Gościszewo-wrażenia z wizyty

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maremali
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Będą tam wczoraj, nasze wrażenia z wizty w browarze są delikatnie mówiąc dalekie od tych jakie były wczęśniej napisane. Pan Czernecki oprowadził nas po browarze (dzieki wielkie ) ,podczas którego opowiedział nam całą historię browaru a zarazem zarysował nam plany na niedaleką przyszłość. Oprócz tego w browarze działa przybrowarniany sklepik (brak na ta chwilę jakichkolwiek gadżetów).
    Ps. Uwaga! W czerwcu jest planowana biesiada z okazji 15-lecia browaru.
    Zapewne idąc za nową modą organizowania tzw. kontrimprez (szczególnie na Pomorzu) termin tej biesiady będzie się pokrywał z terminem giełdy żywieckiej .
    http://maremali.web-album.org/

Comment

• Latarnik
      Premium Lamplighter
      🥛🥛🥛🥛
      • 2004.06
      • 5036

[QUOTE=abernacka]'Bar Atut' który mieści się w Gdyni na ul.Jana Z Kola.[QUOTE]

Nie jestem pewien czy dobrze pamietam, ale chyba Jana z Kolna?
      Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2006-05-21, 04:08.
      5480 kapsli z wypitych piw
      874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
      "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
      https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
      https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13963

[QUOTE=Latarnik][QUOTE=abernacka]'Bar Atut' który mieści się w Gdyni na ul.Jana Z Kola.

Nie jestem pewien czy dobrze pamietam, ale chyba Jana z Kolna?
        Będąc dziecięciem, ale już nie w kołysce, pamiętam, że mówiłem "Jana z Kolana"
        Chodziło o ulicę w Gdańsku

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Dreamer
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.05
          • 1576

Gościszewo to już tradycyjnie obowiązkowa przerwa w podróży jeśli tylko jestem w tamtych okolicach (średnio 1-2 razy w roku). Tak było i wczoraj. Tym razem miałem okazję spotkać właściciela browaru - niezwykle kontaktowy człowiek, który chętnie opowiada o swoim browarze. Sporo było w tej opowieści narzekań (taka już nasza cecha narodowa), ale trudności o jakich wspominał rzeczywiście przyprawiają o ból głowy. Począwszy od trudności, jakie małe browary mają z zakupem surowca, a nawet szkła w hucie, po głupie animozje na rynku lokalnym utrudniające sprzedaż piwa. Rzeczywiście, odwiedzam Gościszewo już od kilku lat i wciąż w żadnym z dwu sklepów i knajpie na miejscu Rycerza nie uświadczysz.
          Dobra wiadomość dla Łodziaków i wszystkich klientów sklepu na Pomorskiej: browar dopina sprawę regularnych wysyłek Rycerza do Marka, który już niebawem powinien mieć piwo w stałej ofercie.
          I wypada tylko życzyć, żeby browar utrzymał poziom taki, jak w zakupionej przeze mnie partii piw w browarze - Rycerz potrafi być różny, ale taki jak teraz to jeszcze chyba nigdy nie był. Rewelacja! Palce lizać!
          Poza tym Gościszewo ma w hurtowej ofercie piwa z Browaru Braniewskiego (nie ma problemu z zakupem detalicznym kilku buteleczek), których nie trzeba przynajmniej szukać gdzie indziej.
          Blog: Piwna Brytania

Comment

• zythum
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.08
            • 8305

Co do szkła i surowca to gdyby nie animozje pomiędzy browarami mogłyby to robić wspólnie i myślę, że kłopoty byłyby mniejsze.
            To inaczej miało być, przyjaciele,
            To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
            Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
            Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
            Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
            Królowie banków, fabryk, hut
            Tym mocni są, że każdy kradnie
            Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• remfire
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 1334

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dreamer
              Rzeczywiście, odwiedzam Gościszewo już od kilku lat i wciąż w żadnym z dwu sklepów i knajpie na miejscu Rycerza nie uświadczysz.
              Powiedziałbym nawet więcej...
              Byłem w ubiegłym roku w Gościszewie i szukałem browaru. Pytałem kilka osób ( w samym Gosciszewie) i nie za bardzo potrafili mi wskazać miejsce gdzie jest browar!!! Znalazłem , ale dopiero po kilkukrotnym zawracaniu na krańcach wioski. Gdy przywiozłem piwo do Malborka , to kolega (który tam mieszka) był zaskoczony że browar w Gościszewie wogóle jeszcze istnieje.

Comment

• huanghua
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.10
                • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                Powiedziałbym nawet więcej...
                Byłem w ubiegłym roku w Gościszewie i szukałem browaru. Pytałem kilka osób ( w samym Gosciszewie) i nie za bardzo potrafili mi wskazać miejsce gdzie jest browar!!! Znalazłem , ale dopiero po kilkukrotnym zawracaniu na krańcach wioski. Gdy przywiozłem piwo do Malborka , to kolega (który tam mieszka) był zaskoczony że browar w Gościszewie wogóle jeszcze istnieje.
                Czy dotarły do Ciebie jakies informacje o nowym piwie z Gościszewa, które lada chwila ma się pojawić na rynku?
                W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• remfire
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 1334

Do Gościszewa mam ok.500km , więc jedynym kanałem jakim do mnie docierają wieści o tym browarze jest tutejsze forum.
                  A w Gosciszewie byłem w sierpniu 2006, więc aktualnych wieści nie mam.

Comment

• Borysko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.02
                    • 1144

Dobra wiadomość dla Łodziaków i wszystkich klientów sklepu na Pomorskiej: browar dopina sprawę regularnych wysyłek Rycerza do Marka, który już niebawem powinien mieć piwo w stałej ofercie.
                    Cieszy mnie to niezmiernie, choć moje dotychczasowe doświadczenie z Gościszewem...może miałem pecha i trafiłem na nieudane (mocno!) warki. Teraz powinna być okazja do częstszej weryfikacji produktów browaru
                    I wypada tylko życzyć, żeby browar utrzymał poziom taki, jak w zakupionej przeze mnie partii piw w browarze - Rycerz potrafi być różny, ale taki jak teraz to jeszcze chyba nigdy nie był. Rewelacja! Palce lizać!
                    Oj potrafi być... jak to ująłeś... "różny" . Twoja rekomendacja zachęca mnie jednak do ponownej próby.

Comment

• kosher
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.04
                      • 2322

Kolega był dwa dni temu w browarze na zakupach. Naszukał się mocno samego miejsca, bo nie ma informacji co się kryje za murem posesji.
                      Można było kupić:
                      Naturalne Niefiltrowane- 2,85 zł.
                      Naturalne - 2,50 zł.
                      Rycerza - 2,35 zł.
                      Pszeniczne - 3,60 zł.
                      Ciemne - 3,00 zł.
                      Pilsa akurat nie mieli.

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13963

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher
                        Naturalne Niefiltrowane- 2,85 zł.
                        Naturalne - 2,50 zł.
                        A to ciekawostka, ponoć mieli zaprzestać produkcji wersji filtrowanej.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kosher
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.04
                          • 2322

A jednak jest. Wszystko ze świeżej partii ważnej do początku czerwca.

Comment