta. Tylko konkretnie proszę.
                          A reszta już się do Ciebie dostosuje.
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• becik
                            🥛🥛🥛
                            • 2002.07
                            • 14999

pjenknik napisał(a)
                            Becik krytykujesz i krytykujesz.
                            Napisz więc jak ma to wyglądać aby zadowolić Twoje gusta. Tylko konkretnie proszę.
                            A reszta już się do Ciebie dostosuje.
                            oj nic nie krytykuję tylko uważam, ze jesli coś ma się ukazać to niech to ma jakieś ręce i nogi, jestem za wydaniem nie jednej ale kilku pozycji tematycznych (oczywiście wszytsko w swoim czasie) mnie np najbardziej interesują browary i ich historia wiec jesli zaczynamy opisywać browary to nie w/g dostępnego materiału (czyli bardzo wybiórczy opis) ale skupiamy sie na konkretach, np wspomniane browary w/g województw, mikrobrowary, lub w/g miast (np. Warszawa, Wrocław jesli w danych miastach było ich sporo, a reszta niech dotyczy tylko danego województwa), mój wczesniej przyklad na poczatek - mikrobrowary po 1989, lub wspomnainy przez Breslauera temat rozlewni piwa itd etc.

Natomiast pozostałe tematy powinny byc wydane juz osobno w innej - kolejnej broszurze/książeczce, wspomniamy opis gatunków piw, jak je pić, podawać czyli ogólnie sama kultura picia wraz z z jej zmianami na przestrzeni dziejów (wdzięczny temat karczm) zwyczaje panujące w lokalach, piwiarniach etc.

Piwo w kuchni - czyli wszelkie potrawy do których zrobienia uzywa sie piwa, wszelkie przepisy kulinarne i to niekoniecznie tylko do piwa.

Tematem zupelnie osobnym mogloby byc np piwowarstwo domowe (amatorskie)

takie są moje wizje, chodzi mi o to, ze wydając jedną rzecz to każdy z tych tematów będzie liźnięty tylko pobieżnie, a seria róznych, tematycznych i konkretnych pozycji będzie tym co naprawde zadowoli najbardziej wybrednego

Comment

• yemiołka
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.02
                              • 1012

dobrze becik gada!
                              na razie to jest jakiś galopujący chaos myśli na temat...
                              a taka ładna seria broszurek - to by było fajne - dystrybuowalibyśmy [ups, ale cholerne słówko] je po knajpach i wisiałyby tam na sznureczkach, do poczytania przy barze.
                              jak już będzie wiadomo co i jak, to namówię Jano na spłodzenie paru fajnych odpiwnych rysunków
                              **** zbliża ludzi... :-]

Comment

• yemiołka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.02
                                • 1012

ps. jakby co, to ja się deklaruję, że wprowadzę do knigi postać Bohuna
                                **** zbliża ludzi... :-]

Comment

Przetwarzanie...
                                X