Skład w MsWord nie jest najlepszym pomysłem, ale chodziło mi o zaznaczenie że można NAWET w tym programie coś zdziałać.
Zrób to sam, czyli piszemy własną knigę :D
Collapse
X
-
-
Co do treści, rozdziałów....
Może zacznijmy od podziału najpierw na regiony Polski, a później w ramach regionów należałoby wypiać na początek browary nieczynne i czynne.
Od czegoś w końcu trzeba zacząć. Pod wybrane browary (tematy) będzie się pisać teksty, wybierać materiały.
Ja pisząc swoje bzdury jakoś zawsze zaczynam od środka.
Wstęp i zakończenie na samym końcu wymyślam, bo jak już wiem co w środku to resztę się już podciąga pod to
Comment
-
-
-
Cyrkonia napisał(a)
Co do treści, rozdziałów....
Może zacznijmy od podziału najpierw na regiony Polski, a później w ramach regionów należałoby wypiać na początek browary nieczynne i czynne.
Od czegoś w końcu trzeba zacząć. Pod wybrane browary (tematy) będzie się pisać teksty, wybierać materiały.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
A myślisz że tak łatwo i szybko znajdziesz aż tyle materiałów żeby opisać każdy browar?
Chodzi mi o to ze od czegoś trzeba zacząć.
Czyli zrobić jakiś spis, a póżniej zdecydować, czy opisywać dany browar (czy mamy tyle materiałów) czy nie.
Drogą eliminacji dojdziemy do czegoś.
Albo wszystko wyeliminujemy
Comment
-
-
Cyrkonia napisał(a)
A myślisz że tak łatwo i szybko znajdziesz aż tyle materiałów żeby opisać każdy browar?
Chodzi mi o to ze od czegoś trzeba zacząć.
Czyli zrobić jakiś spis, a póżniej zdecydować, czy opisywać dany browar (czy mamy tyle materiałów) czy nie.
Nie, najpierw okresla sie jakiś konkretny temat (przykłady wyżej były) i dalej się go realizuje, opisywanie browarów na chybił trafił tylko pod względem dostępności materiałów mija się z celem, a jak nie ma materiałów to należy je zdobyć ale niech będzie w tym jakiś porządek czyli najpierw od jakich browarów zacząć?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
Ja mogę zająć się korektą.
Jeśli chodzi o pracę twórczą, fajnie byłoby ująć jakiś wycinek historii browarnictwa w Polsce (np. ekspansja korporacji) w formie beletrystycznej: na faktach, ale w formie powieści z fabułą, bohaterami.Tres Piwowares
Comment
-
-
Ja mogę zająć się ogólnie pojęta krytyką. Ostatnio dobrze mi wychodzi
A serio mogę coś niecoś napisać o szkle do piwa, ew. to co sugerowałem wyżej.
Comment
-
-
POPIERAM!
Jak moge to pomoge! Tylko co ja mogę?
Myślę że w knidze można by umiścić też przepisy z piwkiem
Moge pomóc w wyszukiwaniu sponsorów, tylko trzeba by określić już dokładnie jaka to będzie książka, co w niej będzie, i jakie będą koszty reklamodawców i sponsorów.
Comment
-
-
Cocobango napisał(a)
POPIERAM! Moge pomóc w wyszukiwaniu sponsorów, tylko trzeba by określić już dokładnie jaka to będzie książka, co w niej będzieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Becik krytykujesz i krytykujesz.
Napisz więc jak ma to wyglądać aby zadowolić Twoje gusta. Tylko konkretnie proszę.
A reszta już się do Ciebie dostosuje.
Comment
-
-
pjenknik napisał(a)
Becik krytykujesz i krytykujesz.
Napisz więc jak ma to wyglądać aby zadowolić Twoje gusta. Tylko konkretnie proszę.
A reszta już się do Ciebie dostosuje.
Natomiast pozostałe tematy powinny byc wydane juz osobno w innej - kolejnej broszurze/książeczce, wspomniamy opis gatunków piw, jak je pić, podawać czyli ogólnie sama kultura picia wraz z z jej zmianami na przestrzeni dziejów (wdzięczny temat karczm) zwyczaje panujące w lokalach, piwiarniach etc.
Piwo w kuchni - czyli wszelkie potrawy do których zrobienia uzywa sie piwa, wszelkie przepisy kulinarne i to niekoniecznie tylko do piwa.
Tematem zupelnie osobnym mogloby byc np piwowarstwo domowe (amatorskie)
takie są moje wizje, chodzi mi o to, ze wydając jedną rzecz to każdy z tych tematów będzie liźnięty tylko pobieżnie, a seria róznych, tematycznych i konkretnych pozycji będzie tym co naprawde zadowoli najbardziej wybrednego
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
dobrze becik gada!
na razie to jest jakiś galopujący chaos myśli na temat...
a taka ładna seria broszurek - to by było fajne - dystrybuowalibyśmy [ups, ale cholerne słówko] je po knajpach i wisiałyby tam na sznureczkach, do poczytania przy barze.
jak już będzie wiadomo co i jak, to namówię Jano na spłodzenie paru fajnych odpiwnych rysunków**** zbliża ludzi... :-]
Comment
-
Comment