Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Gościszewo-wrażenia z wizyty
Collapse
X
-
-
[QUOTE=abernacka]'Bar Atut' który mieści się w Gdyni na ul.Jana Z Kola.[QUOTE]
Nie jestem pewien czy dobrze pamietam, ale chyba Jana z Kolna?Last edited by Latarnik; 2006-05-21, 04:08.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
[QUOTE=Latarnik][QUOTE=abernacka]'Bar Atut' który mieści się w Gdyni na ul.Jana Z Kola.
Nie jestem pewien czy dobrze pamietam, ale chyba Jana z Kolna?
Chodziło o ulicę w Gdańsku
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Gościszewo to już tradycyjnie obowiązkowa przerwa w podróży jeśli tylko jestem w tamtych okolicach (średnio 1-2 razy w roku). Tak było i wczoraj. Tym razem miałem okazję spotkać właściciela browaru - niezwykle kontaktowy człowiek, który chętnie opowiada o swoim browarze. Sporo było w tej opowieści narzekań (taka już nasza cecha narodowa), ale trudności o jakich wspominał rzeczywiście przyprawiają o ból głowy. Począwszy od trudności, jakie małe browary mają z zakupem surowca, a nawet szkła w hucie, po głupie animozje na rynku lokalnym utrudniające sprzedaż piwa. Rzeczywiście, odwiedzam Gościszewo już od kilku lat i wciąż w żadnym z dwu sklepów i knajpie na miejscu Rycerza nie uświadczysz.
Dobra wiadomość dla Łodziaków i wszystkich klientów sklepu na Pomorskiej: browar dopina sprawę regularnych wysyłek Rycerza do Marka, który już niebawem powinien mieć piwo w stałej ofercie.
I wypada tylko życzyć, żeby browar utrzymał poziom taki, jak w zakupionej przeze mnie partii piw w browarze - Rycerz potrafi być różny, ale taki jak teraz to jeszcze chyba nigdy nie był. Rewelacja! Palce lizać!
Poza tym Gościszewo ma w hurtowej ofercie piwa z Browaru Braniewskiego (nie ma problemu z zakupem detalicznym kilku buteleczek), których nie trzeba przynajmniej szukać gdzie indziej.Comment
-
Co do szkła i surowca to gdyby nie animozje pomiędzy browarami mogłyby to robić wspólnie i myślę, że kłopoty byłyby mniejsze.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Byłem w ubiegłym roku w Gościszewie i szukałem browaru. Pytałem kilka osób ( w samym Gosciszewie) i nie za bardzo potrafili mi wskazać miejsce gdzie jest browar!!! Znalazłem , ale dopiero po kilkukrotnym zawracaniu na krańcach wioski. Gdy przywiozłem piwo do Malborka , to kolega (który tam mieszka) był zaskoczony że browar w Gościszewie wogóle jeszcze istnieje.Comment
-
Powiedziałbym nawet więcej...
Byłem w ubiegłym roku w Gościszewie i szukałem browaru. Pytałem kilka osób ( w samym Gosciszewie) i nie za bardzo potrafili mi wskazać miejsce gdzie jest browar!!! Znalazłem , ale dopiero po kilkukrotnym zawracaniu na krańcach wioski. Gdy przywiozłem piwo do Malborka , to kolega (który tam mieszka) był zaskoczony że browar w Gościszewie wogóle jeszcze istnieje.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Oj potrafi być... jak to ująłeś... "różny" . Twoja rekomendacja zachęca mnie jednak do ponownej próby.Comment
-
Kolega był dwa dni temu w browarze na zakupach. Naszukał się mocno samego miejsca, bo nie ma informacji co się kryje za murem posesji.
Można było kupić:
Naturalne Niefiltrowane- 2,85 zł.
Naturalne - 2,50 zł.
Rycerza - 2,35 zł.
Pszeniczne - 3,60 zł.
Ciemne - 3,00 zł.
Pilsa akurat nie mieli.Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment