Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
...ale jeśli chodzi o ilość-przemilczę
A ja nie - wypiłem na zlocie (oraz w drogach dojazdowych) niecałe 10 litrów piwa. Czy to się nadaje do samokrytyki? Ale niestety zdrowie na szaleństwa nie pozwala.
Za to Ciechanów wkroczył w moim dzienniku spokojnie do pierwszej dziesiątki.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
U mnie od dłuższego czasu byl pierwszy, a po zlocie zyskał taką przewagę nad resztą stawki, że przestałem się już emocjonować walką o pierwsze miejsce.
chyba piwa z BrowArmii powienieneś umieścić jeszcze w zagranicznych
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Ciekawi mnie jedna kwestia - jak u was wygląda spożycie pod względem ekstraktu? Bo u mnie z roku na rok rośnie spożycie piw mocnych, a ostatnio doszło do poziomu zastanawiającego:
10% - 12,5% 61.38%
> 12,5% 38.45%
< 10% 0.17%
Oczywiście jest to sprawka różnej maści koźlaków, porterów, irlandzkich mocnych itp., ale ja te piwa lubiłem i w poprzednich latach rozrachunkowych... Ki diabeł?
Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2005-09-17, 01:30.
Powód: tłuszcz
Mam podobnie, choć jednak mniej mocnych pije niż Ty:
5.47% -> 10.95% -> 21.52% (sztuki)
4.61% -> 8.92% -> 16.09% (litry)
Troche mocnych domowych narobiłem (belgijskie, koźlak) - myślę że to one w głównej mierze odpowiadają za ten przyrost.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Jestem ulegly reklamom i w zwiazku z tym reklama HARNASIA spodobala mi sie bardzo i czym predzej ruszylem do sklepu by sprobowac.Okazalo sie calkiem dobre.Wyraznie orzezwiajacy smak,nie to co TYSKIE mdle i slodkawe.Wydaje mi sie ze nowe piwo jest dobre,a po jakims czasie traci swoj smak.
Witam!
Tak sobie pomyślałem pijąc piwko, że tak naprawdę nie wiem ile wypijam alkoholu.Wziąłem więc kalkulator i korzystając z dziennika piwnego obliczyłem.Oto wyniki(pierwszy kwartał 2010):
1)Wypiłem 430 piw ; 212.45 litrów piwa.
2)Alkohol(czysty spirytus 100%) wyniósł...
Mamy temat w którym można sie pochwalić jakie piwa pija forumowicze. Wypada chyba również powiedzieć ile piwa dziennie wypijają forumowicze. Najłatwiej będzie odpowiedzieć osobom prowadzącym Dziennik Piwny , ale chyba i inni też moga dość łatwo wyliczyć orientacyjną ilość wypitego...
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Ciekawi mnie kwestia jakie alkohole najczęściej piją użytkownicy portalu poza piwem.
Zazwyczaj jak była potrzeba walnąć coś mocniejszego to sięgałem po "zimną rzadką". Lecz od pewnego czasu wódkę omijam, bo bardzo posmakował mi gin z tonikiem. Człowieka przynajmniej...
Comment