Czy znacie browar, ktory...

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kemp
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.03
    • 357

    #16
    Coś mi się Bracie widzi, że pracujesz w branży od niedawna. Generalnie browarnicy z różnych browarni znają się lepiej lub gorzej, a już na pewno mają orientację co "ile kto może"
    Kemp

    Comment

    • baloun
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2002.10
      • 16

      #17
      Pracuje od tygodnia

      Comment

      • zythum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.08
        • 8305

        #18
        Popytaj w sowim browarze u tych którzy pracują dłużej - ot tego wypada zacząć.
        To inaczej miało być, przyjaciele,
        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

        Rządzący światem samowładnie
        Królowie banków, fabryk, hut
        Tym mocni są, że każdy kradnie
        Bogactwa, które stwarza lud.

        Comment

        • baloun
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2002.10
          • 16

          #19
          Poza tym, nie pracuje w polskim browarze (wtedy rzeczywiscie musiala by byc to Belgia), tylko niemieckim i zastanawiamy sie tutaj nad produkowaniem polskiego piwa na zlecenie. Co myslicie?

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #20
            Myślimy, że jesteś wyjątkowo słabo zorientowany w branży. Takie rozwiązania w Polsce spotykane są wyjątkowo. Prędzej już można się załapać na produkcję dla dużych sieci handlowych.

            Comment

            • zythum
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.08
              • 8305

              #21
              Pytasz co myślimy - przecież to nie ma znaczenia. Zanim podejmiecie taką decyzję na pewno przeprowadzicie: a)badania marketingowe określające grupę docelową i wynikającą stąd możliwość wielkości tegoprocederu b)analizę finansową. I na tych podstawach podejmiecie decyzję. Ja osobiście mogę tylko powiedzieć, produkowanie "nie swojego" piwa uważam za proceder naganny, z punktu widzenia konsumenta. Poza tym - w jaki sposób zamierzacie konkurować z polskim browarem robiącym to piwo? Wszak koszta produkcji,koszta pracy itp. są w Polsce dużo niższe niż w Niemczech (oczywiście poza akcyzą). Interes byłby opłacalny ale raczej dla browaru na Słowacji.
              To inaczej miało być, przyjaciele,
              To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
              Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
              Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
              Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

              Rządzący światem samowładnie
              Królowie banków, fabryk, hut
              Tym mocni są, że każdy kradnie
              Bogactwa, które stwarza lud.

              Comment

              • witkowskiartur
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2003.03
                • 561

                #22
                Prędzej już można się załapać na produkcję dla dużych sieci handlowych.
                Wydaje mi się, że to byłoby mało opłacalne. Browary, które mają "współpracę" z sieciami hipermarketów, są nastawione na niskoekstraktowe tanie piwa. Chociaż może po wejściu Polski do Unii i zniesieniu cła na piwo z zachodu...
                Zawsze pozostaje jeszcze opcja produkcji polskiego piwa na rynek zagraniczny, wtedy być może, ale o to trzeba by już pytać same zainteresowane browary.
                KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI

                Comment

                • Tumry
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2003.01
                  • 204

                  #23
                  Misiu. Jest wiele cwanych firm, które zatrudniają młodych, dają im ambitne zadania, a później won. Oczywiście Twoja taka nie jest. Ale to, o co pytasz to już strategia. Wybacz, ale komuś z tygodniowym stażem nie powierza się takich zadań. I nie załatwia się tego nawoływaniem na ulicy (w necie). Czy Ty aby nie wstawiasz kitu, dla swego większego splendoru w towarzystwie?
                  A tak szczegółowiej: gdzie jest ten Twój browar (a raczej gdzie miałby łatwość ulokować produkt końcowy)? Czy brak wam przetartych kanałów dystrybucyjnych - tylko możecie rozlewać? Czy chcesz znaleźć kogoś z prywatnym, nie znanym, oryginalnym produktem i zrobić z niego koneserową markę do piwnych butików?
                  A tak nawiasem - czy jest coś, co możesz nam klubowiczom-piwoszom-kolekcjonerom zaproponować (zwiedzanie-degustację-wafle-szkło-nalepki...). Jeszcze raz przypominamy - TWÓJ PROFIL.
                  I bądź dobrej myśli. Do zobaczenia (może na giełdzie?).
                  Tumry
                  sasiad47@gmail.com.pl
                  (gdyby wszyscy piwosze dobrej woli ...)

                  Comment

                  • baloun
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2002.10
                    • 16

                    #24
                    Koszty produkcji w browarze o takich możliwościach produkcyjnych jak nasz są niższe niż w Polsce, na razie jeszcze dławi ten interes cło, ale od maja nie będzie ono już problemem. Zaletą niemieckiego piwa jest jego jakość - "E 300" jest tu nieznane. Pomysł z produkowaniem piwa pod polską marką jest może mało interesujący w zimie, ale w lecie podobno mało który polski browar wyrabia się z produkcją, więc zobaczymy jak to będzie... W każdym razie dzięki za opinie.

                    Comment

                    • Tumry
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2003.01
                      • 204

                      #25
                      NO I STAŁO SIĘ. My piszemy koledze że NOWICJUSZ w temacie - a on swoje wie: koszty niższe, że jakość niemieckiego..., ŻE OD MAJA CŁO ...
                      I jeszcze że zimą pomysł produkowania polskiego piwa jest może...
                      Czyli na razie w grę wchodzi tylko rozlewanie (nie uratujemy więc żadnej ginącej marki).
                      Czyli możemy tylko podziękować, że kolega z unii (ilu ich jeszcze będzie) nie ryzykuje walki wprost z naszymi potentatami, nie pcha się ze swoim "LEPSZYM, BO BEZ C300", tylko przez kuchenne drzwi wejdzie na razie tylko ze swymi mocami przerobowymi. Skutek - kolejne 2 mniejsze się zamkną.
                      Znak czasu. AMEN.
                      Tumry
                      sasiad47@gmail.com.pl
                      (gdyby wszyscy piwosze dobrej woli ...)

                      Comment

                      • xxx9
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.09
                        • 33

                        #26
                        Hej Baloun
                        Mam prośbę - zapomnij o Polsce.
                        Może spróbuj w Rosji. Ostatnio utopili tam ładunek piwa w lodowatej rzece. Wyciągneli go i browar obwieścił, że to piwo nadaje się jak najbardziej do picia. To był chyba browar w Omsku.
                        Rozumiesz.
                        Nie chcemy tu kolejnego sikacza z wielkiego browaru, który zniszczy po drodze kilka małych polskich browarów.

                        Comment

                        • Simon
                          † 1964-2008 Piwosz w Raju
                          • 2001.02
                          • 993

                          #27
                          niektore browary w Polsce rozlewaja piwo dla Niemcow...
                          Poczekamy, zobaczymy kto ma nizsze koszty...
                          Simon

                          Comment

                          Przetwarzanie...