Duży udział w statystykach piw zagranicznych może świadczyć, że niektórzy forumowicze szykują się, do wejścia, do Zjednoczonej Europy (chyba, że punktuje sekcja Browaru na obczyźnie). U mnie tradycyjnie, Dobre bo Polskie (patrz Lwówek) .
Duży udział piw zagranicznych to po prostu eksperymenty, no i piwa pszeniczne, które zabutelkowane można tylko zagraniczne kupić, a wszak większość z nas lubi piwo tego rodzaju.
Dobre, bo polskie, ale z niemieckim właścicielem Zresztą jak i mój srebrny medalista Namysłów z prezesam zza Wielkiej Wody. No dobra - czepiam się. Ważne jest, by piwo warzone przez ich zakłady było dobre. To jest najważniejsze.
robox napisał(a) Duży udział w statystykach piw zagranicznych może świadczyć, że niektórzy forumowicze szykują się, do wejścia, do Zjednoczonej Europy (chyba, że punktuje sekcja Browaru na obczyźnie). U mnie tradycyjnie, Dobre bo Polskie (patrz Lwówek) .
nikt do Uni się nie szykuje, a chęć spróbowania piw z zagranicy jest podyktowana chęcią ich spróbowania, sam będąc poza granicami nie będę na pewno szukać polskich tylko będę starać się przetestować jak najwiekszą ilość miejscowych wyrobów.
Też uznaję Dobre bo Polskie ale nie znaczy to, ze nic innego piĆ nie będę, AMEN
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Marusia napisał(a) Duży udział piw zagranicznych to po prostu eksperymenty, no i piwa pszeniczne, które zabutelkowane można tylko zagraniczne kupić, a wszak większość z nas lubi piwo tego rodzaju.
Fakt,że nie sprzedam swojego,tylko podaruję,ale jest zabutelkowane piwo "Portowiec",pszeniczne z Nadgranicznego Browaru Domowego "Duma Pomorza"
CarlBerg napisał(a) No patrz Pan - a we Wroclawiu mamy już dwa restauracyjne, niektórzy Forumowicze czasami jadają i piwo pijają w jednym z nich
dwa???
Spiż i ??
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Czyli jednak jest różnica między statystykami wszystkich użytkowników, a statystykami aktywnych forumowiczów. O czymś to jednak świadczy ...
A Ahumbie już wysyłam moje statystyki za 2003 rok.
Jakie pyszne dają tam piwo, to ja już piałem w "Piwo - konkretnie". A żarcie też jest odlotowe - nawet ścierwożerca wyjdzie najedzony samymi warzywami.
Ostatnia zmiana dokonana przez jerzy; 2004-02-17, 11:21.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
jerzy napisał(a) I... przeczytaj sobie podpis Twojego przedmówcy.
no fakt, dwa
(za ślepy jestem na ciupcie literki)
Nie rozumiem - co macie do zarzucenia statystykom ogólnym? Gdyby polski rynek piwny wygladał tak, jak one (Lwówek - 4.7%, Szwejk - 4.4%, browary domowe(!) - 3.5%), to moglibyśmy być zadowoleni. U nas KP ma ok. 17%-owy udział (34% w Polsce), a GŻ - 20% (37% w Polsce). Statystyki dla aktywnych Forumowiczów czy Premium na pewno poprawiają nam samopoczucie, ale ich wartość informacyjna jest nikła. Nawet jeśli spiskowe teorie Breslauera/Pogoniarza/Zythuma mają odzwierciedlenie w rzeczywistości, to i tak powinniśmy być dumni, że windujemy nasze ulubione browary w okolice miejsc medalowych.
Wiesz ze statystyką to jest tak: sąsiad leje żonę 2 razy dziennie ja wcale, ale statystycznie Zona-Taxi i tak raz dziennie zaliczą swoją porcję
Ja tą jak nazywasz teorię spiskową zrozumiałem tak, że większość pisze, że piwa koncernowe są be, nikt ich nie wykazuje chwaląc się na forum a w statystykach są w czubie.Więc wychodzi, że ktoś dodrukowywuje te piwa poprawiając ich pozycje.
Dla mnie taki podział jest oczywistym dowodem (poszlakowym) na "teorię spiskową" - czyli, że osoby związane z koncernami wpisują do dziennika duże ilości tych wyrobów piwopodobnych, by nam fałszować statystyki.
No bo ewidentnie nie wpisuje ich prawie nikt z osób często wypowiadających się na Forum ani z wspierających Arta członkowstwem klasy premium.
Tylko Art mógłby mnie przekonać podając inne uzasadnienie oparte na faktach, do których my w statystykach nie mamy dostępu. Howgh!
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
jerzy napisał
No bo ewidentnie nie wpisuje ich prawie nikt z osób często wypowiadających się na Forum ani z wspierających Arta członkowstwem klasy premium.
Hola, hola! Czy aby na pewno? Wśród Premium Użytkowników, np. Tyskie przypada w ilości 4.5 szt na głowę, a wśród wszystkich - 4.18. Żywiec - odpowiednio - 3.63 i 2.48. Okocim - 1.75 i 1.42. To kto w końcu nakręca to spożycie? Musielibyśmy znać liczby osób w poszczególnych grupach, żeby móc wyciągać wnioski.
Witam!
Tak sobie pomyślałem pijąc piwko, że tak naprawdę nie wiem ile wypijam alkoholu.Wziąłem więc kalkulator i korzystając z dziennika piwnego obliczyłem.Oto wyniki(pierwszy kwartał 2010):
1)Wypiłem 430 piw ; 212.45 litrów piwa.
2)Alkohol(czysty spirytus 100%) wyniósł...
Mamy temat w którym można sie pochwalić jakie piwa pija forumowicze. Wypada chyba również powiedzieć ile piwa dziennie wypijają forumowicze. Najłatwiej będzie odpowiedzieć osobom prowadzącym Dziennik Piwny , ale chyba i inni też moga dość łatwo wyliczyć orientacyjną ilość wypitego...
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Ciekawi mnie kwestia jakie alkohole najczęściej piją użytkownicy portalu poza piwem.
Zazwyczaj jak była potrzeba walnąć coś mocniejszego to sięgałem po "zimną rzadką". Lecz od pewnego czasu wódkę omijam, bo bardzo posmakował mi gin z tonikiem. Człowieka przynajmniej...
Comment