Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tunczyk7
Będę mało oryginalny, ale preferuje przewaznie te na najmocniejsze: Karpackie 9%, Donner 9%(Carrefour), Barley 9% (Tesco). Z popularnych lubie Tatre i Żubra
Jak dla mnie jesteś bardzo oryginalny. Poza żubrem (chyba 0,5 l) w zeszłym roku nic z tego nie piłem.
A tak na marginesie aktualnego tematu Witnicy, dzięki możliwości premiuma zauważyłem że na razie nikt nie odnotował wypicia chodzby łyka Grybowa w tym roku. Dziwne.
A po co wszystkie? Przeklikałem tylko statystyki kilkunastu browarów, ograniczając się do piw mających największe spożycie (powyżej hektolitra). Nie miałem ambicji, żeby układać listę wszystkich piw "na piechotę" - chyba do końca roku bym nie zdążył...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
Do bazy danych się nie włamałem
A po co wszystkie? Przeklikałem tylko statystyki kilkunastu browarów, ograniczając się do piw mających największe spożycie (powyżej hektolitra). Nie miałem ambicji, żeby układać listę wszystkich piw "na piechotę" - chyba do końca roku bym nie zdążył...
Kurcze, a już miałem nadzieję, że poznam nową funkcję DP. Zawiodłeś mnie
Luty stał pod znakiem piw niemieckich ale dziś kończę dla odmiany pszenicznym Etalonem. Lista polskich piw w DP tym samym czasie zbytnio się nie wydłużyła ( w sumie jest na niej 27 polskich browarów). A tak przedstawia się pierwsza "Polska" dzieiątka:
Po dwóch miesiącach tego roku statystyka spożytych piwek wygląda następująco:
1. Grudziądz 19.32%
2. Gab 10.08%
3. Braniewo 8.40%
4. Ciechanów 8.40%
5. Amber 7.26%
6. Lwówek Śląski 6.15%
7. Łódzkie 5.04%
8. Regina 4.44%
9. Belgia 3.36%
10.Janów Lubelski 3.36%
w porównaniu z poprzednim miesiącem przybyło 5 polskich browarów w tym 2 restauracyjne.
Witam!
Tak sobie pomyślałem pijąc piwko, że tak naprawdę nie wiem ile wypijam alkoholu.Wziąłem więc kalkulator i korzystając z dziennika piwnego obliczyłem.Oto wyniki(pierwszy kwartał 2010):
1)Wypiłem 430 piw ; 212.45 litrów piwa.
2)Alkohol(czysty spirytus 100%) wyniósł...
Mamy temat w którym można sie pochwalić jakie piwa pija forumowicze. Wypada chyba również powiedzieć ile piwa dziennie wypijają forumowicze. Najłatwiej będzie odpowiedzieć osobom prowadzącym Dziennik Piwny , ale chyba i inni też moga dość łatwo wyliczyć orientacyjną ilość wypitego...
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Ciekawi mnie kwestia jakie alkohole najczęściej piją użytkownicy portalu poza piwem.
Zazwyczaj jak była potrzeba walnąć coś mocniejszego to sięgałem po "zimną rzadką". Lecz od pewnego czasu wódkę omijam, bo bardzo posmakował mi gin z tonikiem. Człowieka przynajmniej...
Comment