Ja swój dziennik staram się prowadzidzić na bieżąco. Opóźnienia 2-3 dniowe (z przyczyn obiektywnych ) czasami się zdarzają. Jednak nie przeszkodzi to Lwówkowi, Namysłowowi i Szwejkowi w kroczeniu na szczyty
Jakie piwa piją forumowicze - na podst. Dziennika Piwnego
Collapse
X
-
-
Hmmmm, u mnie trzy pierwsze browary mają jednakowe spożycie (procentowo): Lwówek, Fortuna, Jabłonowo po 18,5%. Ale Lwówek w najbliżsych dniach nadrobi bo kilka buteleczek się chłodzi. Jest jeszcze Amber, Piast, zagraniczne. No i dojdzie Zwierzyniec jako debiut w tym roku.
Z tego co widzę to nadal nie ujawniają się tysko- żywco- i lechopijcy. Dylemat Marusi pozostaje nierozwiązany...(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Niestety zdarza mi się wypić piwo "koncernowe" ale tylko lane, gdy nie ma w pobliżu innego, a pragnienie męczy!
Jednak w domowym zaciszu, czy na imprezach, jak i w pociągach pijam produkty lokalne, bo i smak lepsiejszy a i cena częstokroć bardziej atrakcyjna!Celia, cerevisia et conventus.Comment
-
Ujawnić Żywcopijców !!
U mnie spożycie wygląda tak (się pochwalę):
1. browar domowy 36.64%
2. Góra Szwejk 32.06%
3. Lwówek Śląski 9.92%
Pasteryzowane ?
nie 65.65%
tak 34.35%Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"Comment
-
CarlBerg napisał(a)
Ujawnić Żywcopijców !!
1. Pozostałe / zagraniczne 27.03%
2. Mazowiecki 13.51%
3. Jabłonowo 13.51%
jednak znając życie chcąc niechcąc jakiś koncern pewnie się wybijeGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
CarlBerg napisał(a)
Ujawnić Żywcopijców !!
A ja dzielnie kolejny rok pcham Szwejka w górę. W tym roku przoduje on wyraźnie:
1. Góra - 29.41%
2. Namysłów - 11.76%
3. Zamkowy - 10.29%
A co będzie po sobocie...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
Ja wtamtym roku miałem same małe w dziesiątce poza Warszawą. W tym roku piję niestety mniej bo... A w ogóle to cwaniaczki z Wrocka macie knajpy z piwem z Lwówka czy Góry - więc smacie gdzie je pić. A my?? W Warszawie nie ma ani jednego lokalu z piwem z małego browaru poza Jabłonowem a ile można pić Belfasta? Poza tym są to lokale gdzie jest raczej zimno - patrz Rybitwa więc rzadziej tam chodzimy w zimę. Starm się pijać butelkowe ale po nie też muszę specjalnie gnać. Czekajcie aż się zaczną mecze - to wtedy picie Gambrynusa ostro wzrośnieTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
No żeby nie było, że to ja jestem Tychopijcą zamieszczam swoją pierwszą piąteczkę
1. Góra 21.28%
2. Pozostałe / zagraniczne 15.96%
3. Lwówek Śląski 10.64%
4. browar domowy 10.64%
5. Namysłów 9.57%Comment
-
U mnie wygląda to tak:
1. BOSS 23.08%
2. Lech 13.08%
3. Jabłonowo 7.69%
4. Brok
Niestety wkradł mi się tam Lech , ale co mam biedny zrobić jesli leja go w prawie wszystkich pubach w poznaniu???
A absolutnym fanem Bossa zostałem podczas wakacji w przemiłej miejscowości Lubniewice w woj. LubuskimComment
-
No w Poznaniu nie narzekaj- bez prblemu w centrum na Starym Mieście lub bliskich okolicach masz Fortunę, Czarnków i chyba LwówekTo inaczej miało być, przyjaciele,
-
Coś dzisiaj literówka na literówce
Dane za styczeń:
1. Jabłonowo 27.80%
2. Pozostałe / zagraniczne 14.57%
3. Gambrynus 8.47%
4. Lwówek Śląski 5.08%
5. Vifling 5.05%
Mały 57.58%
Średni 18.60%
Pozostałe / zagraniczne 14,57
Duży 6.10%
Kurde - skąd się aż 6 procent dużego wzięło to nie wiem.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
zythum napisał(a)
No w Poznaniu nie narzekaj- bez prblemu w centrum na Starym Mieście lub bliskich okolicach masz Fortunę, Czarnków i chyba LwówekComment
Comment