Coś mi się Bracie widzi, że pracujesz w branży od niedawna. Generalnie browarnicy z różnych browarni znają się lepiej lub gorzej, a już na pewno mają orientację co "ile kto może"
Czy znacie browar, ktory...
Collapse
X
-
Popytaj w sowim browarze u tych którzy pracują dłużej - ot tego wypada zacząć.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Pytasz co myślimy - przecież to nie ma znaczenia. Zanim podejmiecie taką decyzję na pewno przeprowadzicie: a)badania marketingowe określające grupę docelową i wynikającą stąd możliwość wielkości tegoprocederu b)analizę finansową. I na tych podstawach podejmiecie decyzję. Ja osobiście mogę tylko powiedzieć, produkowanie "nie swojego" piwa uważam za proceder naganny, z punktu widzenia konsumenta. Poza tym - w jaki sposób zamierzacie konkurować z polskim browarem robiącym to piwo? Wszak koszta produkcji,koszta pracy itp. są w Polsce dużo niższe niż w Niemczech (oczywiście poza akcyzą). Interes byłby opłacalny ale raczej dla browaru na Słowacji.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Prędzej już można się załapać na produkcję dla dużych sieci handlowych.
Zawsze pozostaje jeszcze opcja produkcji polskiego piwa na rynek zagraniczny, wtedy być może, ale o to trzeba by już pytać same zainteresowane browary.KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLIComment
-
Misiu. Jest wiele cwanych firm, które zatrudniają młodych, dają im ambitne zadania, a później won. Oczywiście Twoja taka nie jest. Ale to, o co pytasz to już strategia. Wybacz, ale komuś z tygodniowym stażem nie powierza się takich zadań. I nie załatwia się tego nawoływaniem na ulicy (w necie). Czy Ty aby nie wstawiasz kitu, dla swego większego splendoru w towarzystwie?
A tak szczegółowiej: gdzie jest ten Twój browar (a raczej gdzie miałby łatwość ulokować produkt końcowy)? Czy brak wam przetartych kanałów dystrybucyjnych - tylko możecie rozlewać? Czy chcesz znaleźć kogoś z prywatnym, nie znanym, oryginalnym produktem i zrobić z niego koneserową markę do piwnych butików?
A tak nawiasem - czy jest coś, co możesz nam klubowiczom-piwoszom-kolekcjonerom zaproponować (zwiedzanie-degustację-wafle-szkło-nalepki...). Jeszcze raz przypominamy - TWÓJ PROFIL.
I bądź dobrej myśli. Do zobaczenia (może na giełdzie?).Comment
-
Koszty produkcji w browarze o takich możliwościach produkcyjnych jak nasz są niższe niż w Polsce, na razie jeszcze dławi ten interes cło, ale od maja nie będzie ono już problemem. Zaletą niemieckiego piwa jest jego jakość - "E 300" jest tu nieznane. Pomysł z produkowaniem piwa pod polską marką jest może mało interesujący w zimie, ale w lecie podobno mało który polski browar wyrabia się z produkcją, więc zobaczymy jak to będzie... W każdym razie dzięki za opinie.Comment
-
NO I STAŁO SIĘ. My piszemy koledze że NOWICJUSZ w temacie - a on swoje wie: koszty niższe, że jakość niemieckiego..., ŻE OD MAJA CŁO ...
I jeszcze że zimą pomysł produkowania polskiego piwa jest może...
Czyli na razie w grę wchodzi tylko rozlewanie (nie uratujemy więc żadnej ginącej marki).
Czyli możemy tylko podziękować, że kolega z unii (ilu ich jeszcze będzie) nie ryzykuje walki wprost z naszymi potentatami, nie pcha się ze swoim "LEPSZYM, BO BEZ C300", tylko przez kuchenne drzwi wejdzie na razie tylko ze swymi mocami przerobowymi. Skutek - kolejne 2 mniejsze się zamkną.
Znak czasu. AMEN.Comment
-
Hej Baloun
Mam prośbę - zapomnij o Polsce.
Może spróbuj w Rosji. Ostatnio utopili tam ładunek piwa w lodowatej rzece. Wyciągneli go i browar obwieścił, że to piwo nadaje się jak najbardziej do picia. To był chyba browar w Omsku.
Rozumiesz.
Nie chcemy tu kolejnego sikacza z wielkiego browaru, który zniszczy po drodze kilka małych polskich browarów.Comment
Comment