Zrób to sam, czyli piszemy własną knigę :D

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pivaria
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.03
    • 1538

Iron napisał:
    a jak rozumiem, taką kwotą nie dysponujesz

Taką nie, ale pracuję nad tym w każdą sobotę i środę gdy są zakłady Dużego Lotka wioększe niz 3 MLN PLN.
    PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
    www.pivaria.pl
    https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Co do nazwy: może Piwoteka?

Comment

• grzech
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.04
        • 4592

Czyli teka z piwem ?

Comment

• grzech
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.04
          • 4592

A może "Opuscula birofilogica"?

Comment

• biermann
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.09
            • 2552

becik napisł
            Jestem za opcją aby na poczatek opracować tylko mikrusy po'89r
            ...
            ...
            Kielce "Belgia",
            troszke się niektóre mikrusy rozrosły ciekawe co by w Kielcach powiedzieli na to, że są mikrusami
            A wracając do tematu, nie tyle treści co formy. Może karty wpinane do segregatorów, wtedy łatwiej i o aktualizacje danego tematu, i o uzupełnienia ze zdjęciami.
            "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
            Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
            Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
            Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
            Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23976

co do nazwy serii

może "Fascynacje Piwne"?
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• grzech
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.04
                • 4592

Odp: co do nazwy serii

ART napisał(a)
                może "Fascynacje Piwne"?
                Tom I - "Wybrane opinie internautów na temat Warki Strong".

Comment

• pivaria
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.03
                  • 1538

ART napisał: może "Fascynacje Piwne"?

Bo gdy się milczy, milczy to apetyt rośnie wilczy na poezję, która drzemie w nas...
                  No to ja proponuję "Browarowe Impresje"
                  www.pivaria.pl

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

pieczarek napisał
                    ...To powinny być książki z biglem. Gdy jakiś małopiwny "cywil" weźmie taką książkę do ręki, od razu musi zobaczyć, że piwne historie i piwne towarzystwo, to coś wyjątkowego...
                    Czyli autor musi być nie tylko naukowcem, ale i artystą... Mało realne.

W nawiązaniu do Yemiołki: jako kolekcjoner wolę suche fakty. Mniej mnie interesują plotki i anegdoty, chociaż zapewne lepiej się je czyta. Ale jak się chce wyprodukować jakiś towar, trzeba sobie odpowiedzieć na podstawowe pytanie marketingowe - do jakiej grupy docelowej chcemy trafić ? Czy chcemy trafić do kolekcjonerów, czy do tzw. przeciętnego odbiorcy, bo w każdym przypadku publikacja powinna wyglądać inaczej. Kolekcjoner będzie chciał fakty (bo każde kolekcjonerstwo zmusza do pogłębiania wiedzy), natomiast przeciętny czytacz będzie wolał plotki w rodzaju serwowanych przez kolorowe periodyki.

Propozycja Becika jest klasycznym przykładem działania dla samego działania: broszura dotycząca minibrowarów powstałych w Polsce po 1989 r. może być fascynująca tylko dla nielicznej grupy kolekcjonerów zbierających piwne gadżety współczesne. Znaczna część kolekcjonerów ograniczyła się do zbierania eksponatów starszych sprzed 1980 lub nawet 1960 r., więc nie będzie ich to interesowało. I dalej - jakież to ciekawostki, anegdoty czy przypowieści można przytoczyć na temat np. browaru Imielin? Albo Chomęcice? Albo za przeproszeniem - Babin? Czym zainteresować czytelnika? Przecież nie "urodą" fabrycznych zabudowań czy wiekami tradycji. Kolejne pytanie - skąd zaczerpnąć wiarygodnych informacji, skoro większość tych browarów już nie istnieje, a niektórzy właściciele odmawiają nawet upublicznienia cennika produkowanego piwa?

Znowu powiecie, że marudzę. Może marudzę. Ale jak czytam, że "zróbmy coś, a pieniądze wspólnie przepijmy", to jestem pewien, że skończy się awanturą.

Jeżeli publikacja ma być dla forumowiczów, to lepiej w ogóle nie zawracać sobie nią głowy, tylko publikować na forum.

Comment

• pieczarek
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2001.06
                      • 5011

Krzysiu napisał(a)
                      Czyli autor musi być nie tylko naukowcem, ale i artystą... Mało realne.
                      Można dyskutować nad realnością takich oczekiwań. Tobie się jakoś udaje pisać ciekawie.
                      Chociaż pewnie masz rację - jeśli odbiorcą ma być brać kolekcjonerska to będą woleli suche fakty.

Comment

• yemiołka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.02
                        • 1012

Krzysiu napisał(a)

Znowu powiecie, że marudzę. Może marudzę. Ale jak czytam, że "zróbmy coś, a pieniądze wspólnie przepijmy", to jestem pewien, że skończy się awanturą.
                        hmmm, ja tam się po piwku nie awanturuję
                        **** zbliża ludzi... :-]

Comment

• arzy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.06
                          • 2814

Minęły 2 miesiące od ostaniego postu.
                          Czy coś drgnęło w sprawie?
                          "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          Bractwo Piwne
                          Skład Piwa
                          Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

Wychodzi na to, że zniechęciłem potencjalnych autorów.

Comment

• grzeber
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 2890

Poprostu sprawa sie rozpłynęła bo nikt się nie zgłosił do oknkretnych tematów.

Choć kto wie może ktoś tam coś skrobie w zaciszu domowym
                              pozdrawiam
                              www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• pivaria
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.03
                                • 1538

CZY COŚ SIĘ DZIEJE?

Jako ojciec chrzestny pomysłu (matką jest Cyrkonia) chciałbym powiedzieć, że:
                                - stanęło na tym, że najlepiej będzie jeśli każdy sam coś napisze.
                                - moja propozycja jest nadal aktualna: tzn. jeśli jest ktoś chętny do wydania okołopiwnej publikacji to ja nadal jest gotowy pomóc w jej wydaniu.
                                - nie oglądając się na innych zacząłem pisać o pw browarnictwie w Stargardzie Szczecińskim. Ta publikacja będzie zaczątkiem serii

Jeśli czytają ten post właściciele pubów oraz pracownicy browarów i osoby związane z jakąś działalnością gospodarczą to zaprzaszam na pw do rozmów nt ewentualnego reklamaowania się w tej publikacji.
                                www.pivaria.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X