To bez wątpienia. Powiem nawet, że właśnie ta świadomość napawa mnie lekką otuchą
Wyniki są takie,ponieważ całe mnióstwo forumowiczów z lenistwa,lub innych sobie znanych powodów nie prowadzi DP-znam conajmniej z 15 takich osób i gdyby wprowadzili Oni wypite piwo do bazy danych,to wyniki byłyby zdecydowanie bardziej zadowalające,a tak jest jak jest
premierzy:
1. zagraniczne
2. domowe
3. BOSS Black Boss Porter
...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
Wyniki są takie,ponieważ całe mnióstwo forumowiczów (...) gdyby wprowadzili Oni wypite piwo do bazy danych,to wyniki byłyby zdecydowanie bardziej zadowalające (...)
Nie zgadzam się. To, że DP jest niereprezentatywny statystycznie, to wiadomo - ale nie tylko dlatego, że wielu świadomych piwoszy go nie prowadzi, bo nie prowadzi go również wielu nieświadomych. Inna też jest w obu tych grupach struktura spożycia: "uświadomieni" piją różne piwa, "nieuświadomieni" z reguły ograniczają się do jednej marki (np. Tyskie Gronie).
Natomiast można na te dane spojrzeć od innej strony, bo wszystkie browary koncernowe (razem z Zamkowym, choć ideologicznie nie powinien być wliczone) mają tylko 46,5% ogólnego spożycia browarów krajowych. I to byłby cholerny powód do optymizmu , gdyby nie fakt, że w poprzednich latach bywało lepiej, a obiecujący trend się załamał... (2003: 48,9%, 2004: 42%, 2005: 38,5%)
premierzy:
1. zagraniczne
2. domowe
3. BOSS Black Boss Porter
...
Nie zgadzam się. To, że DP jest niereprezentatywny statystycznie, to wiadomo - ale nie tylko dlatego, że wielu świadomych piwoszy go nie prowadzi, bo nie prowadzi go również wielu nieświadomych. Inna też jest w obu tych grupach struktura spożycia: "uświadomieni" piją różne piwa, "nieuświadomieni" z reguły ograniczają się do jednej marki (np. Tyskie Gronie).
Natomiast można na te dane spojrzeć od innej strony, bo wszystkie browary koncernowe (razem z Zamkowym, choć ideologicznie nie powinien być wliczone) mają tylko 46,5% ogólnego spożycia browarów krajowych. I to byłby cholerny powód do optymizmu , gdyby nie fakt, że w poprzednich latach bywało lepiej, a obiecujący trend się załamał... (2003: 48,9%, 2004: 42%, 2005: 38,5%)
Znacznie lepiej w szczególności u seniorów i premierów ale cały czas to Tyskie wyłazi
Zrób jeszcze taki wyciąg z DP żeby go nie było
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
Wyniki są takie,ponieważ całe mnióstwo forumowiczów z lenistwa,lub innych sobie znanych powodów nie prowadzi DP-znam conajmniej z 15 takich osób i gdyby wprowadzili Oni wypite piwo do bazy danych,to wyniki byłyby zdecydowanie bardziej zadowalające,a tak jest jak jest
Ja wracam do prowadzenia dziennika. Prowadziłem go trzy lata potem nastapił rozbrat ale wracam....
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Ja wracam do prowadzenia dziennika. Prowadziłem go trzy lata potem nastapił rozbrat ale wracam....
No to Harnaś pójdzie ostro w górę
U mnie przez promocję szklanek Bosman wskoczył na pierwsze miejsce Trzeba to będzie ten stan rzeczy zmienić-do końca roku jeszcze sporo czasu
Witam.Dodam moje za 2006 r. Ogólnie to 411.35 litrów (pierwsza trójka)
1. Polska 72.87% 303.48 l
2.Czechy 23.75% 96.75 l
3.Niemcy 2.49% 9.16 l
Polskich browarów zaliczono 33, czeskich 20, niemieckich 3.
Pierwsza piątka polskich to:
1. Racibórz 21.06% 63.90 l
2. Czarnków 11.71% 35.54 l !
3. BG SA 11.71% 35.53 l
4. Tychy 9.74% 29.55 l
5. Van Pur 8.57% 26.00 l
Od początku tego roku jest już ponad 57 l i zaliczonych 30 polskich,10 czeskich ,2 niemieckie i po 1 z Ukrainy,Litwy.Pierwsza trójka z Polski to:
1. Czarnków 7.59 l
2. Lwówek Śl 4.00 l
3. Lech 3.80 l
Chcialbym nieskromnie dodac, ze BOSS Black Boss Porter zawdziecza swoje dobre i b. dobre pozycje w statystykach, dzieki mojej skromnej osobie. 97% wszystkich wypitych przez forumowiczow Black Bossow w 2006 roku przeszlo przez moje gardlo, watrobe itd. .... az do Atlantyku.
Będę mało oryginalny, ale preferuje przewaznie te na najmocniejsze: Karpackie 9%, Donner 9%(Carrefour), Barley 9% (Tesco). Z popularnych lubie Tatre i Żubra
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
Chcialbym nieskromnie dodac, ze BOSS Black Boss Porter zawdziecza swoje dobre i b. dobre pozycje w statystykach, dzieki mojej skromnej osobie. 97% wszystkich wypitych przez forumowiczow Black Bossow w 2006 roku przeszlo przez moje gardlo, watrobe itd. .... az do Atlantyku.
Comment