Ze znanych Ci browarów skreśl małe i średniomałe. I otrzymasz tę listę.
Z beczki, butelki czy puszki
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron[...]Trzeba zrobić czarną liste browarów,która produkuje metodą HGB! :
Przy okazji chętnie dowiedziałbym się, który z koncernowych browarów stosuje fermentację w przepływie.
Znajdująca się wyżej odpowiedź Pjenknika nie rozwiewa wszytskich wątpliwości, bo co np. z takim Namysłowem, albo Braniewem, gdzie na pewno jest linia HGB, ale póki co produkują jeden rodzaj piwa, więc rozcieńczanie nie ma sensu ?
Zastanawiam się też czy Okocim Palone to nie jest Porter potraktowany odtlenioną wodą (fuj, aż mnie coś skręciło )
Comment
-
-
Ja preferuję butelkę, zdecydowanie. Co do piwa beczkowego to mam dylemat. W wielu lokalach piwo beczkowe smakuje strasznie..wodnito. Czy to mozliwe że jest rozcieńczane H2O?? I jeszcze mam jedno pytanie do znawców piwa: w browarku z beczki jest bardzo mało bąbelków, dlaczego? Czy to takze efekt rozwodnienia??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendrasTak sobie ostatnio szukałem różnych rzeczy o HGB na forum (swoją droga są rozsypane w trzech różnych tematach) i pomyślałem, że warto wrócić do tego postulatu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendrasZnajdująca się wyżej odpowiedź Pjenknika nie rozwiewa wszytskich wątpliwości, bo co np. z takim Namysłowem, albo Braniewem, gdzie na pewno jest linia HGB, ale póki co produkują jeden rodzaj piwa, więc rozcieńczanie nie ma sensu ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendrasZastanawiam się też czy Okocim Palone to nie jest Porter potraktowany odtlenioną wodą (fuj, aż mnie coś skręciło )
Comment
-
-
Odświeżam temat po publikacji tego postu http://www.browar.biz/forum/showpost...70&postcount=9
Kolekcja Remfire nabierze na wartości niedługo, bo puszki chyba odejdą z naszych sklepów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumOdświeżam temat po publikacji tego postu http://www.browar.biz/forum/showpost...70&postcount=9
Kolekcja Remfire nabierze na wartości niedługo, bo puszki chyba odejdą z naszych sklepów
Ale tak naprawdę , to ja zbieram szklanki
Comment
-
-
Pomimo złych wieści o puszkach , oraz wielu przeciwników tego typu opakowania , najnowsze dane za rok 2006 dotyczące sprzedaży piwa w Polsce wyglądają tak:
W ubiegłym roku wzrosła sprzedaż w puszkach, która stanowiła 40 proc. sprzedaży ogółem (w 2005 roku było to 36 proc.). Spadł natomiast, z 54 proc. do 51 proc., udział piwa w butelkach oraz z 10 proc. do 9 proc. udział piwa sprzedawanego w opakowaniach typu keg
Ciekawie to wygląda
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfirePomimo złych wieści o puszkach , oraz wielu przeciwników tego typu opakowania , najnowsze dane za rok 2006 dotyczące sprzedaży piwa w Polsce wyglądają tak:
.
Ciekawie to wygląda
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfirePomimo złych wieści o puszkach , oraz wielu przeciwników tego typu opakowania , najnowsze dane za rok 2006 dotyczące sprzedaży piwa w Polsce wyglądają tak:
.
Ciekawie to wygląda
Comment
-
-
Na czym może się skończyć taki spór - Oto skutki picia... piwa
W Ściborzycach Wielkich (woj. opolskie) szef miejscowej ochotniczej straży pożarnej Damian W. wdał się z Bolesławem K. w dłuższą dyskusję o piwie. Panowie pokłócili się o to, które jest lepsze: butelkowe czy z puszki. Gdy zabrakło argumentów, Damian... odgryzł i połknął ucho sąsiada - pisze "Fakt".
Współmieszkańcy są wstrząśnięci. - Kłócić się można. Ale żeby od razu ucho zjeść!? - łapią się za głowy ludzie. A oto jak do tego doszło:
Był już wieczór. Bolesław K. siedział w barze przy remizie i popijał piwo. Kątem oka wypatrzył przez okno przejeżdżającego sąsiada, Damiana W. A że w barze już było pusto, postanowił zakończyć dzień pogawędką z sąsiadem. Panowie zachwycali się ciepłą pogodę, obgadali wójta, ponarzekali, jak to teraz ciężko. I już mieli się pożegnać, gdy Bolesław rzucił na odchodne: "Musimy się kiedyś napić. Najlepiej tego piwa z naszego baru. Z puszki". Damian odwrócił się na pięcie i odburknął: "Piję tylko butelkowe".
I wtedy się zaczęło. Kłótnia o lepszy smak piwa przerodziła się w bójkę. Jej koniec już znamy. Damian W. odgryzł i połknął ucho Bolesława K., a teraz czeka jak oceni to sąd, mający w odpowiednim paragrafie możliwość wymierzenia nawet 10 lat mamra. "Fakt" nie ujawnia czy w więziennej kantynie sprzedają butelkowe czy w puszkach.
Źródło informacji: PAP/INTERIA.PL
Comment
-
-
Najnowsze wieści dotyczące tematu butelkowo/puszkowego:
Według danych ZPPP, w I półroczu 2007 roku w sprzedaży piwa wzrastał udział piwa w puszkach, kosztem piwa sprzedawanego w butelkach. Od stycznia do końca czerwca 2007 roku piwo butelkowe stanowiło 48 proc. sprzedanego piwa, wobec 52 proc. rok wcześniej.
Natomiast piwo puszkowe to 44 proc. sprzedaży w Polsce. W I półroczu 2006 roku piwo w puszkach stanowiło 39 proc. sprzedaży.
Comment
-
Comment