U mnie prowadzi browar Zamkowy. Na tym samym poziomie jest zagranica.
Trzeci jest Żywiec, no i Zabrze.
Ale przewiduję, że Zabrze za tydzień będzie na pierwszym miejscu. Bo mam mały zapasik w lodówce.
adam16 napisał(a) U mnie prowadzi browar Zamkowy. Na tym samym poziomie jest zagranica.
Trzeci jest Żywiec, no i Zabrze.
Ale przewiduję, że Zabrze za tydzień będzie na pierwszym miejscu. Bo mam mały zapasik w lodówce.
Mimo, że mam ogromny zapas Tyskiego nie dopuszczę by Brackie było na drugim miejscu.
Wasze zdrowie
Jak chcesz to podeślę Ci smakowitego "Piwosza" z Zabrza.
Sam jednak wolę trochę się wysilić za Brackim (brak na półkach sklepowych i muszę jeździć do sąsiedniej dzielnicy).
Pogoniarz napisał(a) U mnie po powbijaniu kilku piwek pierwsza trójka:
Lwówek 21.27 %
Boss 18.25%
Czarnków 10.22%
Na razie(mam nadzieję)piłem piwko z 23 browarów(niestety nie wiem czemu ale Żywca ,Leszka i Tychacza nie ma w spisie )
W moim dzienniku mam już, w tym roku, wypite piwa z 41 browarów .
Też Lwówek wiedzie prym.
Witam!
Tak sobie pomyślałem pijąc piwko, że tak naprawdę nie wiem ile wypijam alkoholu.Wziąłem więc kalkulator i korzystając z dziennika piwnego obliczyłem.Oto wyniki(pierwszy kwartał 2010):
1)Wypiłem 430 piw ; 212.45 litrów piwa.
2)Alkohol(czysty spirytus 100%) wyniósł...
Mamy temat w którym można sie pochwalić jakie piwa pija forumowicze. Wypada chyba również powiedzieć ile piwa dziennie wypijają forumowicze. Najłatwiej będzie odpowiedzieć osobom prowadzącym Dziennik Piwny , ale chyba i inni też moga dość łatwo wyliczyć orientacyjną ilość wypitego...
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Ciekawi mnie kwestia jakie alkohole najczęściej piją użytkownicy portalu poza piwem.
Zazwyczaj jak była potrzeba walnąć coś mocniejszego to sięgałem po "zimną rzadką". Lecz od pewnego czasu wódkę omijam, bo bardzo posmakował mi gin z tonikiem. Człowieka przynajmniej...
Comment