W jakich krajach nie ma browarów?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gacka
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.10
    • 373

W jakich krajach nie ma browarów?

Prosze o odpowiedz,na powyzsze pytanie.Jakbyscie mogli odpowiadac kontynentami,bylbym bardzo wdzieczny!Zbieram kapsle,wiadomo ze jest ich mniej niz etykietek(kraje).Ale kazda odpowiedz mi pomoze.Z Europy brakuje mi-San Marino,Liechtenstainu,Andorry.Oczywiscie z calego swiata brakuje kilkadziesiat.Czekam na pomoc,dziekuje bardzo!
    Viva Slask Wroclaw!!!
  • Pinio74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 3881

Piwa na pewno nie ma na Antarktydzie, chyba, że je ze sobą zabierze jakaś ekspedycja. Jeden kontynent Ci odpada
    BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Odp: W jakich krajach nie ma piwa?

Europa:
      Liechtenstein, Andora, Watykan, Gibraltar (kiedys rozlewali angielskie piwo), Monako (był browar, miał etykiety i kaplse)
      W San Marino jest browar, posiadają jedynie butelki z porcelankami, zero kapsli.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Ameryka Południowa

Gujana Francuska (był browar, etykiety mieli, jak z kapslami - diabli wiedzą), Falklandy (również był browar, etykiety były - jedna na skanie, kapsle - ???)
        Attached Files
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Azja

Jemen (był browar), Malediwy, Irak (był, - wczasie wojny słyszałem podczas wiadomości, że został zburzony), Brunei. Timor, Bangladesz (cos tam kiedys było ale jest to bardzo dyskusyjne), Afganistan, ZEA (rozlewali niemieckiego Lowenbraua - własne etykiety), Katar, Bahrajn, Kuwejt, Arabia Saudyjska (istatnio słyszałem że produkuje b/a napój słodowy - brak potwierdzenia)

Oman - produkuje tylko puszkowy napój b/a
          Iran też
          Palestyna, po zniszczeniu browaru w Ramallah pjawił sie nowy w palestynskiej częsci Jerozolimy produkujący tylko napój b/a

Comment

• becik
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Afryka
            Gwinea Równikowa, Mauretania, Sahaha Zachodnia, Dzibuti, Komory, Somalia
            były w: Sudan, Libia, Święta Helena (podobno Zielony Przylądek też zamknięty)

Comment

• becik
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

Australia I Oceania

tu prosciej będzie wymienic gdzie są i były
              są:
              AUS, NZ, Papua NG, Tonga, Vanuatu, Polinezja Francuska, Nowa Kaledonia, Wyspy Salomona, Fidżi, Samoa Zachodnie, Palau, Norfolk, Wyspy Cooka, Tuvalu, Wyspa Chatham (liczone do NZ), oczywiście Hawaje (USA)

były: Guam, Mariany Północne (Saipan), Niue, Wyspy Marshalla

Comment

• becik
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

Ameryka Północna i Środkowa

Grenlandia - rozlewnia piwa duńskiego - posiada własne etykiety, kapsle - być może.

Nie mam przed sobą atlasu ale w prawie każdym kraju-wyspie są browary (napewno nie ma na Montserrat i na Angielskich Wyspach Dziewiczych).
                Gwadelupa - stary browar zamnknięty, ostatnio otwarto nowy, posiada samoprzylepne etykiety.
                W ciągu ostatnich kilku lat mapę piwna tego regionu powiększyły jeszcze Bermudy (jeden browar juz jest zamknięty, znisczony przez tajfun czy jak to w tamtych regionach nazywają), Amerykańskie Wyspy Dziewicze, Kajmany oraz Turks&Caicos

mam nadzieję, że Ci pomogłem, jesli gdziekolwiek popełniłem błąd proszę o sprostowanie każdego kto je wychwyci

Comment

• Gacka
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2003.10
                  • 373

Podziekowania wielkie!Z wymieninych przez Ciebie mam:A.Saudyjska,Jemen,Timor,Irak.Mam rozumiec ze reszta panstw ktore wymieniles,nie posiada piwa.Wiec moge byc spokojny,ze trudno mi go zdobyc!
                  Viva Slask Wroclaw!!!

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Timor? Jest tam browar? A widzisz o tym nie wiedziałem, możesz o nim coś napisać? Nazwa, gdzie, co produkuje etc, cokolwiek...

Comment

• zgroza
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2008.03
                      • 3605

Mały update: Liechtenstein już dawno dorobił się własnego browaru (o nim w różnych wątkach), Grenlandia też.
                      Co do Timoru, na sieci znalazłem jedynie zamknięty browar w Dili, czy ktoś ma dokładniejsze dane?
                      Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Sokół83
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.12
                        • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                        Monako (był browar, miał etykiety i kaplse)
                        na browar.biz znalazłem taki wątek http://www.browar.biz/forum/showthre...ghlight=monako
                        Last edited by Sokół83; 2010-03-12, 10:47.
                        Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• petrus33
                          Gość
                          • 2008.01
                          • 888

Ciekawy jestem czy w Korei Północnej coś się warzy ??
                          Nie zdziwiłbym się, gdyby tam serwowano Kim Dzong Pilsa

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

Owszem, był kiedyś link na forum. O: http://www.youtube.com/watch?v=2v2HjeYJa3g

Comment

• Raciborz
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.06
                              • 594

Do"Zgrozy",zobacz date postu becika!!!,wtedy niebyło tam browarów!!.A czemu w Korei Puł nie miałoby być browarów!!,przecierz to nie islam.

Comment

Przetwarzanie...