Ponizej prezentuję moje podsumowanie roku (z zaznaczeniem, że DP prowadziłem od sierpnia)
1. browar domowy 26.45%
2. Pozostałe / zagraniczne 16.53%
3. Staropolski 5.79%
4. Lwówek Śląski 5.37%
5. Gab 4.55%
6. Łódzkie 4.13%
7. Kiper 3.72%
8. Tyskie 3.31%
9. Żnin 3.31%
10. Belgia 2.48%
11. Ciechanów 2.48%
12. Jurand 2.07%
13. Kmicic 1.65%
14. Amber 1.65%
15. Żywiec 1.65%
16. Konstancin 1.65%
17. Lech 1.24%
18. Grudziądz 1.24%
19. BOSS 1.24%
20. Zamkowy 0.83%
21. Fortuna 0.83%
22. Perła – Zwierzyniec 0.83%
23. Namysłów 0.83%
24. Perła - Lublin 0.83%
25. Kasztelan 0.83%
26. Okocim 0.83%
27. Czarnków 0.41%
28. EDI 0.41%
29. BG SA Zabrze 0.41%
30. Gościszewo 0.41%
31. Królewskie 0.41%
32. Łomża 0.41%
33. Głubczyce 0.41%
34. Van Pur 0.41%
35. Chociwel 0.41%
Domowy 26.45%
Mały 23.97%
Średni 23.55%
Pozostałe / zagraniczne 16.53%
Duży 9.50%
Powyższa struktura jest moim powodem do dumy Zmierzam utrzymać tendencję, z jeszcze większym udziałem browarów domowych (głównie mojego) oraz małych. Browary duże na pewno jeszcze spadną.
Pasteryzowane?
tak 63.64%
nie 36.36%
Dużą część piwek niepasteryzowanych stanowiły produkty domowe.
1. browar domowy 26.45%
2. Pozostałe / zagraniczne 16.53%
3. Staropolski 5.79%
4. Lwówek Śląski 5.37%
5. Gab 4.55%
6. Łódzkie 4.13%
7. Kiper 3.72%
8. Tyskie 3.31%
9. Żnin 3.31%
10. Belgia 2.48%
11. Ciechanów 2.48%
12. Jurand 2.07%
13. Kmicic 1.65%
14. Amber 1.65%
15. Żywiec 1.65%
16. Konstancin 1.65%
17. Lech 1.24%
18. Grudziądz 1.24%
19. BOSS 1.24%
20. Zamkowy 0.83%
21. Fortuna 0.83%
22. Perła – Zwierzyniec 0.83%
23. Namysłów 0.83%
24. Perła - Lublin 0.83%
25. Kasztelan 0.83%
26. Okocim 0.83%
27. Czarnków 0.41%
28. EDI 0.41%
29. BG SA Zabrze 0.41%
30. Gościszewo 0.41%
31. Królewskie 0.41%
32. Łomża 0.41%
33. Głubczyce 0.41%
34. Van Pur 0.41%
35. Chociwel 0.41%
Domowy 26.45%
Mały 23.97%
Średni 23.55%
Pozostałe / zagraniczne 16.53%
Duży 9.50%
Powyższa struktura jest moim powodem do dumy Zmierzam utrzymać tendencję, z jeszcze większym udziałem browarów domowych (głównie mojego) oraz małych. Browary duże na pewno jeszcze spadną.
Pasteryzowane?
tak 63.64%
nie 36.36%
Dużą część piwek niepasteryzowanych stanowiły produkty domowe.
Comment