Tak przedstawia się mój dziennik piwny pod dziewięciu miesiącach tego roku (podane w litrach). Do dziennika doszły mi trzy browary (Browarmia, Janów Lubelski oraz Bojanowo) w sumie na liście widnieją 64 polskie browary + domowe i zagraniczne.
1. Amber 22.26%
2. Pozostałe / zagraniczne 15.76%
3. browar domowy 7.84%
4. Gościszewo 5.77%
5. Goch 4.97%
6. Ciechanów 3.09%
7. BOSS 2.51%
8. BG SA Zabrze 1.81%
9. Kormoran 1.77%
10. Czarnków 1.59%
Sympatycznie wygląda także ta poniższa statystyka:
Pasteryzowane?
nie 51.08%
tak 48.92%
Sorry ale procentowa statystyka to ma sens w GUSie a nie w piciu piwa.
Jeżeli ja piję piwo codziennie a mój sąsiad wogóle to statystycznie obaj pijemy co drugi dzień.
Jeżeli ja piję piwo codziennie a mój sąsiad wogóle to statystycznie obaj pijemy co drugi dzień.
Niekoniecznie.
O ile rozumiem wyszczególnianie wypitych gatunków czy browarów to określanie procentowe jest dla mnie właściwie bez sensu w kategorii jednostkowej bo do niczego nie zmierza.
Jeżeli stwierdzę,że w skali roku 50% wypitego piwa to był ciepły "Lech" to może to znaczyć,że przez pół roku piłem wyłącznie ciepłego "Lecha" a przez drugie pół roku inne piwa jak i to,że przez rok codziennie piłem ciepłego "Lecha" dopełniając innym piwem.
Statystycznie to samo.
Szczerze powiedziawszy dalej nie wiem do czego zmierzasz. Może lepiej będzie założyć temat w dziale "Przy Piwie" jak chcesz podyskutować o statystyce na poziomie abstrakcyjnym .
a może inaczej - odnosisz się do jakiejś konkretnej wyodrębnionej statystyki w swoim DP czy masz uwagę do konkretnego postu zamieszczonego w tym temacie?
Łącznie 38 polskich + zagranica + domowe : prawie 142 litry piwa
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Litraż podam na koniec roku bo nie ma się czym za bardzo chwalić
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment