Jerzemu pewnie chodzi o metodę polegającą na produkowaniu piwa o pewnym ekstrakcie a potem dolewaniu wody w celu otrzymania "piwa" o odpowiednim ekstrakcie - np.: robimy sobie piwko o 15 procentach ekstraktu a potem rozcieńczamy do 12 i nzaywamy Warką lub do 14 (czy zostawiamy 15) i nazywamy Warką Strong
Z beczki, butelki czy puszki
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
zythum napisał(a)
Jerzemu pewnie chodzi o metodę polegającą na produkowaniu piwa o pewnym ekstrakcie a potem dolewaniu wody w celu otrzymania "piwa" o odpowiednim ekstrakcie - np.: robimy sobie piwko o 15 procentach ekstraktu a potem rozcieńczamy do 12 i nzaywamy Warką lub do 14 (czy zostawiamy 15) i nazywamy Warką Strong
Comment
-
-
piokl13 napisał(a)
... Sprawa jest jasna, tylko niepasteryzowane beczkowe. [/B]
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
wydaje mi sie że gdyby wprowadzono takie kaucje za puszki
to pijących piwo z tych pojemników znacznie by ubylo
przyznać trzeba ze piwo zakupione w puszcze jest łatwiejsze do
dostarczenia do domu{nie tlucze sie zwlaszcz przy wiekszych ilościach]
po degustacji można ją zgnieśc i nie zajmuje dużo miejsca,
(wrzuciś do odpowiednio oznacznonego pojemnika)butelek szklanych niechcą przyjmować w sklepachLast edited by anteks; 2004-02-10, 22:00.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Według mnie HGB powinno być zabronione. Przecież w winiarstwie po fermentacji nie dodaje się wody by zwiększyć moc produkcji wina! HGB to skandal! Do niedawna myślałem ,że ta metoda polega na rozcieńczaniu brzeczki nastawnej przed fermentacją. I strasznie nieładnie się rozczarowałem!
Trzeba zrobić czarną liste browarów,która produkuje metodą HGB! :"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
Comment